Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakieś pół roku temu wymieniłem komplet tarcz i klocków z przodu i z tyłu na polecany na forum zestaw Rotinger & Steinhof. Hamują ok, jednak dość szybko pojawił się pisk przy hamowaniu z małej prędkości (przy hamowaniu z większej nic nie słychać), typu hamowanie z 30-40km/h do zera. Te tarcze/klocki tak mają czy może da się coś z tym zrobić? Szczerze mówiąc szlag mnie trafia gdy za każdym chcąc zatrzymać się przed przejściem dla pieszych moje auto wydaje dźwięk hamującego pociągu :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Problem z kwiczeniem przy niskich predkosciach jest spowodowany zazwyczaj ruwnym ztarciem klockow.

Tu powinno pomuc zciecie kantow i ponowne nalozenie pasty.

Przejedz sie tez troche na zaciagnietym recznym, moze pomoze.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przez jakis czas tez mi kwiczaly, po zaciagnieciu recznego i przejechaniu kilkuset metrow ustalo. Mysle ze zbieral mi sie gdzies pyl z klockow a po zaciagnieciu recznego sie utylilizowal :mrgreen:

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
listwy ręcznego też wymieniałeś? u mnie piszczenie przy małych prędkościach było spowodowane nierównym spasowaniem elementu metalowego z elementem ściernym. po prostu wystawała okładzina. po spiłowaniu jak ręką odjął
niemożliwe staje się możliwe http://www.biuroprojektow.info/
Opublikowano
Tak, założyłem nowe szczęki ręcznego oraz nowe sprężynki. W takim razie zaciągnę lekko ręczny przy hamowaniu, zobaczymy czy wpłynie to na pisk :)
Opublikowano

Tak, dołączonym do kompletu smarem. Co się do tego najlepiej nadaje?

Dziś chciałem zrobić test z ręcznym, ale jak na złość nic nie piszczało :duh: :D

Opublikowano

Zadam głupie pytanie - pasta miedziana i smar miedziany to to samo?

Nie patrzyłem jeszcze na okładziny, wczoraj trochę jeździłem i nie piszczało, dziś dojechałem do pracy też w ciszy :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest to samo ale gdyby pasta byla winna to caly czas by piszczaly i to glosno.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!