Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z idrive w mojej e91 2006 rok, navi business. Od pewnego czasu zaczyna się zacinać na kilka minut po czym dalej działa płynnie (czasami pomaga ponowny start auta z wyciągnięciem kluczyka). Problem zaczyna się gdy jadę w dłuższą trase, na krótkich przejazdach nie daje się to zaobserwować. Ostatnio po 3 godzinnej jeździe idrive zupełnie się wysypał, zawiesił, czarny monitor. Kontynuowałem jazde kolejne 3 godz. i nie odwiesił się (nie pomagał ponowny start zapłonu). Zostawiłem auto w garażu, wróciłem po 2 godzinach i wszystko działa jak należy, bez problemów. Jaka jest przyczyna takiego działa, czy należy wgrać od nowa soft, czy może padają jakieś elementy elektroniki? Proszę o sugestie, jeżeli ktoś przerabiał ten sam problem z tymi obajawami.

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak pisał kolega wyżej - prawdopodobnie problem jest z modułem MULF, który okresowo źle działa. Też tak miałem. Odepnij duża kostkę z modułu MULF i zobacz czy dalej będzie problem. Sprawdź połączenia światłowodów.
Opublikowano
Czy jak zawiesi Ci się iDrive, to pokrętło jest takie "luźne" - nie stawiające oporu przy obrocie ?
Opublikowano
Pokrętło działa zawsze tak samo. Telefon paruje się bez problemu, jednak później nie zawsze go widzi jak przychodzi połączenie. Obstawiam modul MULF, teraz poczytałem i widzę, że niejednemu potrafi zamieszać, a objawy identyczne. Jednak, żeby to zdiagnozować muszę jechać w dalszą trasę (a teraz nie planuje), puki co to działa wszystko OK w użytku codziennym. Dzięki za naprowadzenie na właściwy trop!
Opublikowano

Miałem podobne symptomy i szukając w necie znalazłem gdzieś informacje, że ktoś wyciągnął bezpiecznik 26 i 27 . Też tak zrobiłem i minęło. Chodzi o moduł BT i ktoś napisał że chodzi o zimny lut. Ja mam to odłączone ponad rok i mi nie przeszkadza brak BT.

Pozdrawiam