Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o dziwo jutro z rana przyjeżdża kupiec z Niemiec... zadzwonił o 19 i po krótkiej rozmowie gdzie powiedziałem iż nie zejdę ani złotówki powiedział że wychodzi z domu za 30 minut i będzie około 8 rano u mnie... :jawdrop: Szczerze mówiąc nie sądziłem iż znajdę kupca na moje ukochane auto :cry2:
  • Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
o dziwo jutro z rana przyjeżdża kupiec z Niemiec... zadzwonił o 19 i po krótkiej rozmowie gdzie powiedziałem iż nie zejdę ani złotówki powiedział że wychodzi z domu za 30 minut i będzie około 8 rano u mnie... :jawdrop: Szczerze mówiąc nie sądziłem iż znajdę kupca na moje ukochane auto :cry2:

Wystawiałeś na Mobile.de?

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano

ciekawe czy dojedzie czasem droga jest kreta i zawraca do domu... :P

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Było tylko na allegro, ale to jest polak który mieszka w Niemczech. Dzwoni i mówi ze oferuje mi 93 tyś z dwoma kompletami kół, powiedziałem ze cena nie jest do negocjacji, podziękował i się rozłączył. Za 10 minut telefon, i mówi ze w sumie to zapłaci mi ile chce.. Powiedziałem wszystko o aucie dokładnie, mówi ze w sobotę może przyjechać bo on mieszka w Niemczech w kolonii, ja ze ok i po 10 minutach znowu telefon ze w sumie to może być jutro za 30 minut wyjdzie z domu... i jedzie jutro o 7-8 ma być na miejscu. :shock:
Opublikowano
i jak zjawil sie ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolega qubon pewnie sprzedał swoje cudo i topi smutek w jakimś dobrym łyskaczu ;)

To samo pomyślałem. Pewnie zapił :mrgreen:

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano
Tak dokładnie auto można powiedzieć niestety sprzedane :( Jutro coś więcej napisze bo dzisiaj po dniu całym wrażeń nie mam za bardzo siły. Nabywca jak dla mnie bardzo dziwny :O przyjechał z Niemiec 1100 km, obszedł moje auto otworzył drzwi spojrzał wszystko trwało 20-30 sekund, i mówi " gdzie tu jest kantor bo pieniądze muszę wymieć bo biorę" nawet nie zapalił ani maski nie otworzył... jutro więcej. Smutno mi jakoś, mam wielką nadzieje że zostanę na tym forum i dokładnie w tym dziale E.. ;)
Opublikowano

Przecież napisał że tak.

Pewnie Ci szkoda auta, i się nie dziwię, jak dla mnie poza licznikiem było idealne (ale dlatego że jestem aby było jak z fabryki). Trzymam kciuki że trafi się piękna i dobra mka, powodzenia w szukaniu :cool2:

Opublikowano

Ja tego nie powiedziałem ze czas na V8 ;) skóry czerwone były. Do tej pory szkoda mi auta :( ale cóż rzecz nabyta sądzę ze M3 + kompressor sprawiała by więcej frajdy lecz spalanie tez pewnie byłoby dwa razy większe :) zwykłe m3 fajne ale 335d było szybsze i znacznie bardziej elastyczniejsze ;) Kupiłem teraz auto tańsze o polowe i można powiedzieć przejściowe bo nie wiedziałem za bardzo co kupić, serie F mnie jakoś nie przekonują może poza seria 6 :P która jest ewidentnie dla mnie za droga :D do Porsche też trzeba by trochę dołożyć a każda wersja bez Turbo miałaby chyba problem z 335d 430 konnym wiec kupić Porsche wolniejsze od diesla trochę bez sensu, a z turbo koszt zakupu i koszty utrzymania są dla mnie za duże, poza tym miałem już porsche co prawda boxtera ale było :D Kolega chciał sprzedać swój samochód jak dla mnie za dość okazyjną cenę bo równo za polowe ceny 335D a dokładnie BMW e60 wiec kupiłem sobie e60 którą kiedyś bardzo chciałem mieć a nie było okazji do kupną :) Auto możne powiedzieć jest "składakiem" ale wszystko było robione w warsztacie w którym serwisowałem 335d również u mojego kolegi gdzie wiem ze jest to zrobione dobrze jak by wyjechało z fabryki ;) To tak zwykła 530 218 koni 2003 rok Obecnie: W 2012 roku włożony kompletny swap na 535 D LCI 286 koni (dokładnie ten sam silnik co w 335d) silnik, skrzynia (joystick), intercooler wydech hamulce itp przebieg silnika 60 tyś km 100% oryginał obecnie jest 107 tyś km..

Lampy przód xenon LCI tył też LCI, Nawigacja CIC z twardym dyskiem, kierownica elektrycznie regulowana z pamięcią. Kompletny M-pakiet, SOFTCLOSE dociąganie drzwi, Fotele Komforty GRZANE WENTYLOWANE Z MASAŻAMI, W 2013 roku 4 nowe amortyzatory ze sprężynami, jeszcze w międzyczasie wpadła maglownica z M5 po 50 tyś km. kierownica m-pakiet, Felgi 19 cali + opony pirelli po 10 tyś km. Chyba wszystko ;) Generalnie w aucie nie czuć tak nowością jak w 335D ale można powiedzieć to samo tylko że za polowe ceny ;) Inaczej komfort, praktyczność i wygoda nie ma żadnego porównania do e92... E60 miażdży e92 przy czym prowadzi się całkiem dobrze jak na większy gabaryt, nie czuć tak dziur i jest trochę wyższe zdecydowanie lepsze na Łódzkie drogi. Także obecnie jest 535D na ile zostanie nie wiem ;) Bardzo jest mi szkoda 335d ale z dnia na dzień przekonuję się do e60 i że była to całkiem dobra decyzją :) Gadałem również z nowym nabywcą E92 335D który jest bardzo zadowolony z auta i mam nadzieję ze może w najbliższym czasie pojawi się na forum ;)

Opublikowano

Nie czytalem calego watku, ale czy robiles jakis pomiar osiagow swojego auta?

0-100, 0-200, 100-200, racelogic, pomiar licznikowy (film) cokolwiek? ;)

mierzylismy 360konne 335d to miala 12.3s 100-200.

Szkoda ze auto poszlo, ale masz racje, standardowe M3 bylo by 100% fajniejsze od ex 335d ale nie musialo by byc szybsze, M3 z kompresorem to nie taka tragedia... w codziennej jezdzie pali prawie jak Diesel ;)

Opublikowano
Niestety auto sprzedało się tak naglę ze nie miałem okazji zrobić pomiarów, mam tylko jeden film 100-200 Km/h robiony wieczorową pora ale tak to niestety nic. Chciałem zrobić pomiar na 4 biegu ale zredukowało na 3. Szkoda że nie zacząłem od razu na 3 biegu może byłoby szybciej. Pomiar robiony z 1 pasażerem na równej nawierzchni. Po filmie wychodzi około 10 sekund wiec całkiem fajny wynik :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wow 430 w 335d szacun wyniki powinien spokojnie osiagnac 100-200km/h na poziomie 10-11sek nowy wlasciciel powinien tylko na jedno zwrocic uwage ponad 700Nm i autoamtyczna skrzynia biegow - tu moze byc problem nie traz ale po przejechaniu 50tys.km
Opublikowano

Na starym programie bez hybrydy czyli 376 koni 740 nm mierzyłem się z 135i zrobionym właśnie na 330 koni i można było powiedzieć że było równo, może 135i od 0 do 200 była pół może długość w przodzie. Po zmianie turbiny i mapy była odczuwalna Mega różnica na + :) Poza tym patrzyłem niejednokrotnie na nawigacji czy licznik pokazuję dobrze i przekłamywał przy 200 km/h o 5 km/h zawyżał czyli sądzę iż 335d po tej modyfikacji faktycznie miało 10, z kawałkiem ale na pewno nie więcej niz 11s 100-200 :) w związku z tym iż kupiłem e60 z takim samym silnikiem do wiosny będzie taka sama modyfikacja i już dokładne wszystkie możliwe pomiary ;) skrzynia według mnie przy normalniej jeździe wytrzyma to bez problemów tym bardziej iż ZF podaje iż 6hp28 ma wytrzymałość do 700 nn ;) a wiadomo za każdym razem nie wykorzystujemy tych 700 nm ;) Nowy nabytek poniżej nie jest to e92 ale też nawet fajne tym bardziej że za połowę :) Ps: nie miałem kiedy go umyć ani posprzątać ;)

http://img24.otofotki.pl/obrazki/la692_IMG_5812.JPG

http://img24.otofotki.pl/obrazki/jk172_IMG_5818.JPG

Niestety z iż nie jest to seria e9x muszę założyć nową galerię w e60 :(

Ps: zostały mi tarcze Zimmermann-a sport-y 348 cm nawiercane do e9x jak by ktoś był zainteresowany proszę pisać :)

Opublikowano
Nie miales problemow ze skrzynia w e92 z takim momentem?pzdr
Opublikowano
Znam bardzo dużo aut które maja 700-750 nm i nie słyszałem żeby coś komuś się działo ze skrzynią.. Moze sprzęgło się szybciej zużyje i już