Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam założoną nową instalacje LPG STAG 300 wtryski HANA i na drugi dzień auto zaczeło szarpać po rozgrzaniu na niskich obrotach. Szczególnie przy ruszaniu lub zmiany biegu z 1 na 2. A teraz sie tak zrobiło,że jade puszczam gaz na chwile i znowu dodaje to też szarpie jakby gdzieś nie dostawał gazu jak potrzeba. Na benzynie na zimnym silniku też szarpie przy zmianie biegu z 1 na 2. Na ciepłym jest wszystko ok. Jade dziś do gazownika niech to poprawia ale może kotoś z Was podpowie co to może być? Dzięki serdeczne.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Przed założeniem też szarpał na benzynie?

Jaki masz terownik? Bo stag 300 jest kilka - premium, isa2?

Podłącz kompa jak możesz, może to czujnik wału być. Ogólnie to jeśli przed założeniem gazu było ok, to po też powinno być i tego wymagaj od gazownika.

Opublikowano

A może to świece?

Przez założeniem gazu było oki. Bardzo żadko zdarzało ,że tak jakby nie palił jeden cylindrer. Wystarczyło odpalić jeszczy raz i było dobrze.

Dzięki za info.

Chyba mam isa2 ale pewny nie jestem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za pomoc. Tylko do świec chyba nie łatwo sie dostać. :roll:

A co w tym trudnego??

P.S. Edytuj posty.

Opublikowano
W BMW jest świetny dostęp. Odkręcasz nasadką bodajże 10 osłonę plastikową odkręcasz cewki (każda na dwie śruby jest z tego co pamiętam, odpinasz wtyczki z cewek wszystko jest na wierzchu i ładnie widać. Potem szarpiesz cewki do góry i masz otwór na świece. Czasami cewka z fajką się zassa w otworze dlatego trzeba szarpnąć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a nastepnie trzeba wykręcic świece.

A czasem to jest najtrudniejsze niestety.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

U mnie poprzedni właściciel nie wymieniał kilka lat świec i były zapieczone. Na przedłużce 1/2" miałem założone pokrętło (oczywiście nasadka do świecy najpierw)

I zrywałem po kolei dość gwałtownym ruchem. Czy lepiej jest powoli? Tego nie wie. Na szczęście z gwintami nic się nie stało i udało się przeprowadzić wymianę bez problemu.