Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 289
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
nie wolałeś zrobić przycisku tak jak fabryka go montowała ? ;)

Nie znalazłem na allegro oryginalnego przycisku do e60, a ściągać z aso za długo. Miejsce przy panelu świateł jest bliżej ręki. A po drugie, w miejscu przycisku bagażnika mam aktualnie włącznik podgrzewacza żarowego wody :wink: .

felgę bym zmienił

Brak kasiorki na zmiane felg, są ważniejsze sprawy :roll:

Opublikowano

Powiem Wam, że amorki się spisują :), wiadomo, że nowe, jeszcze sprężyny twarde, lekko trzęsie budą hihi, dobicie/odbicie testuje różne wartości, jakie na pusto, jakie na załadowany. Jak narazie jest super :8) zakręty pierwsza klasa, nie lata na boki jak na karuzeli :cool2: . Dzisiaj może podjadę na sprawdzenie geometrii.

PS

chciałem się pochwalić, że mam nowe znaczki na masce, klapie i felgach, lecz już z felg dwie zgubiłem :cry2: , taka chińska rączka, że niedopasowane :shock:

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hud fajna sprawa :cool2:

A kierownicę kupywaleś pod asystenta pasa ruchu czy bez bo są dwie różne wiedz jak byś myślał o doposażeniu to przydała by się z motorkiem i szybę mógł byś od razu pod hud-a i asystenta wymienić.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dzień hud na zwykłej szybie jest słabo widoczny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi tez asysten nie potrzebny ale jak bym wymienial to pewnie bym sie nad tym zastanawial. Koszt nie jest wysoki ale kiere i lusterko ciezko znalezc.

Kolega nazekal ze troche rozmazane jest na zwyklej szybie ale przy wymiania (co na pewno kiedys sie stanie) mozna to skorygowac bez dodadkowych kosztow :cool2:

Koledze wlasnie wymieniali w BMW i robili mu od razu pod hud-a i asystenta :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Hud zly nie jest ale ccc to cos tak marnego ze do tico wstyd bylo to wsadzac (bmw widac wstydu nie ma)...

Mam ccc w aucie z 2008...ciagle sie zastanawiam jak taki badziew mogl byc wsadzany do takich aut za taka kase

Przemek

P.s.

Ceny cic to abstrakcja jak dla mnie a chinola nie zgrasz pewnie z hudem

400ps/830Nm ( a było tylko 235 :D)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=299251

Opublikowano

Dzisiaj popracowałem z kierownicą. Wycięte mocowania poliftowe, wywiercone otworki i przykręcony plastik ze starej kierownicy

v8zLfIeWljKusMlT4IYLsGvXmwB0e4cDTHUIJV6ozZ4=w735-h979-no

C2QzqrKGn5JrIQGHTZW2tFIpF1TiInfBLJqNo3CVTss=w735-h979-no

Dodatkowo przełożone wiązki ze starej kierownicy + wycinałem piankę by zmieścić moduł (bez obudowy, inaczej nie wszedł)

NpMssd5eazLQqj3PmVJq7qX9JAAvowh9P-whSKsz428=w735-h979-no

4aPPomwWreeALfR2I-xYuCAby_9qfBp3FCqKjG3HB8U=w735-h979-no

Jeszcze troszkę muszę to poprawić ponieważ rozłącza mi przewody od poduszki i wywala błąd. Fotkę wstawię później.

CIC można kupić z modelu e90, odpowiednio przeprogramować + emulator lub kody. Do tego przeróbka panelu przedniego (z e90 inaczej wygląda).

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj zabrałem się za wydech, od środkowego tłumika do końca. Elektrody nierdzewne kupione, materiały doszły :), flansze użyłem ze starego wydechu, mocowania do gum też. 7h roboty, pierwszy raz takie coś robiłem :) więc wymiarowanie itp masakra :D ale dało rade.

Kilka fotek:

DZAB23FIsv2D3uakwP1BCZGvpSTqQHKp0ZGnxW3sic0=w735-h979-no

-cO_CatR3oHgwY13gBnQAC9qwS34Cy-yonv1hiZRcV8=w735-h979-no

KuCedv8OXsB17-vBvtIvH63nwRIOshVmWDqRp1f4CGk=w735-h979-no

IafcEPpEG05ZQK6cEdgOVIyZ-vW6P0vCZNHM-nCSRw8=w735-h979-no

5r7mr_TZaay1_0pXaWICJXFn-DvAm1HsbtIYjgC1g_U=w735-h979-no

Hk_rTDsqyamP5AbC_1lW-OAjTDW2jUNBAKzoG2Qvrrw=w735-h979-no

8XoAL6sZdYdBw0-jooO5ryCR9KYdQl8aondfTBEKzb0=w735-h979-no

YySEZe-yVAo1LgHouOWMLp4-3wtACaEOayqK-ZQabcQ=w735-h979-no

OKN56oMJLbmrTll4tbvmcPXJEs-zamWxfkRwUxqqN6Q=w735-h979-no

lcOZi8UbuyAG0wmjSB3y2KcF_j4AZnqem_rKbOKGR6c=w735-h979-no

be7sR-Wih48aT0q7lwJ6EC9HnMLto92lPCGBOZSFyGM=w735-h979-no

filmik:

https://youtu.be/SODjfvnh5Ok

Edytowane przez Apacer
Opublikowano
Noo, brawo, dobra robota :D . Gdzie kupiłeś tłumik końcowy i ile całość wyszła mniej więcej? Nie jest za głośno, basowo? Wrzuć jakiś filmik z dźwiękiem bo ten nie działa :P
Opublikowano
Masz tam juz jakiś program? Troche kopci... Czy to dlatego ze dpf'a juz nie ma ? (pytam bo nie wiem czy to normalne)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Przyszła pora na ogarnięcie Head Up :), w piątek siedziałem od 19 do 2 w nocy, dziś dokończyłem robote z rana do 17 :).

Deska wyciągnięta, bebechy rozmontowane. Otwór oczywiście w desce wycinałem.

XxMvD582BJHY76wpoJYUTKfwFVqx6nvrZvflKsu0GWE=w735-h979-no

Puzzle wszędzie poroskładane :)

KuUqw5tmNJW7MDeeBzR31JnYFFrLZ1SxcBLLHkN5lvU=w735-h979-no

Troszkę było problemów z montażem kołków karton gips, ostatecznie poszły inne mocowania w otwory. Nie kupowałem oryginalnych.

g3AnwfgWlhl_UF3y209xJRS6_7fhLzk9has0j4_1FNk=w1306-h979-no

Noc, chłodek łapał strasznie, hud już na miejscu, instalacja elektryczna z rana.

dd9rDRfUnjd751j7UdmZmeEJiMkXz0j4ERUQ3g2V_R4=w1306-h979-no

fcMeg-PhUnzvRbOsf38FzLQqjhtCKpHZ6vzEVBZJ7f0=w1306-h979-no

Światłowody miałem własne, jest babrania, z docinaniem i łączeniem, tak by nie było zakłóceń. Poszły w koszulki termokurczliwe, na to tulejka miedziana + kolejna koszulka, na koniec oplot materiałowy z taśmy.

Warto wspomnieć, że HUD musi być podpięty między CCC a CD zmieniarką, jak w moim przypadku, jeśli połączymy optyke pomiędzy CCC a mufl/tcu itp, wtedy sterowniki zwariują, wywalą błędy połączenia i nic nie będzie działać :)

8XJjIqL1aYtvy8cb9G3fNNCOq2-cML_8lKyt_uQD9LU=w735-h979-no

9ux1Yz4VXP_6KSI3xPslAQGcBWMBlj6W_3GfFibm8jU=w735-h979-no

Tutaj diagnostyka połączeń, moduł video jest widoczny, lecz CAPPL nie przyjmuje kodowania, muszę nad tym popracować.

znKyCxdo3CKQTOdKNyQ2aorYumqLj2NGvNyVJ57FOtw=w1306-h979-no

Head Up działa, kierunki zakodowane, navi pokazuje, wskaźniki z M5 idzie zrobić w dieslu, trzeba tylko program zmienić by wartości prędkości obrotowej się zgadzały :).

Fotki jak będzie możliwość wieczorem strzele.

Opublikowano

No piekna robota :)

Jak ogarniesz zmianę obrotów dla hud'a M pod diesla to podziel sie wiedzą jesli możesz :)

Za projekt daje 10/10 ;-)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu