Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Dwie sprawy:

1 Strzela od czasu do czasu jak wchodzi na wysokie obroty podczas jazdy tzn jak chcę przyspieszyć efekt jest taki jakby pracował na 4 cylindrach ai stopniowo załapał 5 i 6. Rozruch bez problemu zimny czy ciepły. obroty równe bez skoków. Gazu nie ma.

2 ubywa płyn z chłodnicy. Oleju nie przybywa nie kopci i wydaje mi sie że wycieków też nie ma(przynajmniej nie zauważyłem). Ostatnio mi sie zagotowała ,dolałem płynu odpowietrzyłem ipo trzech dniach ubylo ok litr.

pomóżcie. :doh: :(

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

Co do strzałów to ja bym sprawdził układ zapłonoway - świece, kable, kopółka.

A co do płynu, to jednak gdzieś znika. Ja miałem kiedyś podobny prypadek i okazało się, że płyn ucieka spod węża gumowego i kapie wprost na gorącą chłodnicę, na której odparowuje i ślad po nim zanika ;)

Możesz poszukać czy gdzieś nie pojawił się białawy nalot przy przewodach chłodniczych. To taka "lepsza" opcja, gorsza to jednak uszczelka pod głowicą.

Może właśnie zalewa delikatnie te 2 cylindry, które ci wyskakują przy przyspieszaniu... wykręć świece porównaj...

Opublikowano
witaj jesli chodzi o nierowna prace sprawdz swiece i cewki!!!jesli jedna cewka padła moze tak byc!!! jesli ubywa ci plyn i nie widzisz zadnych wyciekow i plam pod BMW jak jest zagrzana ,jesli stan oleju jest okej to moze to nagrzewnica ci puszcza!!!!ale sprawdz pompe wody to moze ona juz pomalu przepuszcza!!!
Opublikowano
jesli ubywa ci plyn i nie widzisz zadnych wyciekow i plam pod BMW jak jest zagrzana

Jeśli uciekało by gdzieś spod węża (na przykład), jak silnik nie pracuje to to nie ma ciśnienia w układzie chłodzenia i wtedy może nie cieknąć. Miałem tak u siebie. Dopiero jak odpaliłem i chwilke pochodził to znalazłem miejsce (wąz) z pod którego ciekło

Pozdrawiam

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl