Skocz do zawartości

wymiana paska i co jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kupiłem dziś kompletny rozrząd do m 40 1.8 i teraz musze go założyć w Rzeszowie mówiąmi od 120 do 180 zł i ,że bedzie trzeba wymienić simeringi . Wiec powiedzcie mi co należy wymienić czy tylko pasek czy coś jeszcze jak mi koles mówił.
Opublikowano
Ja wymieniałem ostatnio i rzadnych zimeringów nie ruszałem. Wymieniłem tylko pasek i wszystkie rolki. Może chodziło im o uszczelkę termostatu bo też się go odkręca.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
  • Autor
ok dzieki tez tak myślałem, że to wystarczy
Opublikowano

Witam sąsiada

A ile dałeś za ten rozrząd kompletny, zbliża mi się wymiana i też musze wymienić.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
  • Autor
ja dałem za rozrząd 300 zł chyba taki jaki ma byc rolki skf i Gates Kupiłem to koło centrum na Lwowskiej, obok koles za gorsze te zamieniki proponował mi 360 zł. Taniej nie znalazłem w Rzeszowie. A zakładam to wszystko w zakłądzie tam na dołowej za robocizne powidzieli mi 120 zł gdzie indziej 150 a nawet 180.
Opublikowano

Nie ma potrzeby wymieniania simeringow jezeli nie cieknie z nich olej.

Nie ma potrzeby rowniez (z tego co pamietam) wykrecania termostatu aby wymienic rozrzad.

Opublikowano
ja dałem za rozrząd 300 zł chyba taki jaki ma byc rolki skf i Gates Kupiłem to koło centrum na Lwowskiej, obok koles za gorsze te zamieniki proponował mi 360 zł. Taniej nie znalazłem w Rzeszowie. A zakładam to wszystko w zakłądzie tam na dołowej za robocizne powidzieli mi 120 zł gdzie indziej 150 a nawet 180.

Tam na Lwowskiej w Automax? Pasek masz Gates?

Słyczałem że najlepszy pasek do BMW to Contitech.

Co o tym sądzicie?

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
  • Autor
Na Lwowskiej 6 sklep sie nazywa Startera. Conitech też są ale z postów wynikało, że ten Gates jest lepszy.
Opublikowano
Napisze wam cos o Gatesie chcecie to wierzcie nie chcecie to nie.Wczoraj wymieniałem facetowi w Passacie pasek Gatesa(powergrip) i rolke skf na to samo i stałem sie fanem tego zestawu,wg.papierow(rachunku z poprzedniej wymiany)facet przejechał na tym 160 tyś.km!i pewnie pojeździł by jeszcze ale żona mu przypomniała bo ktoś jej powiedział że to sie wymienia,nieźle co.pozdro
Opublikowano
  • Autor
Większośc osób na tym forum poleca gatesa i tak jak ty musi miec racje nikt nie polecał by dziadostwa. lepiej zapłacic 10 zl drożej a miec coś ppewnego.