Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli masz BT to pokaże oczywiście.MP3 masz w standardzie na cd albo trzeba wyprowadzić Aux .Jest temat o tym jak to zrobić w tym dziale.Kamera zbędny wydatek jeśli masz pdc.Żadnej dobrej jakościowo po taniosci nie kupisz a wydać 1500 na sama kamerę to przesada
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jeśli masz BT to pokaże oczywiście.MP3 masz w standardzie na cd albo trzeba wyprowadzić Aux .Jest temat o tym jak to zrobić w tym dziale.Kamera zbędny wydatek jeśli masz pdc.Żadnej dobrej jakościowo po taniosci nie kupisz a wydać 1500 na sama kamerę to przesada

BT, CD, AUX mam ale jakie urządzenie pod AUX można podpiąć nie wiem :oops: Muszę coś poszukać coś co czytałoby z USB na AUX ale tu chyba trzeba zasilanie? Zapalniczkę obok mam.

Może jakieś sugestie, masz coś sprawdzonego?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
2.0 d zdecydowanie nie bez przerwy coś się psuje ,mam go trzeci rok i pod maskę wsadziłem już ze 20 tyś . zł. przy 200 tyś zaczęło się sypać .Teraz szkoda mi go sprzedać

Moja zostala kupiona od pierwszego własciciela ,przebieg i stan bez zadnych wątpliwości(110 tys.km kupiona) ,ale tak awaryjnego auta jeszcze nie miałem w zyciu.

Bez przerwy cos sie z nim dzieje.

Dlatego mnie zupelnie nie dziwi fakt ze BMW X3 jest uwazana za auto wyjatkowo awaryjne i jeden z najgorszych modeli bmw jaki w ogole istnieje.

awaryjność X3 E83 w przedziale 7 - 10 lat mieści się w okolicy 40 miejsca wśród badanych aut wszelakiej maści - nie jest najgorzej, są SUVy sklasyfikowane znacznie niżej. Potwierdza to opinię, że większość użytkowników w tym i ja (rok jazdy bez dołożenia chociażby zeta) jest zadowolonych z używania X3 ale są egzemplarze najczęściej powypadkowe, które będą się psuć i tyle.

Opublikowano
omg to ja kupilem najwiekszego trupa bo co chwila cos robie.... wlozylem 10kzl a to nie koniec .... ja to mam pecha do aut
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja krajowa, bezwypadkowa, od pierwszego właściciela, teraz prawie 100 tyś km całkowicie bezawaryjna. Regularny dobry serwis i nic więcej :D X3 znajomego 248 tyś ten bez problemu. Szczęście? Raczej nie, dobry zakup.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Ja także nie narzekam...odpukać :D

Ponad 2 lata jazdy i bez większych wydatków. Serwis na bieżąco.

Z drugiej strony jeżdzę nie wiecej niż 12 kkm rocznie, a i auto choć juz 11 letnie to ledwo 113 kkm na liczniku.

I cieszę sie na dalsza jazdę moja Bunia. Pewnie kiedyś cos trzeba bedzie zainwestować i bedzie to kosztowało, ale tego ze ceny są wyższe niż przy innych jestem świadomy.

Pozdrawiam, i wszystkim życzę "banana" na twarzy:)

Opublikowano

Witam.

Czy jest ktoś z użytkowników x3 z Gdańska lub okolic kto pomógł by w oględzinach przed zakupem. Szukam pewnego samochodu, który też pojeździ pare lat bez usterek.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam.

Czy jest ktoś z użytkowników x3 z Gdańska lub okolic kto pomógł by w oględzinach przed zakupem. Szukam pewnego samochodu, który też pojeździ pare lat bez usterek.

Pozdrawiam

Chyba kazdy takiego szuka ale raczej ciezka sprawa.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Pozdrawiam

pare lat bez usterek?????? i jeszcze x3? powodzenia..

ps. jeśli jest ktoś taki kto znajdzie mi auto i przewidzi że nic się nie zepsuje przez np 3 lata to płace prowizje 50% auta

Opublikowano
Witam.

Pozdrawiam

pare lat bez usterek?????? i jeszcze x3? powodzenia..

ps. jeśli jest ktoś taki kto znajdzie mi auto i przewidzi że nic się nie zepsuje przez np 3 lata to płace prowizje 50% auta

Kolega ma racje ja mam x3 z 2007 n47d 177km przejechalem 35tys km a wpakowałem w nia w sumie jakies 10000 pln. Eksploatacja tego modelu jest bardzo droga.do

Opublikowano
Ja nie wiem skąd wam biorą się takie kwoty.Ja zrobiłem grubo ponad 100.000 jedna a teraz ma ponad 200.000 i tak naprawdę oprócz turbo nic nie robiłem .Tylko wymiany eksploatacyjne.Albo te wasze auta jakieś pechowe albo były picowane dobrze na sprzedaż lub poprzedni właściciel miał gdzieś dbanie o nie.No cudów nie ma
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
+1mam takie samo wrażenie, bo sam użytkuję już moje X3 piąty rok i Lubie tego mojego osiołka :D
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Moim zdaniem wszystko kwestia regularności i systematyczności wymian płynów, oleju, itp., zależy jak poprzedni właściciele dbali o auta, chociaż nie ma się co oszukiwać...samochody muszą się psuć, żeby serwisy zarabiały

Miałem już różne samochody z różnymi przebiegami...kupując używane auto, trzeba się liczyć z tym, że coś będzie do zrobienia. Ja kupiłem x3 z przebiegiem ok 206.000KM, wymieniłem wszystkie oleje, filtry itp. Teraz przyszedł czas na sterownik świec + zaślepki klap...jakby tak to wszystko policzyć, to też wyjdzie spora kwota ale tak to jest z użwanymi autami... poprzednie a4 z 2010r kupiłem jak miało pewne 73tys km, zrobiłem nią jakieś kolejne 70 tys., po drodze wymieniałem sprzęgło, dwumas + regeneracja turbiny, tak więc nie ma reguły co za auto, każde używane wymaga jakiegoś wkładu...oczywiście poza rzeczami typowo eksploatacyjnymi

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wiesz, kiedyś ogladałem porównanie napedów w najnowszej X3 i Q5 i z kolei audi wygrało, w innym znowu przegrało itp.

Myęlę, że nie można do tych porównań podchodzić bezkrytycznie, tak jak przedstawione Minionki :mrgreen:

Benzyna zamiast krwi...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie,

Jaki polecacie silnik w X3 E83 ? 2.0D czy 3.0D ? i ilu konny ? Chodzi o sprawdzoną konstrukcję.

Nie zależy mi na sporej mocy. Co mniej awaryjne automat czy manual ?

Po tych paru latach, mniej więcej każdy ma swoją opinię pewnie... :o

Generalnie szukam coś w przedziale 2007-2009r.

Mile widziany xenon, podgrzewane fotele i czujniki parkowania z tyłu. A tak to chyba tyle, bo xdrive każda ma.

Wcześniej zależało mi na wyświetlaczu na panelu ale ktoś tu pisał, że to tylko nawigacja i spalanie w różnych opcjach pokazuje.

Będę wdzięczny za pomoc

Zdrówko !

Opublikowano
Tak jak Sfinks pisze że już wszystko było, bierz 3 litry i manual

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
bierz 2 litrowy motor (177KM), przyzwoite spalanie i wystarczająca moc

Tak myślałem Jacku, o 177KM jednostce, to by wystarczyło. Niepotrzebny mi 3.0D, bo nie wykorzystam jego potencjału.

Oczywiście taki silnik miały wersje po lifcie po 2006r. ?

Opublikowano

Czy umiesz czytać czy tylko powielać pytania ?Użyj rozumu..nie umiem prościej napisać.Admin by się przydał

Mało tego to w podpisie masz ,że posiadasz X3 więc zdecyduj się