Skocz do zawartości

Czy dobrano mi dobry olej do wymiany w skrzyni automatycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie...Mam pytanie......odnośnie oleju w skrzyni automatycznej w moim E46....Chciałbym wymienić w niej olej i przy pomocy sprzedawcy ze sklepu Częsci do bmw....doradzono mi olejTEXAMATIC 7045E Sprzedawca stwierdził ze taki olej stosował producent BMW.......no i to jest podobno płyn ATF....ale znalazłem taki link producenta tego oleju...podaje ponizej

http://oleje.istore.pl/pl/texaco-texamatic-7045e-1l.html

Czy ktos juz wymieniał na taki olej juz?Czy on się nadaję do skrzyni automatycznej?Prosze o poradę.....Mam troszkę obawy......gdyz to jest mineralny......

Opublikowano
Lej to co wskazał producent i to co zalewał producent jak wyjezdzała z fabryki, ja bym nie kombinowal z innymi olejami gdyż skrzynia automatyczna do tanich nie nalezy i sama jej naprawa , takie jest moje zdanie :D

Posłucham Cie kolego...w tych latach lali własnie taki olej,jesli teraz wlałbym syntetyk to myslę ze byłaby lipa....W kazdym razie sprzedawca powiedzial ze to jest taki sam olej jaki wlewali przy produkcji......

Opublikowano

Tak, ja wymieniałem na taki 2 lata temu i nic złego się nie stało :-)

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Tak, ja wymieniałem na taki 2 lata temu i nic złego się nie stało :-)

Wysłane z mojego GT-N7105 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję koledzy za dobre odpowiedzi....Jestem juz spokojny.......Pozdrawiam i szerokości....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam ponownie....Panowie jestem po wymianie oleju w automatycznej skrzyni metodą dynamiczną.Mechanik podłącza taką maszynę iż wypłukuje olej z konwertera.Nowego oleju weszło mi więcej niż fabryka przewiduje.Jestem zadowolony.Jestem z zachodniopomorskiego i jesli ktoś chce namiary to chę tnie podam.Nie ma czego się obawiać.......Teraz szukam dobrego mechanika co regeneruje turbiny.Nawet może być z środkowej Polski,ale musi być pewny.....Możecie kogos polecić?Objawy turbiny następujące.....gwiżdże......Uważam ze sie konczy........Może sie mylę....pozdrawiam.....