Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , wiem ze temat oklepany ale otswieze temacik :norty: polecicie kogos kto zregeneruje moje turbinki ? , chodzi mi o jakis namiar bo moge tylko pocztom turbo wyslac . Mam klienta ktory wola 450euro za regeneracje jednej sztuki ale nie znam typa co i jak robi , a moze macie jakiegos oklepanego speca co wklada dobre graty..
Opublikowano
dziekuje za odp.. Zadzwonie na pewno zobaczymy czy sprostaja moim wymaganiom i odpowiem co i jak :) :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Aaa.. macie kogos najlepiej Tarnow lub okolice moze byc z wymianom lub Krakow + wymiana.
Opublikowano

A co ci powiedzieli w Turbetecu?

Ja bym szukal mechanika, ktory zrobi cala naprawe wysylajac turbine wlasnie do nich. Najlepiej niech Turbotec kogos poleci w tej okolicy, zeby nie bylo problemow z ich strony z gwarancja.

Opublikowano

Witam ponownie , i odpowiedzieli mi tak:

Oferta na 18.09.2014r

Cena podstawowej regeneracji wymienionej przez Pana turbosprężarki to od 1200 zł netto + VAT (sztuka) przy założeniu, że turbina nie ma uszkodzeń mechanicznych. Procedura wygląda następująco: musi Pan dostarczyć do nas zdemontowaną z silnika turbosprężarkę (można wysłać kurierem) w celu weryfikacji jej stanu technicznego i ewentualnych uszkodzeń mechanicznych (taka weryfikacja trwa do około 2 godzin od momentu dostarczenia turbosprężarki). Po weryfikacji jesteśmy w stanie przedstawić Panu kompleksowy kosztorys naprawy i wtedy Pan podejmuje decyzję czy regenerujemy Pańską turbosprężarkę w zaproponowanej przez nas kwocie, jeśli nie zgadza się pan z nasza wyceną, z Pana strony nie ponosi Pan żadnych kosztów za weryfikację.

Jeśli chodzi o proces regeneracji jest on przeprowadzany w ciągu jednego do dwóch dni roboczych od momentu weryfikacji; na regenerowany produkt udzielamy 2 letniej gwarancji.

Jeżeli regenerujemy turbosprężarki to jedynie na seryjnie ustawienia danego modelu.

Pytanie czy cena regeneracji nie wyniesie tyle co nowe :think:

Oferta na 11.09.2014r od BMW to 5.450zl z vat , za 2 sztuki.

Opublikowano
Z doświadczenia nastu turbawek w turbotec (w 100% zadowolenia różnych klientów, również spora grupa aut po programie) pewnie wyjdzie ok. 1500 netto. Zawsze ich polecam, bo robią najlepiej w PL, jednak w przypadku tak małej różnicy chyba bym się pokusił o nówki, bo cena za 2 jest świetna.
Opublikowano
Oferta na 11.09.2014r od BMW to 5.450zl z vat , za 2 sztuki.

Czyli za dwie regerowane 3 tys z vatem (lub wiecej) a 2 nowe 5400zł

Przy takiej roznicy w cenie (znosnej) bralbym dwie nowe.

Opublikowano

Oki , dostalem tez oferte z BMW.de

oferta na 19.09.2014r

Wynosi 1.272 euro z vatem ( kazdy serwis ma swoje ceny ) , po kursie dzisiejszym ( 4.15zl ) wyszlo 5.278zl :)

do Polski wysylka to tez plus jakies 100zl w jednom strone , no i te stare moge tez odsprzedac wiec wybor jest prosty :D .

Podziekowania za propozycje azp i innym za wypowiedzi.

Ps. ciekawe ile wezme za stare uzywki turbo ? wie ktos moze ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie , zostawilem dzis moje bmw w servisie by upewnic sie czy to naprawde turbo do wymiany , po 4 godz. dzwoni do mnie pan i gada ze zeczywiscie blad wyskakuje od turbo ale turbiny jak najbardziej w porzadku i ze blad siedzi w wiazce gdzies.. bo sprawdzali turbo i wszystko jest oki. Pytanie brzmi o jakom wiazke im chodzi bo chca za znalezienie przyczyny i ktora to wiazka 300 euro :cry: wie ktos cos na ten temat ? tam za wiele kabli nie ma , dwa zaworki ktore steruja domykaniem klap w 2 turbo i moze gdzies jakis czujnik , wiecej tam nic nie widze. Te zaworki sprawdzalem na szczelnosc zasysanego powietrza ( odlaczone od instalacji ) i przepuszczaja ale nie wiem czy to ma tak byc czy dopiero pod napieciem dziala prawidlowo. :cry:

Foto

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7feb1679148cdb8.html

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

wiec tak , na dzien dzisiejszy wymienilem elektro zawory i git majonez smiga i nie wywala bledu. Turbinki okazaly sie dobre a i przy okazji dowiedzialem sie wszystko o altku co bylo robione :D , temat do zamkniecia.

ps. Ktos chetny na nowe dwie turbinki z pakietem uszczelek i wezykow ? plus rachunki i pfand 200e.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
moze ktoś przerabiał temat , wyskakuje mi błąd niskiego ciśnienia doładowania , gdy auto jest zimne od turba z przodu wychodzi bardzo nie przyjemny dźwięk taki metaliczny czy turbo nadaje sie do wymiany ? Wyciągał ktoś sam te turba ? Wózek trzeba zdemontować ?
Opublikowano
moze ktoś przerabiał temat , wyskakuje mi błąd niskiego ciśnienia doładowania , gdy auto jest zimne od turba z przodu wychodzi bardzo nie przyjemny dźwięk taki metaliczny czy turbo nadaje sie do wymiany ? Wyciągał ktoś sam te turba ? Wózek trzeba zdemontować ?

Mogą być dwie przyczyny:

a) luźne wastegate'y - bardzo częsta awaria, objęta akcją serwisową w USA (w Polsce nie ma szans żeby wymienili za darmo). ASO w Polsce podobno jest w stanie wymienić sam wastegate - pomimo, iż taka część nie występuje samodzielnie do kupienia. Żeby dostać się do turbo należy zdjąć cały "wózek"

b) sparciałe węże podciśnienia - również powszechna awaria w samochodach powyżej 5 lat. Jeżeli wężyk będzie przepuszczał to wastegate'y również będą wpadać w wibracje i będzie wyskakiwał powyższy błąd niskiego ciśnienia (najczęściej przy obrotach 3.600-4.000). U mnie dokładnie się to działo. Najczęściej przepuszczają wężyki w okolicy podstawy filtra oleju. Polecam zmienić je w pierwszej kolejności.

Opublikowano
Dziekuje za konkretna odpowiedz, wężyki juz zakupiłem wcześniej wiec bede brał sie za wymianę , zdam relacje
Opublikowano
W 335i Lci podobno wymieniaja bez problemu ( taka informacje dostalem od Pana z ASO-Niemcy ).
Opublikowano
Ja zregenerowalem w jednej z warszawskich firm.Luzy takze zlikwidowali.Narazie wszystko dziala jak.nalezy :)