Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam mały problem z pedałem :) gazu... a mianowicie nie pracuje płynnie tzn. tak jakby zacina się w początkowej fazie wciskania go .

Czy któryś z forumowiczów miał podobny problem?

pozdrawiam

Opublikowano
ja też to mam jak całkowicie puszcza się pedał to potem coś go lekko blokuje i często przy ruszaniu przez to dodaje się za dużo gazu :/ ale to pojawia się i znika
Opublikowano
Witam,

Mam mały problem z pedałem :) gazu... a mianowicie nie pracuje płynnie tzn. tak jakby zacina się w początkowej fazie wciskania go .

Czy któryś z forumowiczów miał podobny problem?

pozdrawiam

Jaki silnik?

Opublikowano
Czy to przypadkiem nie w przepustnicy się blokuje ? Dobrze ją wyczyścić to nic nie zaszkodzi.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Czy to przypadkiem nie w przepustnicy się blokuje ? Dobrze ją wyczyścić to nic nie zaszkodzi.

Dokladnie. Czyszczenie przepustnicy i regulacja linki, pewnie nie naciagnieta.

Opublikowano

...silnik 1,9 105 km ,auto stało 1 rok nieużywane.

Mam nadzieję że czyszczenie przepustnicy i regulację linki pomoże a jak to zrobić odnajdę tutaj na forum :D

pozdrawiam

Opublikowano
To potrzebujesz wyczyścić tylko przepustnice i jej cylinder. Zbiera się tam syf który po jakimś czasie robi się dosłownie klejący i przy gwałtownym puszczeniu gazu potrafi się przepustnica zakleszczyć i masz potem taki efekt. Sprawdź regulacje odboju przepustnicy a jak jest luz pomiędzy nią a ramieniem przepustnicy to wyreguluj i masz spokój na dłuższy czas. Ja czyściłem zwykłym WD40 - wszystko zeszło pięknie - a potem tylko nasmarowałem oś oraz sprężynę (sprężyny) przepustnicy.
Opublikowano

Takie podejście mi sie bardzo podoba

a jak to zrobić odnajdę tutaj na forum

daj znać jak Ci poszło bo to się innym przyda, fotki mile widziane.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Niestety linki do tematu czyszczenia przepustnicy w moim modelu auta są nieaktywne.Czy ktoś ma aktualne?

pozdrawiam,

Ps. wczoraj wreszcie zarejestrowałem auto i muszę stwierdzić że biurokracja , absurdalne, nie zgodne z unijnymi przepisy ,bezsensowne generowanie niepotrzebnych kosztów dla podatnika jak i WYŁUDZANIE kuriozalnych opłat jest w naszym kraju zatrważające.

Czułem się jak na Białorusi a nie w unijnym państwie.To naprawdę chory kraj...Najgorsze jest to, że uderza to tylko w zwykłego obywatela , bo handlarze , cwaniacy i kombinatorzy mają to wszystko poobcykiwane i są w stanie wiele obejść i sprawnie wszystko załatwić , a państwo przez swoją zachłanność traci miliony, bo hurtowe ilości aut są clone w DE na Litwie itp.

Więc co taki niemiecki celnik musi sobie myśleć o nas... Polacy płacą dla niemieckiego państwa cła aby auto (już unijne) na drugi dzień sprowadzić do PL.Totalna paranoja

Opublikowano
Jesteś czymś zdziwiony ? Bo ja nie, to w naszym kraju "normalne", że tak się dzieje w tej jak i w innych sprawach na każdym kroku. Możesz napisać o co chodzi z tym cleniem w Niemczech czy na Litwie aby auta były unijne, to skąd wtedy pochodzą z Białorusi, bo jak ściągane z Niemiec to chyba już było by unijne wcześniej ?
Opublikowano
Chodzi o auta z USA , Szwajcarii etc. wszyscy więksi handlarze clą w innych krajach unijnych bo w Pl robili im problemy (podważanie cen aut na fakturach etc.).Ale to samo jest u nas z akcyzą -mają swoje śmieszne cenniki i jak auto tanio kupisz to ci akcyzę podwyższają do tej ceny,ale jak handlarz kupi tanio,o to sobie umowę przerabia i wpisuje cenę z ich cennika minus 30% i wtedy zaoszczędzają 30 % na akcyzie i nie mają dodatkowych formalności związanych z podwyższaniem wysokości akcyzy.A zwykły obywatel z oryginalną umową gdy kupił tanio i nie zna się na kruczkach płaci czeka płaci , uzupełnia , udowadnia że nie jest wielbłądem etc. żenada
Opublikowano
czyszczenie przepustnicy pomoze, nie trzeba regulowac linki, to samo mialem u siebie. nitro i drobny papier scierny !DROBNY!.