Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Ostatnio przeglądając dane techniczne tych dwóch modeli zauważyłem, że oba mają taką samą pojemność bagażnika 460l. I teraz zastanawia mnie jedno. Wiadomo przecież że do kombi wejdzie więcej rzeczy, więc czy ta pojemność jest w E91 liczona tylko do rolety a nie pod dach? Czy może pojemność bagażnika w sedanie jest taka sama, co w kombi pod dach? Troszkę zgłupiałem po tym. Skoro są takie same to nie muszę mieć koniecznie kombi, bo sedan wystarczy (w Vectrze b w kombi miałem 460l i to mi wystarczyło). Zaznaczam że nie będę składał siedzeń w celu zwiększenia przestrzeni. Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tymi bagażnikami?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie sa takie same... w kombi mozesz pakowac wyzej jak sciagniesz rolote w bagazniku... pojemnosc zawsze jest podawana do rolety.
Opublikowano
Wczoraj byłem oglądać Bmw E91 i powiem że jestem troszkę zawiedziony jeżeli chodzi o wymiary auta. Bagażnik naprawdę wydaje się mały (teraz mam vw B5), z tyłu żona mówi że też jakby było mniej miejsca niż ma teraz. Czy może ktoś podrzucić danymi jak wygląda różnica w bagażnikach (oczywiście pod dach) E91 z VWb5, lub Vectrą b? Oraz porównanie tylnej kanapy (szerokość i odległość między kanapą i fotelem kierowcy). Już byłem zdecydowany na E91, ale teraz już nie do końca.
Opublikowano
To jak chcesz wiecej miejsca to pomyśl o e61 to bedzie porównywalnie do b5. Może i w e91 jest mało miejsca ale za to jak sie jeździ :D