Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witajcie!

gdzie mozna sprawdzić przywieziony samochód ze Szwajcarii E60 530d czy nie jest kradziony,poszukiwany.Bedzie po wszystkich opłatach aha i na fakturze od importera bedzie 10.000zł rany nie przyczepia sie do tego w wydziale komunikacji.Prosze cos napiszcie

Pozdrawiam Artur

Edytowane przez tora
Opublikowano

Cos napiszemy: w WK nie czepiaja sie juz o takie rzeczy od dawna, moga sie przyczepic w UC przy placeniu akcyzy, ale nawet jezeli, to praktycznie nie ma szans na udowodnienie, ze ten samochod nie zostal rzeczywiscie kupiony za 10 tys PLN.

Co do sprawdzenia, czy samochod nie jest kradziony, to pewnie trzeba by zrobic to na miejscu, w Szwajcarii.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
przywieziony samochód ze Szwajcarii E60 530d

Sam wyszukales jesli tak to jak czy tez skorzystales z wyspecjalizowanej firmy?

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno

Opublikowano
E60 530d... 10.000zł

:mrgreen: to się nazywa promocja...

chciałbym zobaczyć mine celnika który to zobaczy... ale oni do zwykłych kupujących się nie czepiają - jak już to do handlarzy co mają ileś tam aut na siebie kupionych (bo są i tacy co na siebie biorą)

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
firma (jednosobowa) znalazłem przez allegro

a ile ogolem Cie to wyniesie?

Pozdr.

K.

================================================

Cokolwiek robisz zrób to dzisiaj bo jutro może być za poźno

Opublikowano
E60 530d... 10.000zł

chciałbym zobaczyć mine celnika który to zobaczy... ale oni do zwykłych kupujących się nie czepiają - jak już to do handlarzy co mają ileś tam aut na siebie kupionych (bo są i tacy co na siebie biorą)

nikogo sie nie czepiaja bo według przepisu akcyze ustala sie od kwoty na fakturze lub umowie i jak chcesz to możesz miec 1zł.

Opublikowano
No jeszcze zalezy czy bedzie tzw. faktura marża czy normalna prywatna umowa, jesli placisz oplate skarbową (jesli auto juz zarejestrowane) to przyczepia sie na pewno.

jak to sprowadził to w skarbowym zapłaci 150 zł za zaswiadzczenie ze nie jest płatnikiem Vat i nic wiecej,ludzie nie piszcie bzdur jesli nie macie o tym pojecia,bo stresujecie niepotrzebnie niewtajemniczonych ludzi

Opublikowano
E60 530d... 10.000zł

nikogo sie nie czepiaja bo według przepisu akcyze ustala sie od kwoty na fakturze lub umowie i jak chcesz to możesz miec 1zł.

Miałem dojścia w skarbowym i był przypadek, gdzie kolo złożył o zaświadczenie, że nie płaci VATu i co się okazało... było to już 3 lub 4 podanie i poszło do naczelnika urzędu - czyli już urząd się tym zainteresował.

Nie wiem jak to się zakończyło bo dalej się nie interesowałem ale... nie do końca jest tak, że skarbowy puszcza wszystko bokiem i ma to gdzieś...

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano
E60 530d... 10.000zł

Miałem dojścia w skarbowym i był przypadek, gdzie kolo złożył o zaświadczenie, że nie płaci VATu i co się okazało... było to już 3 lub 4 podanie i poszło do naczelnika urzędu - czyli już urząd się tym zainteresował.

Nie wiem jak to się zakończyło bo dalej się nie interesowałem ale... nie do końca jest tak, że skarbowy puszcza wszystko bokiem i ma to gdzieś...

jesli nie jestes Vatowcem to nie jestes i możesz sprowadzic 50aut i dalej nie byc Vatowcem i brać to zaswadczenie a zainteresowanie skarbówki to raczej nie o to chodzi w tym temacie .pozdro

Opublikowano
Aha i jesli sie wypowiadsz na tematy skarbowki to zainteresuj sie jak skonczyła sie sprawa tego KOLO bo zazwyczaj wzywaja osoby fizyczne tylko po to by wyjasniły skad miały dochody na tyle aut,lub dlaczego nie prowadza działalnosci i z reguły na wyjasnieniu sie konczy,jeszcze raz apeluje nie stresujcie ludzi niekompetentnymi wypowiedziami.pozdro
Opublikowano
Kolego rozepnij się trochę, ośmiu forumowiczów jeżdzi samochodami ode mnie, przyjedz a na pewno coś wybierzesz - więc o brak kompetencji mnie nie posądzaj. Poza tym założyciel postu nie określił na jakich zasadach kupuje to auto, mogą go np. wrobić w drugą umowę nie mającą pokrycia w rzeczywistości. A auta o tej wartości jednak się sprawdza.
Opublikowano
Kolego rozepnij się trochę, ośmiu forumowiczów jeżdzi samochodami ode mnie, przyjedz a na pewno coś wybierzesz - więc o brak kompetencji mnie nie posądzaj. Poza tym założyciel postu nie określił na jakich zasadach kupuje to auto, mogą go np. wrobić w drugą umowę nie mającą pokrycia w rzeczywistości. A auta o tej wartości jednak się sprawdza.

jak masz ochote to u mnie tez cos wybierzesz dla siebie :mrgreen: auta sie sprawdza i co z tego?dagadane musi byc z gutkiem ktory figuruje na umowie ze sprzedał ci auto za 2zlote na przykład i jesli on to potwierdzi to jest po sprawie,uwierz mi 2razy przerabiałem procedurke uwierzytelniajaca wartosc i 2razy było pozytywnie dla mnie.pozdro

• 2 lata później...
Opublikowano
bez wypadkowy 2003 530d fajny stan

Ze Szwajcarii bezwypadkowy? Przeciez z tamtad nie oplaca sie sprowadzac aut niekolizyjnych. To auto spoza Unii Europejskiej!! Popatrz na auta z USA to podobna procedura.

Kolego a Ty popatrz na datę tego tematu Pon Kwi 24, 2006.

Spóźniłeś sie o 2 lata.

Pozdro.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.