Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. mam problem, mianowicie wymieniłem tłumik koncowy w benzyniaku 2.0 z gazem na tłumik od diesla, od tamtej pory nie mogę jechać więcej niż 150 km/h poniewaz auto szarpie i wyskakuje kontrolka silnika i pracuje jek traktor. po zgaszeniu auta wszystko jest ok. wymienilem sonde, cewki i problem dalej nastepuje. tłumik ma jakiś związek? podłączenie do kumputera daje tyle co nic, ponieważ błęby wyskakują na cylindrach o co tu chodzi?
Opublikowano
jezeli wymieniłes tylko koncowy to nic sie nie dziejie bo myślałem ze cały wtedy bym podejrzewał ze katalizador w dizlu jest jakis mocniejszy, wiec problemu nie szukaj w tlumiku tylko w silniku. moze cos ze świecami na 1gara nie pali albo cos sprawdz dokladnie INPA i podaj nazwy bledów jakie ci wyskoczyły bo tak mozna wymślać przyczyny bez konca :D
Opublikowano
A powiedz co cie skłoniło na założenie tłumika od diesla ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
masz przecież gaz, no i tłumik od diesla - naprawdę musisz jeździć szybciej niz 150? :norty:
Opublikowano
Wlasnie w tlumiku problem zapewne lezy. Na bimmerforums byl przerabiany temat tylnego tlumika z diesla do benzyny - nie za bardzo to dziala. Co za tym idzie, jesli sprawnosc ukladu wydechowego jest niewystarczajaca, bedziesz miec wlasnie opisywane problemy.