Skocz do zawartości

e34 turing 525tds POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystki mam maly problem chcialbym sie dowiedziec gdzie znajduje sie zawor zwrotny (paliwowy) ten zawor ma chyba za zadanie trzumac w wezykach paliwo a mi cale paliwo wraca do baku prosze o pomoc gdzie znajduje sie ten zawor mam bmw turing525tds
Opublikowano
załuz sobie sam ten zaworek miedzy pompą a filtrem paliwka i wtedy bedziesz mial problem z glowy zaworek koszt 30 zł
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
  • Autor
Wielkie dzieki rudy 102 a gdzie mozna kupic taki zaworek????
Opublikowano

Fabrycznie zawor zwrotny znajduje sie w pompie wstepnej (tej w baku). Jednak sa one wadliwe i czesto sie psuja.

W rezultacie nalezy zrobic tak jak koledzy pisza.

Opublikowano
kup sobie 8 lub 10 ja am załozona 10 i jestem zadowolony
POZDRAWIAM !!!
  • 1 rok później...
Opublikowano

odswiezam temat, bo chce sie dowiedziec czy zawor zwrotny zamontowany na odcinku filtr - pompa wtryskowa bedzie trzymal paliwo tylko przy pompie czy na calej dlugosci przewodu paliwowego, az do zbiornika ?

rowniez mam ten problem ze paliwo calkowicie sie cofa.

524 td

BMW E34 1989 r. 2.4td 20.03.08 - 24.08.08 (stłuczka i śmierć pompy wtryskowej)

http://www.polskajazda.pl/Samochody/BMW/5/30920

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Problem cofajacego sie paliwa nie zalatwi do konca zaworek zwrotny, jezeli problemem jest nie odpalanie przy malej ilosci paliwa w baku jest to zupelnie inna przyczyna - nie dzialajaca pompa wstepnego w baku, przy zakupie takowej na allegro uwazajcie co kupujecie bo jezeli pompka bedzie miala za mala wydajnosc to rowniez lipa i nic sie nie zmieni,musi miec odpowiednie cisnienie i wydajnosc, ja do swojego tds`a kupilem taka od e36 jest wieksza na srednicy i wysokosci, na wlasna reke przerobilem kosz pompy w baku i problemy zniknely, znowu mozna jezdzic do samej rezerwy.

Pozdrawiam Akebono.