Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, tak jak w temacie, zauważyłem ostatnio taki objaw, tak jakby metaliczne pojedyncze stuknięcie podczas ruszania oraz czasami w trakcie przyspieszania, powiedzmy jadę na 2 puszczę pedał gazu i następnie wcisnę go to dochodzi właśnie owe stuknięcie. Co to możne być?
Opublikowano
Uszkodzony przegub , znany trzask wszystkim kto po wymianie :D
Opublikowano
No to fajnie to juz wiem co sie dzieje i z moim, koszt zabawy ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Jutro jestem umówiony w serwisie, zobaczymy co stwierdzą.

A w jakim ? :mrgreen:

Opublikowano
Na Balickiej

O boże Kerbi, ja tam chciałem wymienić uszczelkę pod deklem i Czujnik wałka mimośrodowego powiedzieli 250zł :duh: u chłopaków http://www.pimautoserwis.pl/ zadzwoniłem powiedzieli 150zł i tak się stało :cool2: O Balickiej już nie myślę drodzy jak w ASO

Opublikowano

Byłem dzisiaj u mechaników i na 90% obstawiaja dyfer. K---a już jeden raz wymieniałem (tamten szumiał). Teraz mam bardzo podobny objaw jak na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=L4UulBJYDI8 Pojade jeszcze w inne miejsce jak potwierdzą to znowu wymiana.:(

Mechanior stwierdził, że w sumie mogę na razie jeździć, i tak chyba zrobię. Zobaczę czy to się będzie nasilać czy nie.

Opublikowano

Byłem jeszcze u jednego mechanika, wykluczył przegub gumowy. Stuknięcie jest słyszalne w okolicy jak na rysunku

http://tufotki.pl/FP12Q

Więc zostaje albo krzyżak albo most. Co do mostu oryginalnie było przełożenie I=3.38, o jakim przełożeniu można wstawić most, jaka różnica będzie akceptowalna. Mostów o przełożeniu 3.38 praktycznie nie ma. Czy po lifcie mosty były takie same?

Jeszcze jedno pytanie czy flaszę łączącą się z wałem da się zmienić, bo jedne mosty mają taka a drugi taką

http://tufotki.pl/pIN2x

Ja mam tą drugą.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, podepnę się pod temat. U mnie w e87 również występuję pojedyncze stuknięcie, ale tylko podczas ruszania po dłuższym postoju. Dźwięk dobiega z okolic tylnego prawego koła. Podczas jazdy absolutnie nic nie stuka. Też myślałem o moście, ale skłaniam się bardziej ku mechanizmowi hamulca ręcznego... szczególnie, że stuknięcie nie występuje zawsze i jest słyszalne bardziej przy prawym kole. Gdy podniosłem auto na podnośniku i zaciągnąłem ręczny lewym i prawym kołem dało się zrobić ruch (około 2-3cm po obwodze) ale przy prawym wyraźnie coś stukało w momencie blokowania się koła....

Czekam aż klocki z tyłu się skończą to wtedy tarczę zrzucę i zobaczę co się wew. dzieje.

Czy ktoś się spotkał z takim stukaniem pochodzącym od hamulca ręcznego??? Pozdro

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Słuchajcie, może ktoś z was ma pod ręką jakikolwiek most i mógłby sprawdzić czy obracając szybkimi ruchami w lewo i prawo flanszą która łączy się z walem dochodzą jakieś delikatne stuknięcia metaliczne, czy jest to dopuszczalne. Oglądałem dzisiaj most u jednego ze sprzedawców i cenę ma fajną ale trochę te (jakby luzy) odstraszyły.
Opublikowano
Witam dzisiaj na 100 % potwierdzili mi uszkodzenie mostu, powiedzie proszę czy jak z oryginalnego przełożenia 3.38 zejdę na 3.23 to będzie to jakaś znacząca różnica.
Opublikowano
Pewnie ze będzie różnica. Serio juz nie produkują części do E 90? :shock:

Może konkretów trochę byś podał, bo że będzie to wiem, pytam się czy znacząca tzn, odczuwalna. O jakich częściach mówisz?

Opublikowano
Pewnie ze będzie różnica. Serio juz nie produkują części do E 90? :shock:

Może konkretów trochę byś podał, bo że będzie to wiem, pytam się czy znacząca tzn, odczuwalna. O jakich częściach mówisz?

Różnica wynosi 4,64 procenta. A co do odczuć to nie poradzę, bo każdy ma inne, jak dla mnie to sporo, ale dla ciebie moze to niewiele. A pisze o części ktora ci sie zepsuła. Nie jest juz produkowana?

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

Może i jest produkowana, ale z tylu postów co przeczytałem to naprawa jest nieopłacalna. A druga sprawa to znaleźć mechanika co potrafiłby dobrze naprawić i złożyć most. Mozna i nowy kupić za 6500 tylko po co.

Co do tych 4,7 % to gdzieś wyczytałem, że do 5% jest to różnica akceptowalna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
będzie niewielka różnica (myślę że nawet jej nie odczujesz), im większe przełożenie mostu tym auto szybciej przyśpiesza (bo na 1 obrót wału napędowego przypada większa ilość obrotu mostu np. 3.22, 3.38), ale ma mniejszą prędkość na każdym biegu i na odwrót. W Twoim przypadku jeśli zmniejszysz przełożenie mostu to uzyskasz większą prędkość ale słabsze przyśpieszenie.
Opublikowano
Dzięki, most kupiony 3,23 w poniedziałek będę go zakładał, jeszcze tylko jutro w serwisie śruby i nakrętkę odbiorę.
Opublikowano
jakbys to opisal szczrgolowojak zrobisz sadze ze wielu bylo by ciekawych

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Powiedzcie mi proszę jedna rzecz, zabrałem się do roboty z tym mostem (troszkę go odświeżyć postanowiłem) i przez nieuwagę trochę oleju przez odpowietrznik wyciekło. Czy mogę dolać bez żadnych konsekwencji olej (zostało mi kiedyś po wymianie trochę) REDLINE 75W90 dolać do pozostałego oleju w dyfrze czy wymieniać na nowy. Nadmieniam iż olej jak na moje oko jest w stanie eleganckim, czysty, żółciutki.