Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam X z 2001r.Auto zawsze odpala za 4 razem przed 4rozruchem silnika strzela w filter i w tedy odpala.później jest ok.Problem zaczyna się od nowa po 5-8minutach.
Opublikowano

Czy auto jest z instalacja gazową?

jesli tak, to domnienam ,ze parownik przepuszcza gaz do kolektora ssacego i dlatego strzela w filter . Kumuluje sie gaz w kolektorze,do tego jeszcze paliwo i do tego jeszcze powietrze .....uf....przepływomierz rozwali. A jeśli nie ma gazu....to byc moze rozrząd przestawiony,lub wadliwie dziala uklad zapłonowy. Świece lub cewki. Filtr paliwa wymieniales?

Opublikowano

z którego palca wyssałeś tak ciekawy opis---[byc moze rozrząd przestawiony,lub wadliwie dziala uklad zapłonowy. Świece lub cewki. Filtr paliwa wymieniales?]

jeśli rozrząd przestawiony to za każdym odpalenie byłby problem,a jak ci się przestawi rozrząd jeśli jest na łańcuchu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oj gora80 jest dobry z tymi swoimi opisami, "radami"...a 4.4 to nie jest 4.4b tylko 4.4i :D
Opublikowano

Tak dla żartu....to miałem kciuka w buzi jak mój 3 miesięczny synek i tak ssałem....że te złote myśli same przychodziły.

Oj chopy....tylko krytyka a nic na temat koledze.

Wszyscy tacy mądrzy....

Dla mnie 4.4 b oznacza tylko benzynę . Bez gazu.

4.4 i lpg fajnie wygląda.:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podoba mi sie to jak zakladaja temat, my sie glowimy, a chlopa nie ma od tygodnia :mad2:
Opublikowano
:cool2:
Podoba mi sie to jak zakladaja temat, my sie glowimy, a chlopa nie ma od tygodnia :mad2:
Opublikowano
Podłączyłem pod kompa i to jest ponoc czujnik polozenia walu. Dzieki za odpowiedz chwilke mnie bylo za granica siedze a tam ciezko o czas. Autko ma lpg ale zawsze na pb odpalany :)