Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam mały problemik nie wiem jaką wybrać sonde , mam BMW e36 316i M40 92r. Chodzi mi o to żeby ktoś mi podał nazwe i model sondy która napewno dobrze działa (niemuli sie) ? Naczytałem sie dużo na forum o tych sondach i nie wiem jaką wybarc z góry dzieńki :cool2:
Opublikowano
ja tez mam problem z sonda.mam lekkie wachania obrotow na luzie.podpiolem auto pod kompa i wykazal awarie sondy.sonda ma 4 wyjscia i mozna kupic np.na allegro cena waha sie od70 do100zl a najlepiej boscha
Opublikowano
Wtrące moje zdanie. Też raz kupilem sonde z allegro taką "Boscha" za 105 zł i ... pochodzila 2 dni. Sorki ale takie sondy to żadne Bosche tylko perfidne podróbki które z żywotnością oryginału nie mają nic wspólnego. Osobiscie nie polecam. Teraz jeżdzę na NGK i wszystko gra ale wydatek to około 270 zł :/
Opublikowano
witam - mi rowniez padla sonda i zdecydowalem ze kupie BOSCHa (konkretnie do mojego modelu auta) gdyz nie mam przekonania co do uniwersalnych - zakup bardzo udany wszytsko OK mniejsze spalanie lecz wydatek to 350 - pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

polecam

http://www.allegro.pl/item97594873_nowa_uniwersalna_sonda_lambda_ntk_ngk_4_przewody.html

PS.Sondy BOSHA nawet te oryginalne są czesto wadliwe, najlepsze są NGK/NTK moga byc uniwersalne, masz odpowiednie w nich tulejki do podlaczenia, lub obcinasz wtyczke od starej sondy i lutujesz - pożadnie - do nowej uniwerslane i..... oryginlana NGK.NTK dedykowana do Twojego modelu. Te uniwerslane od dedykowanych róznią sie tylko tym że nie maja odpowiednich wtyczek.... a to jak już wcześniej opisąłem nie problem. A oszczednosć.... 140zł a 270zł??!! nie trzeba tlumaczyc

Pozdro

PS.Do zobaczenia na zlotach :)

Edytowane przez JRS
Opublikowano
Ja mam sonde dokładnie za 75 zl z allegro(oczywiscie to nie bosch) ale chodzi jak ta lala tylko ze jest podlaczona na krotko z ominieciem gniazda