Skocz do zawartości

316 Compact montaż modułu komfortu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy da się dołożyć moduł komfortu do Compacta?

Co jest potrzebne?

Dodam ze chodzi mi o domykanie szyb z pilota, sprawdzałem domykanie poprzez przytrzymanie przekręconego kluczyka w zamku i nie działa to u mnie.

Sprawdziłem pod schowkiem pasażera i wygląda na to że mam moduł komfortu, czemu szyby nie domykają się po przytrzymaniu przekręconego kluczyka w zamku?

Opublikowano

Mam ten sam problem ,moduł jest a szybki nie idą do góry , wydaje mi się ze są różne moduły , ja zastanawiałem się nad dokupieniem osobnego sterownika do domykania szyb :-)

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

u mnie jest jeszccze alaram marki silicon wpięty byle jak, podejrzewam ze on moze coś komplikować ale nie mam pewności

masz u siebie jakiś alarm?

Opublikowano
up czyli ten pilot marki silicon to orginalny??? bo w vinie mam, że niby mam alarm, ale jak widzę ten tandetny pilot to myślę, że ktoś sobie chyba jednak dorobił ten pilot od centralki/alarmu. Zresztą alarm chyba nie działa, jak się go aktywuje? :P
Zielona Bestia E36 sedan: M43b16 1.6 102KM & Corsa 1.4 na podtlenku LPG
Opublikowano
  • Autor

właśnie nie,

mam alarm silicon dołożony, tak że nie zamyka wlewu paliwa :)

teraz sie zastanawiam czy przez niego nie domykaja sie szyby, moze wypowie sie ktos z oryginalnym alarmem albo bez?

podrzuć zdjecie tego pilota co masz

Opublikowano
Bo większość osób co w compactach (nie wiem czy tylko w nich) jak dokłada lewy sterownik centralnego z pilota (z alarmem czy bez) podpina się pod oryginalny moduł komfortu w miejsca podane zresztą na tym forum, i efekt jest taki że klapka nie zostaje zamknięta... sam już z pięć lat temu robiłem jakąś grubszą rzeźbę w instalacji aby klapka się domykała, i przy okazji dołożyłem jakiś własnego projektu moduł aby szyby się domykały przy zamykaniu z pilota automatycznie (nie miałem tej opcji w dokupionym sterowniku centralnego). Raczej nic nie ma wspólnego to że klapka ci się nie domyka z tym że szyby z kluczyka się nie domykają... spróbuj w drugich drzwiach czy też się nie domykają.
Opublikowano

U mnie się zamyka klapka wlewu a pilot taki mam:

http://naforum.zapodaj.net/images/ce0375a65c18.jpg

Opublikowano
  • Autor

mam troche inny pilot, ale funkcje/przyciski te same

jak wobec tego poprawić alarm zeby zamykał klapke paliwa?

Opublikowano
heh, albo co zrobić żeby u mnie zaczął działać alarm, bo centralny zamek działa z pilota ale alarm już nie bardzo
Opublikowano
Ja jak mnie pamięć nie myli ciąłem kabel od zamka klapki i gdzie indziej go podłączałem , do innego pinu modułu, może do tego co zamki drzwi bezpośrednio... Ogólnie było to metodą prób i błędów, próbować można ale z głową żeby nic nie skopcić.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
jak wobec tego poprawić alarm zeby zamykał klapke paliwa?

Poszukać przewodów od centralnego we wiązce co idą do zamka klapy bagażnika, poprowadzić do silniczka od klapki i...to wszystko. W sumie to 2 kable.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
  • Autor
szyby z kluczyka się nie domykają... spróbuj w drugich drzwiach czy też się nie domykają.

sprawdziłem w drugich drzwiach, i nie mam tam zamka :duh:

sprawdziłem jeszcze pare rzeczy:

jak zamykam drzwi kierowcy "bolcem" to tylko one sie zamykają, tak powinno być? bo w innych autach z centralnym zamkiem zamykają się wszystkie

jak zamykam kluczykiem w zamku jest jak wyżej

jak zamykam alarmem lub przyciskiem z kluczyka zamykają się wszystkie, tak samo jak zapalę auto

moduł mam taki jak tutaj

http://img24.olx.pl/images_tablicapl/164113037_1_261x203_modul-komfortu-bmw-e36-piastow.jpg

Opublikowano
Bolec w drzwiach kierowcy ma zamknąć lewe i prawe drzwi gdy są zamknięte. Jeśli drzwi kierowcy są otwarte to bolca nie wciśniesz.
Opublikowano
  • Autor

no to mam coś namieszane z elektroniką i dalej podejrzewam że to przez sposób montażu alarmu

drzwi mam zamknięte, wciskam bolec w drzwiach kierowcy, zamykają się tylko lewe

poszukam jutro centralki od alarmu i zobacze gdzie to jest powpinane, pod schowkiem pasażera nie widać zeby ktoś dłubał w kablach

Opublikowano
No nic innego nie zostaje jak leciec po kablach... Sa ludzie co sie wpinaja, tna kable bezposrednio w ktorys drzwiach... Rozni sa magicy.
Opublikowano
U mnie jeżeli chodzi o zamykanie wewnątrz to się zamykają wszystkie tylko jeżeli pstykne bolec drzwi pasażera