Skocz do zawartości

Uszczelka przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma górnym lewym rogu przedniej szyby mam peknietą uszczlkę, woda zaczeła dostwać sie miedzy 2 warstwy szyby? Chcę wymienic uszczelkę, gdzie to zrobic i czy to wszystko co powinienem zrobic w tej sprawie? czy bedzie trzeba cos robić z szyba żeby woda nierozwarstwiała jej dalej ?
Opublikowano
Wydaje mi sie ze sama uszczelka to za malo. Podejrzewam ze szyba pojdzie do wymiany.
Opublikowano
Zajedź do dobrej firmy, gdzie wymieniają szyby to Ci powiedzą. Mnie ostatni bardzo mile zaskoczono w AUTOGLASS JAAN. Likwidowali mi oprysk od kamienia i zrobili to bardzo dobrze i z gwarancją. Pytałem również o wymianę szyby to wiedzieli, że w E-39 wymienia się razem z uszczelką i koszt ten nie powinien przekorczyć 600 zł.
Opublikowano
Ma górnym lewym rogu przedniej szyby mam peknietą uszczlkę, woda zaczeła dostwać sie miedzy 2 warstwy szyby? Chcę wymienic uszczelkę, gdzie to zrobic i czy to wszystko co powinienem zrobic w tej sprawie? czy bedzie trzeba cos robić z szyba żeby woda nierozwarstwiała jej dalej ?

Uszczelki zewnętrzne, w autach z klejoną szybą, służą zazwyczaj

do celów ozdobnych... nie stanowią dobrego uszczelnienia

dla wody...

U ciebie nastąpiło ewidentne rozwarstwienie szyby... to

nie jest dobry objaw.

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano
  • Autor
O masz to żeście mnie pocieszyli :( . Dzięki za odpowiedzi i czy ktoś orientuje się gdzie jest taki dobry warsztat w warszawie lub okolicach?