Skocz do zawartości

Bmw 750 do 10000zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Dzięki Azaj też sobie to skojarzyłem to więc odpada to Bmw. :) :)
  • Odpowiedzi 83
  • Wyświetleń 11,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
Tylko tak z ciekawości spytałem się o te auto holendra jest naprawde z wyglądu ładne tylko te mile.
Opublikowano

tylko mile? Auto przekładka zawsze będzie tańsze. Wygląd auta można zrobić za 1-6tys zł w zależności jak mocno uszkodzone/zaniedbane jest auto. A ty chcesz kupić auto patrząc się na wygląd nie oglądając jeszcze ani jednej sztuki.

Widząc Twoje podejście kupisz pierwszą jaką pojedziesz oglądać.

Opublikowano
  • Autor
Źle mnie zrozumiałeś danielxc717 wiadomo liczy się stan auta a nie wygląd :) choć wygląd też jest ważny.
Opublikowano
tak jak zawsze. Im tańsze tym mniej zdjęć i im tańsze tym gorszej jakości. CIekawe czemu ;)
Opublikowano
  • Autor
Chciałbym się spytać czy Bmw 750il e38 ma naprawde tak wyśmienite zawieszenie i tłumienie naszych polskich dziur :) tak jak naczytałem się w internecie :roll: mam Jeep Grand Cherokee i on też fajnie tłumi polskie dziury ale nie moge go poruwnywać do Bmw 750il :( a moja e34-ka na nim wszystkie dziury czuć :wink:
Opublikowano

Jak masz Jeepa to w nim tłumienie będzie o wiele lepsze. To całkowicie dwa różne auta. możesz pogadać z Cichym 525 z e36 on ma też takiego jeepa jakąś v8 i posiadał e39.

Na pewno e38 jest o niebo lepiej wyciszone, sztywniejsze lepiej się prowadzące po asfaltach. Ale na nierównej drodze logiczne że auto terenowe o dużych balonach, miękkim zawieszeniu lepiej tłumi nierówności.

Ogólnie te dwa auta są nieporównywalnie inne.

Opublikowano
  • Autor
Jak mam opony zimowe z felgami 15 cali z Bmw e34 będą pasować do e38??
Opublikowano

raczej nie bo w 750 masz duże tarcze i tam min 16"

Stać cię na 750i to i na nowe koła :mrgreen:

Opublikowano
Chciałbym się spytać czy Bmw 750il e38 ma naprawde tak wyśmienite zawieszenie i tłumienie naszych polskich dziur :)

Jak kupisz egzemplarz w tej kwocie, o której mówimy to będziesz mógł mówić, jak Mickiewicz: "wpłynąłem na suchego przestwór oceanu". Zawieszenie może być już lekko wypieprzone, przez poprzednich właścicieli :cool2: Żeby nie było, że zazdrość czy coś. Kupiłem E39 (520i) za 8, dołożyłem 8, a brakuje jeszcze z 3 :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

same opony to 1/5 tego co on chce dać w samochód chyba ze kupuje używki,

nie wspominając o felgach. Jak na auto weekendowe to nawet się nie opłaca kupować używanych.

Opublikowano
Na dodatek, z tego, co czytam galerię E38 to ten samochód totalnie nie nadaje się na auto weekendowe. Kupujesz, a potem szukasz tylko okazji, żeby nim pojeździć i w ten oto sposób staje się autem codziennym :)

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

Ja przy e39 nie chciał bym siadać do jakiegoś kompakta czy czegoś podobnego.

Dlatego dobrze mieć dość tanie auto w eksploatacji z dobrym spalaniem ( ja mam z gazem) I nie kombinuje by utrzymywać dwa auta tylko jeżdżę za małą kasę i co trzeba to się robi przy aucie. Źle nie jest. A nie rozbijam się jakimś wypierdkiem. Gdybym miał e38 tym bardziej nie chciał jeździć jakimś pryszczem bo w e38 jeździ się jeszcze lepiej :)

Opublikowano
  • Autor

Może ktoś mi podać sklep internetowy z oponami zimowymi i felgami bądź stalowymi felgami. :) do Bmw e38.

Dzięki

Opublikowano

oponeo.pl

Ale nie licz na niskie ceny. Do 750 musisz mieć porządne opony. Firmy budżetowe to i tak powyżej 400zł za sztukę najtańszego/najmniejszego rozmiaru. Za oponę musisz wydać ok 470zł a i tak to nie jest z górnej półki.

Ja u siebie trafiłem na wyprzedaż i do takiej piąteczki jedna opona to 500zł ale letnia.

Felgi kup używki oryginały bo inne będą się giąć. Za nówki dobre zapłacisz dobre kilka tysięcy. I to spokojnie kilka. Felki jakieś na zimę kupisz za 60000-1,5 tys w zależności od wzoru. Lepiej kupić jakieś mocne alusy a nie stalowe.

Opublikowano
Każda e38 wychodziła na felgach 16 bez znaczenia z jakim silnikiem bo 15 się nie mieściły...
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano

a Przypadkiem pod 750i nie wchodzą min 17' ? Tam przecież jest wiekszy zacisk z przodu, a jak patrze na swoją to w 740i pod 16' ledwo jest miejsce zeby się ciężarki zmieściły :D

W sumie to jest pytanie ogolne, bo chciałem sobie zmienić zaciski na takie z 750i.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Nie, na 16 wychodziły, wiem akurat tyle że miałem na zapasie z e34 16 i jak ją założyłem to mi tarł zacisk o felgę ale ogólnie miałem 16 i było ok
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
  • Autor

Oglądałem ostatnio Zakup Kontrolowany i tam było Bmw 735i e65 :) czy w Bmw 750il e38 jest taki sam komfort jazdy czy lepszy od 735i e65 bo tam tą e65 zachwalano jak niewiem co :shock: i jeszcze jak wygląda sprawa z układem kierowniczym w obu samochodach :D nie chce zakładać nowego tematu dlatego pisze tutaj.

Z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Na pewno nie będzie taki sam. CO chcesz o układzie wiedzieć.

Obejrzyj w końcu jakiś model przejedź się bo zadajesz trochę dziwne pytania teraz.

Opublikowano
  • Autor
Czy wspomaganie w e38 jest takie same jak w e65 ?? tego modelu jak e65 nie kupie tylko pytam z ciekawości o komfort jazdy czy jest porównywalny do e38. :) mam w planach do zbierać troche kasy i kupić e38 w lepszym stanie.
Opublikowano
w e32 e38 i każdym nowszym modelu nie jest takie samo wspomaganie.