Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spokojnie...bez paniki...i bez CAPS-a. Jezeli wczesniej nie palila sie kontrolka AIRBAG-u to problem na pewno nie bedzie duzy. Jest kilka powodow dla ktorych moze tego typu sytuacja zaistniec. Oto przyklady:

1. za bardzo eksploatowales :norty: fotel pasazera i uszkodziles mate

2. niechcacym przy odkurzaniu samchodu rozpiales wtyczke pod fotelem pasazera

3. odpiales ktorys z airbagow nie odlaczajac wczesniej akumulatora

Aby stwierdzic na 100% co jest przyczyna potrzeba podpiac samochod do kompa i stwierdzic usterke.

Opublikowano
Podjedz na komputer i wykasuj blad. No chyba ze po poduszcze zostalo juz tylko wspomnienie :norty: Wtedy zostaje juz tylko liczyc na to ze spali sie zaroweczka od kontrolki airbagu :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przypomnij sobie, co kombinowałeś przy aucie. Tak, jak kolega napisał - może wiosenne porządki? Może wymieniałeś jakąś żarówkę w zegarach?

Tak, czy inaczej, musisz się udać podpiąć auto pod komputer - inaczej nie skasujesz błędu. Zanim go jednak skasujesz, to poproś, żeby "spec" powiedział Ci, czego ten błąd dotyczył.

Kai
Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH DZIEKI ZA POMOC ALE NIEWIEM CO ZNACZY [ODPALIŁES JEDEN Z AIRBAGów]POPROSZE O OBJASNIENIE BO NIE BARDZO WIEM CO TO[PIERWSZE AUTO Z PODUSZKAMI]POZDROWIONKA
Opublikowano
ALE NIEWIEM CO ZNACZY [ODPALIŁES JEDEN Z AIRBAGów]
Już wcześniej LukaszPL zwrócił ci uwagę na to że krzyczysz a ty dalej swoje i w dodatku nie odróżniasz "odpiąłeś" od "odpaliłeś".
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Przypomniałem sobie ze rozpinałem kostke w przednim słupku. Czy to moze ma jakis wpływ na poduszke . :mad2:

To już masz odp. co się stało zapnij kostkę i skasuj błąd...

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Ale ona jest zapięta ,a skasowac błąd to nie wiem jak .Niestety jestem swiezo upieczonym włascicielem mojej furki i takich tematow

Zapieta jest teraz ale kiedy ja rozpinales byla rozpieta przez jakis czas, to wystarczylo aby wysypac komunikat AIRBAG-a.

Nie wiem czy twoj samochod wyposazony jest w kurtyne ale jezeli jest to wlasnie w slupkach biegna kable do tych airbagow.

Nastepnym razem zanim bedziesz rozpinal wtyczki odlacz akumulator, unikniesz przykrych niespodzianek.

W chwili obecnej tylko podpinajac samochod do jakiegos komputera bedziesz w stanie skasowac blad. Przy okazji zapytaj osoby ktora bedzie to robila aby powiedziala czego dotyczyl.

Opublikowano

Jeżeli ta kostka jest od poduszki to niestety musisz skasować błąd na kompie (pociesze cię że nie wszystkie kompy lubią się połączyć z airbagiem),

ja odpiołem czyjnik uderzeniowy z przodu na chwilę i niestety ta przyjemność będzie mnie kosztować 50 zł bo taki jest koszt u mnie za wykasowanie błędu airbagu,

na przyszłośc jak będziesz coś odpinał to staraj się mieć wyłączony zapłon albo nawet zdejmij klemę z aku.

Opublikowano
ja w swojej BMW e39 tez mialem taka sytuacje i okazalo sie ze mata jest rozwalona. nie wie ktos moze jakie sa koszta nowej maty? a i jeszcze jedno? czy poduszki sa nadal aktywne mimo tego ze mata jest rozwalona ?