Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie czy moje speraznie nie jest za wysokie,mam juz przejechane ponad 350 000 a dolna granica W M50 wynosi 10 bar. Czy moze ktos to skomentowac.
Opublikowano
witam,nie przejmuj sie,to bardzo dobry wynik,u mnie przy 260 000 wynik pokazal ponad 16,tez sie zdziwilem,ale po zdjeciu głowicy okazalo sie ze jest sporo nagaru a cylindry sa w idealnym stanie wiec wszystko jest ok.
Opublikowano
oleju nie dolewam od wymiany do wymiany a proby olejowej nie robilem,mysle ze taki wynik pomogło uzyskac ogrzewanie postojowe ktorym nagrzewam silnik w zimie co zmniejszyło jego złuzycie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mysle ze taki wynik pomogło uzyskac ogrzewanie postojowe ktorym nagrzewam silnik w zimie co zmniejszyło jego złuzycie

Tu akurat możesz mieć rację, bo właśnie niska temperatura daje silnikowi najbardziej w "pośladki". Przydałoby się ogrzewanie postojowe również dla własnej wygody :)

Kai
Opublikowano
Jakiś czas temu w fachowej gazecie wyczytałem, że jeden rozruch zimnego silnika powoduje zużycie porównywalne do przejechania 500km w korzystnych warunkach na autostradzie.