Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem dziś kompletny rozrząd do m 40 1.8 i teraz musze go założyć w Rzeszowie mówiąmi od 120 do 180 zł i ,że bedzie trzeba wymienić simeringi . Wiec powiedzcie mi co należy wymienić czy tylko pasek czy coś jeszcze jak mi koles mówił.
Opublikowano
Ja wymieniałem ostatnio i rzadnych zimeringów nie ruszałem. Wymieniłem tylko pasek i wszystkie rolki. Może chodziło im o uszczelkę termostatu bo też się go odkręca.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
ja dałem za rozrząd 300 zł chyba taki jaki ma byc rolki skf i Gates Kupiłem to koło centrum na Lwowskiej, obok koles za gorsze te zamieniki proponował mi 360 zł. Taniej nie znalazłem w Rzeszowie. A zakładam to wszystko w zakłądzie tam na dołowej za robocizne powidzieli mi 120 zł gdzie indziej 150 a nawet 180.
Opublikowano
ja dałem za rozrząd 300 zł chyba taki jaki ma byc rolki skf i Gates Kupiłem to koło centrum na Lwowskiej, obok koles za gorsze te zamieniki proponował mi 360 zł. Taniej nie znalazłem w Rzeszowie. A zakładam to wszystko w zakłądzie tam na dołowej za robocizne powidzieli mi 120 zł gdzie indziej 150 a nawet 180.

Tam na Lwowskiej w Automax? Pasek masz Gates?

Słyczałem że najlepszy pasek do BMW to Contitech.

Co o tym sądzicie?

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
Na Lwowskiej 6 sklep sie nazywa Startera. Conitech też są ale z postów wynikało, że ten Gates jest lepszy.
Opublikowano
Napisze wam cos o Gatesie chcecie to wierzcie nie chcecie to nie.Wczoraj wymieniałem facetowi w Passacie pasek Gatesa(powergrip) i rolke skf na to samo i stałem sie fanem tego zestawu,wg.papierow(rachunku z poprzedniej wymiany)facet przejechał na tym 160 tyś.km!i pewnie pojeździł by jeszcze ale żona mu przypomniała bo ktoś jej powiedział że to sie wymienia,nieźle co.pozdro
Opublikowano
Większośc osób na tym forum poleca gatesa i tak jak ty musi miec racje nikt nie polecał by dziadostwa. lepiej zapłacic 10 zl drożej a miec coś ppewnego.