Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam ogrzewanie postojowe (S536A) niestety jest bez pilota, co w moim odczuciu calkowicie mija sie z celem ;/ koszt nowego pilota to okolo 900zl. Wie ktos moze jak nalezy sparowac nowego pilota z ogrzewaniem ?

Jest jakas procedura parowania ?

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz.

Jestes pewny ze ten bedzie OK ?

wyglada identycznie jak te od serii F

oznaczenia jakie mozna wyczytac na plytce to:

868Mhz

3396.0103-00

924506601

ale kurcze nic mi to nie mowi, w realoem jest zupelnie inne oznaczenie ;/

w realoem znalazle cos takiego:

61319194880 ended

61319245066

Mozesz potwierdzic ze to ten sam pilot i bedzie dzialac ?

Opublikowano

Numery jakie są wewnątrz tego pilota to nie jest numer części bmw.

Do wszystkich serii F (pre-lci i lci) jest taki sam, a do E był inny kształt. Ja bym zaryzykował, wg mnie powinien działać. Ale na 100% ci nie powiem.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Nowego pilota Telestart dodaje się po przez procedurę serwisową "Auxiliary heater: Initialization of Telestart Transmitter".

Numer tej procedury to 64 12 X02.

Wykonuje się to z poziomu systemu ISTA/D.

Opublikowano
Kupiłem na allegro pilota , ma niby pasować do mojej bmw F07 (GT). Nie wiem jak sparować z autem.Robiłem zgodnie z opisem które kolega wyżej podał ale nic z tego.
Opublikowano
Nowego pilota Telestart dodaje się po przez procedurę serwisową "Auxiliary heater: Initialization of Telestart Transmitter".

Numer tej procedury to 64 12 X02.

Wykonuje się to z poziomu systemu ISTA/D.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak ktoś potrzebuje przyuczyć, sparować pilota webasto w serii F to chętnie pomogę.

pisać na pw lub tel. pięć zero siedem jeden zero jeden osiem osiem cztery

• 6 lat później...
Opublikowano
Panowie przepraszam że ogrzewam kotleta ale nie będę zakładał nowego tematu skoro ten dotyczy takiego samego problemu jak u mnie. Podpowie ktos dokładnie jak dokodowac tego pilota w F10 w insta/D? W który moduły wejść lub może wpisać bezpośrednio numer procedury? Świeżo zakupiłem instr i nie bardzo wiem jak to zrobić. Pojechałbym do kogoś to koduje bmw ale najbliższego mechanika który to ogarnia mam 150 km.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Numery jakie są wewnątrz tego pilota to nie jest numer części bmw.

Do wszystkich serii F (pre-lci i lci) jest taki sam, a do E był inny kształt. Ja bym zaryzykował, wg mnie powinien działać. Ale na 100% ci nie powiem.

To że jest taki sam kształt nic nie znaczy.

Były trzy częstotliwości. Inna w USA, inna w europie.

Od CAS zależy.