Skocz do zawartości

m50b20 vanos cykliczne dragania na wolnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie na wolnych obrotach wystepuja drgania cykliczne co pare sekund, na lpg i na benzynie. LPG to stag 300. lewe powietrze wyeliminowane, w stagu podcisnienie 0,32; bledow zero, parametry sondy, przeplywki itp OK, dodatkowo szarpie przy jednostajnej jezdzie przy 1600-2000obr/min.
Opublikowano
Możesz mieć źle ustawiony gaz-zła dawka.Sprawdź filtr paliwa,bo może być zabrudzony.Sprawdź świece i przewody od nich i głowice.
Opublikowano
  • Autor
gaz ustawiam sam i wiem ze dobrze jest ustawiony, wszytskie filtry gazu nowe, filtr paliwa, powietrza nowe, swiece nowe, fajki nowe, cewki podmieniane na inny komplet tez to samo
Opublikowano

Przejedź się z kompem z inpą. Musi coś wyjść nie tak nie ma bata..

Możliwe też że masz wypalony zawór.

Opublikowano
  • Autor
sprezanie na wszystkich 14bar
Opublikowano
Szarpanie i dławienie miałem tak jak kolega od 1500 do 2000 walnięty był czujnik temp powietrza w kolektorze dolotowym.
Opublikowano
Też mnie to zastanawia..jakim kompem sprawdzałeś błędy? Bo to dziwne, że nic Ci nie pokazało skoro masz takie objawy..

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
  • Autor

sprawdzalem launchem x431, boschem kts 540. z tym ze kts wogole nie pokazuje wartosci rzeczywistych. launch pokazuje i wszystkie sa w normie, nie pokazuje tylko czy vanos chodzi, ale wymienialem w vanosie uszczelniacze i jest ustawiony prawidlowo. inpy nie mam w poblizu gdzie podlaczym wiec narazie nie byla inpa podlaczana.

czujnik temperaturu powietrza nowy tyle ze firmy Hans Pries bo inny niedostepny.

Opublikowano
  • Autor
dodam jeszcze ze mam taki efekt: jak dodam gazu minimalnie tylko pare mm to odrazu samochod przyspiesza jakby na maxa, tzn strasznie jest czuly na pedal gazu, przez to szarpie przy przyspieszaniu lub odejmowaniu gazu. Wiem ze taki efekt jest przy lewym powietrzu, ale wyeliminowalem lewe powietrze wszedzie gdzie bylo to mozliwe.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sonda cały czas pracuje na wolnych?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
  • Autor
sonda ladnie oscyluje na wolnych
Opublikowano

Wolne obroty nie masz za niskie.

A reset kompa i jazdę na samej benzynie chyba próbowałeś?

Opublikowano
  • Autor

obroty wolne 700obr/min

reset robilem kilkukrotnie, jazda na samej benzynie, bez zmian