Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dłuższym czasie spędzonym na forum postanowiłem podzielić się informacjami i zdjęciami na temat mojej e39 ;) Jest to moje 3 auto. Kupując BMW postanowiłem kupić silnik 2.0d który jest ekonomiczny, robie dużo km. Silnik jest w super kondycji jak i całe autko. Średnio pali 6-7l. E39 było zawsze moim najpiękniejszym BMW łącznie z E32 ;) Auto było sprowadzone latem do Polski, kupione od znajomego Hanldarza z przebiegiem 300tys. Po zakupie na drugi dzień już pompa paliwa siadła i tak się stało 4 razy jak byłem na różnych trasach. Więc się wkurzyłem zakupiłem Pompe paliwa Pierburg org i filtr paliwa Filtron i spokój mam. W aucie wymieniłem,tuleje pływającą po strasznie skrzypiało zawieszenie. Uszczelke na wale korbowym bo był przeciek oleju no i standardowo olej Valvoline 5w30 i wszystkie filtry. Nic więcej.... Auto się super prowadzi i jest pewne. Jedyne co mi się w niej nie podobało to przednie lampy które są nie orginalne ale już się przyzwyczaiłem, ale mają za to świetne ringi które są na tyle mocne że śmigam na nich cały dzień, bez włączania świateł mijania.

Lista wyposażenia:

-4x el. szyby

-el. lusterka

-szyberdach

-climatronic 2 strefowy

-6x air bag

-abs,asc

-podgrzewane fotele

http://images61.fotosik.pl/963/134cdb94479d3fddgen.jpg

http://images61.fotosik.pl/963/57e90033d25d6b6fgen.jpg

http://images63.fotosik.pl/963/9cd9cebcd62f7ba7gen.jpg

http://images62.fotosik.pl/966/66862c8f86cc7ff0gen.jpg

http://images62.fotosik.pl/966/0bc1976de6f24a83gen.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Daj normalne foty bo te są do niczego.

Ale nawet z tych fotek reflektorom mówię wielkie NIE.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Tak :) wiem lampy nie są jak oryginalne ale już taką kupiłem, i nie mam zamiaru zmieniać ich bo mi to wyjątkowo nie przeszkadza. Fajnie świecą i ładne angel eys są.
Opublikowano

O dżizas! Różne ja zamienniki przednich lamp widziałem ale te Twoje są wyjątkowo niewyględne. Jak będziesz miał kiedyś okazję - zmień je.

Ogólnie - Bumka dość podstawowa wyposażeniowo ale ładna. Z innymi lampami (używki oryginalne lub przynajmniej jakieś przyzwoite zamienniki) będzie wyglądała zdecydowanie lepiej.

Pzdr.

Opublikowano
Rozglądałem się już za lampami jest to wydatek 600 zł, jak natrafi się jakaś okazja to zapewne się zastanowię. Ale uwierz jak takie późne popołudnie to ringi naprawdę robią robotę na żywo ! :) Pozdrawiam.
Opublikowano
Ojap....... Zordon się zbliża :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Ale uwierz jak takie późne popołudnie to ringi naprawdę robią robotę na żywo ! :)

Uwierz - tu nie chodzi o to jaką robotę robią ringi późnym popołudniem czy nawet w nocy. Tu chodzi o wygląd tych lamp jaki widać w każdym momencie - zwłaszcza w dzień. Najdziwniejsze są te paski na szybkach od kierunków. Nie bardzo wiem co producent miał na myśli robiąc to "coś"...

Ja widziałem swego czasu lampy w podobnym stylu (bez tych pasków) u jednego znajomego - nie dość, że masakrycznie nienaturalnie wyglądał ten wszechobecny chrom (czytaj: plastik pomalowany niby-chromową farbką) to jeszcze u niego ringi świeciły nie na całej długości równo tylko światło skupiało się w kilku (bodaj pięciu) punktach - tam gdzie akurat chinole wstawili żaróweczki/diody. Owszem - typowy handlarz Mirek nie zauważyłby różnicy i powiedziałby, że to "oridżinal" ale ktoś, kto choć w minimalnym stopniu interesuje się tematyką BMW od pierwszych sekund zmarszczyłby brew i odwróciłby głowę od tego "piekna". Jedyny plus, że u Ciebie w tym "czymś" wnęki lamp są czarne.

No nie wyglądało to ciekawie...

Co do samego świecenia tych Twoich zamienników - no też kurde nie robią roboty te ringi. Może i są mocne i świeca jasno jednak mają cechę, która - przynajmniej jeśli chodzi o mnie - je dyskwalifikuje. W oryginalnych ringach początek i koniec ringu jest umiejscowiony na górze lampy, przez co jest fajne wrażenie w odbiorze, że są lekko przysłonięte/przycięte krawędzią maski. U Ciebie niestety producent lamp nie przywiązał do tego żadnej wagi i zrobił mocowanie ringów na dole, przez co wyglądają bardziej jak wygięty lizak wieszany w święta na choince. Niestety to są wady zamienników - nie do końca są dopracowane jeśli chodzi o ich wizualny odbiór.

Poniżej przykład zamienników, które przynajmniej mocowanie ringu mają jak w oryginale - na górze lampy:

http://www.carshine.com.au/Pictures/BMW/BMW%20-%20E39%20Accessories%20-%20Angel%20Eyes%20%28E39-49858%29.jpg

Tyle, że przeważnie świecą one tak jak niżej:

http://www.ua.all.biz/img/ua/catalog/1233112.jpeg

Czyli widać, że punktowo - tam gdzie akurat włożyli jakieś żaróweczki/diody a nie jak w oryginale - żarówka jest jedna a ring to światłowód, który równo świeci na całej swej długości.

I na koniec małe porównanie jakościowe świecenia ringów - tak mocowanych jak u Ciebie vs oryginały.

Zamiennik podobny do Twojego (mocowanie ringów dolne):

http://www.httuning.de/ebay/images/kundenbilder/SWB07_4.jpg

Oryginał:

http://chrisparente.com/wp-content/uploads/2012/10/ComparisonShot.jpg

Sam widzisz - jaka jest różnica w mocowaniu ringów, wielkości soczewki i samym rozmiarze ringów.

Pzdr.

Opublikowano
To podaj jakiś link gdzie kupie lampy które "nadają" się do mojego auta i fajnie wyglądają. Mam 2000r czyli przedlift, to odrazu bym dał zderzak przedni na po lift, ale nie wiem czy jest sens. Patrząc na ceny z alledrogo to taka operacja kosztuje w granicach 1500 zł, mówie tu o lampach i zderzaku. Czy jest sens wydawania tylu pieniędzy ? A lampy poliftowe nie wygladają fajnie w przedlifcie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ojj. Kolego Manolito teraz to pojechałeś z ilością. A jak mi się przyśni któryś reflektor w nocy??? :mrgreen:

Tak do rzeczy to Depo wyglądają najlepiej bo mają soczewkę w środku, ale ringi są na żarówkach. Ja miałem takie tyle że nie czarne, ale to pewnie pamiętasz.

Pamiętasz pewnie też że powędrowały oryginalne pomarańczki i uważam to za jedyny słuszny kierunek.

Co wy wszyscy z tymi ringami??? :?

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Zawsze mnie zastanawiał ten proceder :) Z jednej strony - wiadomo, ringi, fajne, ładne itp, itd. Z drugiej - nie macie takiego odczucia, że dokładanie ich to psucie oryginału? Dany egzemplarz poliftem i tak się nie stanie od tego, a psuje czystość wersji. Przydałoby wtedy wszystkie białe zrobić. No i zmienić zderzak przód do kompletu. Ale nadal jest inna kierownica i brak ramek zegarów. Niekończąca się opowieść :D

A-Z

536 - 802 - 804

Opublikowano
Wiesz, zakładam, że skoro jesteś na forum to uwielbiasz Beemki i chcesz swoją mieć trochę dłużej. Sam miałem ostatnio taką refleksję, czy zmieniać wnętrze w E39, czy oryginalne reanimować i z zastanowień ogólnych wyszło mi to: wszelkie przeróbki i doposażenia powinny być robione tylko i wyłącznie w wersjach kompletnych. Nie ma sensu kupować "na pałę" tego, co jest akurat na allegro, lepiej poczekać i kupić pełną wersję, bez wyrzeczeń, żadne "wersja angielska" itp, w stylu fabrycznym BMW (typu: masz airbagi w drzwiach? Zmieniasz na skórę? Kup boczki z wersją airbag). Większość Beemek w Polsce to druciarstwo i spawalnictwo, w stylu "jakoś to będzie". I mówi to osoba, która kupiła E39 za 8, dołożyła drugie tyle, a brakuje jeszcze z 3-4 :) Wiesz, ważna też jest kwestia, jaką przyszłość wiążesz z tym autem. Mojej nie mam zamiaru sprzedawać, oferuje mi wszystko, czego potrzebuję do jazdy na co dzień (jak dołożę to co planuję to nawet nadto), zamierzam nią jeździć dopóki nie będę w stanie przesiąść się na F13 cabrio, a i wtedy zostanie w rodzinie.

A-Z

536 - 802 - 804

Opublikowano
F13 cabrio wysoko :D Myślę że z 2 lata pojeżdżę. No jeśli miałbym tak zrobić żeby odpicować pode mnie auto to:zderzak polift,lampy polift, naprawa wału napędowego, przyciemnić szyby,termostat,oraz coś zaczyna dzwonić w tylnym kole. Wszystkie te 3 usterki mechaniczne będą jutro robione. A reszta to kaprys mój. Ale nie ma co ukrywać ale e39 nie jest dużym autem, w porównaniu do e klasy czy a6 :P z tyłu to jest masakra jakaś, jeszcze ja chłop 2 metry i weź za takim siądź :D
Opublikowano
Wiesz, wyszedłem z założenia, że kupuję to auto na długo, bo jest komfort itp., nie zamierzam zmieniać z powodu byle tam zachcianki. Jak będzie mnie stać na F13 cabrio lub Merca W221 wtedy będę się martwił :wink: EKONOMIA!

A-Z

536 - 802 - 804

Opublikowano
.... z tyłu to jest masakra jakaś, jeszcze ja chłop 2 metry i weź za takim siądź :D

Znam ten ból (195cm) :D Chciałem e46 ale się nie mieściłem. Przed e39 jeździłem Vectrą A i wydawała mi się większa w środku.

Opublikowano
Znam ten ból (195cm) :D Chciałem e46 ale się nie mieściłem. Przed e39 jeździłem Vectrą A i wydawała mi się większa w środku.

Z przodu - raczej Ci się wydaje. Z tyłu - prawdopodobnie Vectra ma więcej miejsca. Zwłaszcza na kolana/nogi między tylną kanapą a oparciami przednich foteli.

Pzdr.