Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Oryginalne radio BMW po odłączeniu akumulatora domaga się wpisania kodu, którego nie znam. Co robić? Odrazu wyrzucić je na śmietnik, czy można je jeszcze jakoś uratować? Może gdzieś w domumentach od auta będzie ten kod? Szkoda sprzętu + zmieniarki - 540iA. Edytowane przez Majowy
Opublikowano

Poszukaj na naklejce na radiu powinien tam byc numer a jak nie do to oddaj do jakiegos zakladu ktory zajmuje sie tego typu rzeczami. koszt ok 40 zl

P.S popraw temat bo zabardzo niewiadomo oco chodzi a poza tym poszukaj :search: bo bylo duzo tematow na temam zakodowanego radia.

Opublikowano
Zobacz czy w dokumentach nie masz dodatkowej kartki od radia z kodem lub czy nie ma kody w briefie jeśli sporwadzałeś autko. Na radiu to raczej nie będzie bo to jest kod przed kradzieża wieć jak może być na radiu. A jeśli nie masz kodu to jeszcze możesz pojechać do BMW z dokumentami od auta to oni ci podadźą kod - tak zrobił mój szwagier. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podaj nr seryjny, czli BP..................

pomyslimy :D

No... daj no numer :)

Jak kolega sugeruje... pomyślimy na PW :)

Aaaaa, tylko się powstrzymaj od wpisywania bzdurnych kodów.

Kai
Opublikowano

o co Ci chodzi????

sugerujesz coś???

jezeli chodzi o radia BMW na Blaupunkcie to jest taka możliwosc

Be eM Wu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

o co Ci chodzi????

sugerujesz coś???

jezeli chodzi o radia BMW na Blaupunkcie to jest taka możliwosc

Sugeruję dokładnie to samo, co ty, bez ironii. Jest taka możliwość i jeżeli można pomóc, to czemu nie. Nie tylko Blaupunkt daje takie możliwości.

Kai
Opublikowano
Sugeruję dokładnie to samo, co ty, bez ironii. Jest taka możliwość i jeżeli można pomóc, to czemu nie. Nie tylko Blaupunkt daje takie możliwości.

napisałeś żebym tylko nie pisał "bzdurnych kodów" , jak do tej pory to one bzdurne nie były.

ps. po co ma ktoś wydawać 40zł za rozkodowanie, jak może sobie za to nalać 10l Pb :D

Be eM Wu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

napisałeś żebym tylko nie pisał "bzdurnych kodów" , jak do tej pory to one bzdurne nie były.

ps. po co ma ktoś wydawać 40zł za rozkodowanie, jak może sobie za to nalać 10l Pb :D

Aaaah, to było do Majowego, żeby nie wpisywał "byleczego" :)

Faktycznie, tak to napisałem, jakby miało być do Ciebie, ale nie było :)

Kai
Opublikowano
Aaaah, to było do Majowego, żeby nie wpisywał "byleczego" :)

Faktycznie, tak to napisałem, jakby miało być do Ciebie, ale nie było :)

:handshake:

Be eM Wu
Opublikowano

W salonie podajesz dowodzik swoj jak jestes wlascicielem wozu, dowod rej. z numerem VIN, oni sobie robia xero i wysyłaja zapytanie do bmw o ten numer. Po paru dniach otrzymujesz kod, jesli pasuje- to radio jest orginalne i wszystko hula. Jesli nie pasuje znaczy ze radio nie z tego modelu i trzeba kombinowac. Jesli wóz masz na wspołwłasnosc to trzeba dowody osobiste obu osob wpisanych na dowodzie rej. - takie prawo.

Pozdrawiam

kangurczak

Opublikowano
W salonie podajesz dowodzik swoj jak jestes wlascicielem wozu, dowod rej. z numerem VIN, oni sobie robia xero i wysyłaja zapytanie do bmw o ten numer. Po paru dniach otrzymujesz kod, jesli pasuje- to radio jest orginalne i wszystko hula. Jesli nie pasuje znaczy ze radio nie z tego modelu i trzeba kombinowac. Jesli wóz masz na wspołwłasnosc to trzeba dowody osobiste obu osob wpisanych na dowodzie rej. - takie prawo.

Pozdrawiam

kangurczak

tyle zamieszania o jeden kod............

dlatego mamy rozne fora itp. i mozna kod zdobyc w pare godz (choc nie zawsze, nowsze modele itp)

Be eM Wu
Opublikowano
ok nie bij, napisalem jak formalnie wygląda sprawa załatwiania takiego kodu ;)

:D

my tu gadu gadu a kolega Majowy załozył wątek i milczy od kilku dni :mrgreen: ,a przeciez to o jego radio chodzi

Be eM Wu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kangurczak, a powiedz nam jeszcze, co ma wspólnego VIN z radiem? (nie na podstawie VIN'u się kod dostaje)
Kai
Opublikowano
Kangurczak, a powiedz nam jeszcze, co ma wspólnego VIN z radiem? (nie na podstawie VIN'u się kod dostaje)

Chyba cos takiego jest.

Brat ma Meganke i po odpięciu aku sie zakodowało. Pojechał do Renówki i mu kod podali po VIN (od reki gratis :D )

Be eM Wu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chyba cos takiego jest.

Brat ma Meganke i po odpięciu aku sie zakodowało. Pojechał do Renówki i mu kod podali po VIN (od reki gratis :D )

Megankę powiadasz...

Kai
Opublikowano

Nie wiem jak w BMW ale w innych niemieckich markach ( francuskie jak widać też ) jeżeli radio było wstawione fabrycznie, faktycznie dostaniesz w ASO kod do radia po podaniu VIN-u.Ma on pewnie tyle wspólnego z radiem że w ich bazie figuruje fabryczny numer radia, biorą kalkulator kodu i wyliczają odpowiednia wartość i daja delikwentowi.

Sytuacja się komplikuje gdy właściciel auta sam sobie radio założył radio nawet oryginalne, wtedy podanie VIN-u nic nieda, myśle że ASO pewnie kod by odczyatło z SN radia ale mogą chciec dokumentu że radio jest moje ;) i tu może się pojawić problem ;)

Opublikowano

__Kai__ dokladnie tak jak napisał Johnny.

U mnie niestety okazalo sie ze fabrycznie nie bylo radia :|

Jesli ktoś z kolegów jest w stanie mi pomoc w rozkodowaniu radia proszę o kontakt na PW.

Nie moge znalezc tez tego numeru seryjnego radia, czy to jest gdzies ukryte? Mam kilka naklejek ale nigdzie nie widze czegos co mogloby przypoinac numer seryjny radia :(

Opublikowano

Jesli ktoś z kolegów jest w stanie mi pomoc w rozkodowaniu radia proszę o kontakt na PW.

Nie moge znalezc tez tego numeru seryjnego radia, czy to jest gdzies ukryte? Mam kilka naklejek ale nigdzie nie widze czegos co mogloby przypoinac numer seryjny radia :(

z boku radia powinno byc wybite

zaczyna sie na BP..............

Be eM Wu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to właśnie chcę pomóc... jeżeli tylko znajdziesz numer radia, zaczynający się na BP i wyślesz go na PW.

Możliwe, że można we francuzach, czy nowych BMW po VIN'ie dać PIN, ale nie w starszych BMW... sorry. Radio nie było traktowane jako część integralna samochodu.

Kai
Opublikowano
No to właśnie chcę pomóc... jeżeli tylko znajdziesz numer radia, zaczynający się na BP i wyślesz go na PW.

radio kolegi kangurczak zaczyna sie na PH..............

czyli jest na philipsie.

Wysłałem mu na meila (mam nadzieje że bedzie dobry) :mrgreen:

Be eM Wu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
radio kolegi kangurczak zaczyna sie na PH..............

czyli jest na philipsie.

Wysłałem mu na meila (mam nadzieje że bedzie dobry) :mrgreen:

Philips też nie problem. Ciekawy jestem efektu.

Kai
Opublikowano
Philips też nie problem. Ciekawy jestem efektu.

podałem mu taki kod 1697

do radia o nr PH7850R1047099

mozesz sprawdzić jak masz taką mozliwosc :D

Be eM Wu