Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie, potrzebuję jakiejś sensownej podpowiedzi co do montażu anteny CB na e39 bez ingerencji w nadwozie. Jeździłem z anteną magnesową, ale to już odpada. Myślałem o założeniu na tylną klapę- jakieś uchwyty, ale nie wiem czy jest to możliwe bez uszkodzeń lakieru

pzdr.

Opublikowano
Ja mam antene na czyms takim klik, ale moim zdaniem to tandetnie wyglada i chyba zrobie dziure. Antene mam taka klik, antenka nie ma cewki i jak ten srebrny element pomalowac to wyglada jak antena od komorki, albo od radia. Przy sprzedazy auta mozna wsadzic tam zwykla antenke i bedzie spoko.

gnojowka pedzona rakieta:D

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Opublikowano
ja mam zamontowaną na tylnej klapie za pomocą uchwytu tzn"klapowego" i jestem zadowolony na lakierze nie ma śladów miałem tak na kilku poprzednich beemkach POZDRAWIAM
Opublikowano

Witam!

Zamontowalem antene na tylnej klapie, po lewej stronie, zaraz przy zawiasie, pod oknem.

Praktycznie wogole nie zahacza o karoserie, kabel latwo poprowadzic przez otwor klapy od zmieniarki CD, potem bokiem pod tapicerka bagaznika. Nastepnie jest przelot kabli przez kanape do kabiny (najlepiej wyjac kanape). Kabel poprowadzilem przy progu az do schowka pod kierownica (po lewej stronie). Schowek idealnie miesci radyjko UNIDEN 510xl.

Pozdrawiam,

• 4 lata później...
Opublikowano

Pociągnę temat mocowania ;)

Ale z innej strony:

Stawiając antenę na bagażniku sedana e39, kabel wpuszczam do bagażnika między klapą a szybą. Po zamknięciu bagażnika klapa dociska kabel do uszczelki szyby, a na uszczelce pozostają po kablu ślady - "wgniecenia" od kabla.

Wygląda to dość średnio, a problem po każdym zamknięciu klapy z założoną anteną się powiększa...

Jest na to jakiś sposób?

Może czymś posmarować uszczelkę, żeby nabrała elastyczności?

Wkładanie czegoś między kabel a uszczelkę chyba nie ma sensu - za mało miejsca...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie tez sie robi male wgniecenie ale tego praktycznie nie widac a antena sie trzyma dobrze i nie musze przewiercac klapy wiec jestem gotow na taki kompromis :mrgreen:
Opublikowano

zawsze takie prowizoryczne rozwiązania dają więcej strat niż pozytywów

po uchwytach pozostają ślady a po kablu woda spływa do bagażnika

no i antena bez dobrej masy traci na zasięgu