Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

mam e30 320 i na podsufitce zestaw kontrolek. Ostatnio zaswieciła sie o nazwie " mororol" i nie wiem co oznacza. Tak naprawde to nie znam jeszcze kilku. Czy ktoś wie co oznacza kazda z nich a szczególnie "motorol" ????

Pozdr.

Opublikowano
też tak pomyślałem i faktycznie było na dolnej kresce ale dolałem i jest to samo. Poza tym cały czas mi swieca kontrolki linijka zielonych diod na desce nawet gdy silnik jest uruchomiony.
Opublikowano
też tak pomyślałem i faktycznie było na dolnej kresce ale dolałem i jest to samo. Poza tym cały czas mi swieca kontrolki linijka zielonych diod na desce nawet gdy silnik jest uruchomiony.

to dobrze ze sie swieca, jak zgasna wszystkie zielone i sie zapali pomaranczowa to znaczy ze musisz wymienic olej i filtr oleju...

Nordschleife... 20,8km w 9:38s
Opublikowano
to nawet w trakcie jazdy ma sie świecić ta choinka ??? Miałem wcześniej 318 i gasły po uruchomieniu silnika. W 320 jest inaczej ?

hmmmm racja teraz sobie przypominam ze faktycznie podczas jazdy one chyba nieswiecą :?

Nordschleife... 20,8km w 9:38s
Opublikowano
kontrolki powinny gasnąć po włączeniu silnika. Może masz do wymiany akumulatorek w zegarach? a co do motorol to mi czasami jak np. odłącze samochod od aku to potem przez pewien czas ta kontrolka się pali
Radość z jazdy!!
Opublikowano

no super ta fotka z opisaem kontrolek. WIELKIE dzieki. Zacząłem odłaczac rózne rzeczy i faktycznie pokrywa sie to z Twoim opisem choc wskaźnik tablic rejestracyjnych mogli sobie chyba odpuścić :) natomiast z olejem jest dziwnie. Dolałem kilka dni temu a dopiero wczoraj zgasła, ale mysle sobie że specjalnie tak jest zrobione bo przeciez ilość oleju zmniejsza bardzo powoli i moze ten czujnik ma taka dużą zwłoczność w działaniu. W kazdym razie wszystkim wielkie dzięki i bede zapewne jeszcze meczył pytaniami bo jest troche rzeczy które mi nie działają.

Pozdr.