Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam planuje w lipcu oddać samochód do profesjonalnej firmy która poleruje samochód w nano technologii znalazłem Wrocławiu niby samochód będzie stal u nich do 3dni..Moje pytanie może ktoś z was polerował samochód w tej technologii jest efekt taki jak twierdza??? dodam ze koszt całkowity to 950zl w tym już jest ujęte polerowanie lamp..
Opublikowano

Dowiedz się jaką powłokę chcą Ci na lakier położyć.

Trochę za tania ta oferta.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Witam planuje w lipcu oddać samochód do profesjonalnej firmy która poleruje samochód w nano technologii znalazłem Wrocławiu niby samochód będzie stal u nich do 3dni..Moje pytanie może ktoś z was polerował samochód w tej technologii jest efekt taki jak twierdza??? dodam ze koszt całkowity to 950zl w tym już jest ujęte polerowanie lamp..

co to własciwie znaczy"polerowanie Nano", korekta lakieru? w warszawie korekta około 1500pln, powłokę sam możesz nałożyć...

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
a co to jest to nano i opłaca się to jeśli 950 zł to mało? nie wiem co może być z laskierem żeby płacić za to tyle pieniędzy?
Opublikowano

Może chcą mu umyć i odtłuścić auto i nanieść wosk nano :mad2:

No chyba , że Cquarz ale to też tylko po wypolerowaniu auta co normalnie około 1500zł kosztuje .

Opublikowano

Tanio jak za korektę, drogo jak za powłokę.

Więc dowiedz się co dokładnie będą robić.

Bo za korektę trzeba więcej zapłacić i pewnie o to chodzi, bo czytając to co napisałeś to w 3 dni nie będą myć i nakładać wosku. (chyba że bardzo dokładnie :mrgreen: )

205 1.9d 64km-> Q5 3.0D 240km -> Passat B4 1.9TDI 90km -> e90 320d 163km <- klik & I3s 2018 | Niezła fala..

http://www.motostat.pl/user_images/55143/icon5.png i spada... chyba uczę się jeździć eco..

Opublikowano

na pewno zwykła polerka Nano Kratzerem :roll:

Sam jak byś miał polerkę to zrobisz to taniej :norty:

Opublikowano

Mnie polerka całego auta wyszła 600zł .

Maszynka z allegrogo za 150zł , kąplet menzerna od 500 , 2500, do 4500 . Do tego trzy pady no i Cquartz.

Na początku było trudno i syfiło ale szybko się nauczysz . Trochę z tym roboty było ale jest 100000 razy lepiej niż było .

Jeżeli Ci się nie chce daj zarobić detajlerom :norty: na pewno będziesz zadowolony :cool2:

Opublikowano

Dzisiaj wszystko jest nano... Nano powłoki, nano pasty , nano proszki , nano jogurty.. Masakra.. No chyba że mają takie malutkie nano maszyny :D Taki nano Flex :D Wylewa się 2 krople na lakier i się dzieją nano cuda :D 9milionów nano maszyn jeździ na każdym cm2 ;)

Co do polerki za 950 zł z lampami to dobra cena. Tym bardziej ze lakier bwm najwdzięczniejszy do polerowania nie jest. A i pamiętaj że coś jeszcze na to położyć i by trzeba było. Jak nie "nano powłokę" to przynajmniej jakiś fajny wosk.

Opublikowano

Maszynka z allegrogo za 150zł , kąplet menzerna od 500 , 2500, do 4500 . Do tego trzy pady no i Cquartz.

Na początku było trudno i syfiło ale szybko się nauczysz . Trochę z tym roboty było ale jest 100000 razy lepiej niż było .

Jeżeli Ci się nie chce daj zarobić detajlerom :norty: na pewno będziesz zadowolony :cool2:

Ja osobiście polecam pasty Scholla - Odpowiednio S3 Gold, s17 i s40. Dużo lepiej mi się na nich pracuje.

Opublikowano

Robiłem polerkę w firmie zajmującej się AUTODETAILINGIEM w Poznaniu. Jest to kilku stopniowe polerowanie z nałożeniem wosku. Miałem kilka poważniejszych rys i wszystkie udało się usunąć. Auto zostawione na 3 dni. Koszt nieco niższy niż pisze kolega. BMW zaraz po Mercedesie ma bardzo twardy lakier. Efekt jest bardzo dobry - POLECAM !!!

Jeśli chodzi o samą powłokę - ceramiczną lub kwarcową - to jest to zupełnie inny temat. Pozwala ona chronić lakier przez długi okres czasu.

Opublikowano

Ja mam szampon NANO z tesco za 30zł :duh:

Kwarc to najlepsza powłoka według mnie . Daje szklisty efekt i po zimie, po dokładnym umyciu, woda nadal spływa jak zaraz po nałożeniu .

Połysk jest taki , że wieczorem moje monacoblue wygląda jakby był czarny .

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja osobiście polecam pasty Scholla - Odpowiednio S3 Gold, s17 i s40. Dużo lepiej mi się na nich pracuje.

a co myślisz o menzernie?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Ja mam szampon NANO z tesco za 30zł :duh:

Kwarc to najlepsza powłoka według mnie . Daje szklisty efekt i po zimie, po dokładnym umyciu, woda nadal spływa jak zaraz po nałożeniu .

Połysk jest taki , że wieczorem moje monacoblue wygląda jakby był czarny .

w tym tygodniu bedę robił korektę :cool2: , a w sobotę cquartz uk poleci na całą budę :mrgreen:

Opublikowano

a co myślisz o menzernie?

Jak najbardziej ok. To są bardzo subiektywne odczucia :) Cqaurtz bardzo ok ale jak dla mnie fajniejsze jest Ceramic Pro LIght, Koch Chemie 1K Nano lub coś z gtechniq.

Pamiętaj tylko przy korekcie, żeby dobrze zmywać poszczególne warsty past po wykończeniu.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jak najbardziej ok. To są bardzo subiektywne odczucia :) Cqaurtz bardzo ok ale jak dla mnie fajniejsze jest Ceramic Pro LIght, Koch Chemie 1K Nano lub coś z gtechniq.

Pamiętaj tylko przy korekcie, żeby dobrze zmywać poszczególne warsty past po wykończeniu.

dzięki za info :cool2: , bede robił pod okiem profesionalisty z kanar customs

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdybyście chcieli coś tańszego ale też mniej trwałego to polecam powłokę polimerową Sonaxa - Netshield. Trzyma się dobrze przez ok. 4-5 miesięcy, kosztuje ok. 65 zł (opakowanie wystarczy spokojnie na ok. 6-8 aplikacji). Odpychanie wody i brudu rewelacyjne.

Opublikowano
te 1500zl ktore piszecie to koszt polerki? Bo rozmawialem z pewnym detailerem u mnie w okolicy i powiedzial mi 500zl za polerke. Tak teraz sie zastanawiam czy nie mowil o jednym elemencie czy o calym samochodzie ;D Polerka = korekta lakieru? Czy na korekte lakieru sklada sie jeszcze dodatkowa usluga typu wosk itp.? :mrgreen:
Opublikowano
te 1500zl ktore piszecie to koszt polerki? Bo rozmawialem z pewnym detailerem u mnie w okolicy i powiedzial mi 500zl za polerke. Tak teraz sie zastanawiam czy nie mowil o jednym elemencie czy o calym samochodzie ;D Polerka = korekta lakieru? Czy na korekte lakieru sklada sie jeszcze dodatkowa usluga typu wosk itp.? :mrgreen:

Tak polerka to korekta. Z reguły jest to jakieś podstawowo zabezpieczenie średniej klasy woskiem : np collinite etc.

Żadna szanująca się firma nie zrobi Ci pełnej polerki auta za 500 zł bo trzeba opłacić : ludzi, podatki, pasty, pady , prąd, wodę lokal i dziesiątki innych kosztów i za dużo z tego nie zostanie a jest to robota na kilkanaście godzin.

Pytanie jeszcze ilu etapowa miała to być krekta. Bo co innego zrobić środkiem AIO a co innego pełna 3 etapowa korekta zajechanego automatami lakieru.

1200-1500 jest to wg mnie normalna cena korekty lakieru a robiąc to taniej możesz przeżyć szok szczególnie w słońcu na ciemnym lakierze po 2 myciach :shock:

Opublikowano
Robi to jedna osoba i faktycznie autko zostaje na weekend. Jest to mala miescina moze dlatego takie ceny. Widzialem jego prace na zywo i na fb sa fotki i roznica jest spora.
Opublikowano
Robi to jedna osoba i faktycznie autko zostaje na weekend. Jest to mala miescina moze dlatego takie ceny. Widzialem jego prace na zywo i na fb sa fotki i roznica jest spora.

To już trochę co innego aczkolwiek cena jak na taka ilość roboty jest i tak bardzo niska