Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dzisiaj w kluczyku głównym przestały mi działać wszystkie klawisze, wcześniej zdejmowałem drzwi od kierowcy żeby matę wygłuszającą przykleić, żadnych kabli nie odłączałem tam oraz robiłem wszystko z odłączonym akumulatorem, jedynie co mi się odłączyło to cięgno od klamki od drzwi, numer 5:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=41_1111&hg=41&fg=40

Wszystkie bezpieczniki sprawdziłem i działają. Zamykanie drzwi od środka działa. Wszystkie się zamykają. Niestety programowanie kluczyka od nowa nie działa, albo ja to robię źle.

Co mogę jeszcze sprawdzić ?

Z góry dzięki za info.

Opublikowano

Podepne się pod kolegę wyżej drugi kluczyk. I druga chodź trochę głupia podpowiedz ale z serca - może bateria wysiadła w kluczyku ?

Polecam również ten temat:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=218404

Opublikowano

Sprawdź drugim kluczem jak już pewnie przeczytałeś milion razy.

Gdzieś czytałem (prawdopodobnie na tym forum) że co jakiś czas kluczyki (pierwszy z drugim) należy zamieniać aby ten, którego używałeś do tej pory jakoś się naładował czy coś tam zrobił (nie pamiętam co to dokładnie było i gdzie to czytałem, więc nie odeślę Cię do źródła, ale mam nadzieję, że ktoś inteligenty tutaj przyjdzie i wszystko pięknie i ładnie wyjaśni). :)

Opublikowano

Jak kupowałem samochód to w drugim kluczyku nie działały klawisze, tylko w jednym głównym działały, do wczoraj... Dzisiaj jak będę w domu to wezmę ten drugi kluczyk i sprawdzę, może nagle magicznie zaczęły działać :)

1.A co w bmw e46 320d jest odpowiedzialne za to, że z kluczyka można otworzyć drzwi, moduł komfortu ?2. gdzie ta rzecz się znajduje ??3. może styki tam pourywało albo coś?, W komputerze sprawdziłem w INPA i żadnych błędów w żadnym module nie ma. 4.Może przy przekręcaniu śruby jakąś wiązkę kabli mogłem odpowiedzialną za to przyciąć i urwać, tylko którą ??5. Co mogło się zepsuć przy tych drzwiach?6. Jaki jest koszt nowego kluczyka ? Albo można zakupić używany kluczyk i go zaprogramować ?? O baterii to myślałem o tym, ale stało się to nagle po tym jak te drzwi rozmontowałem i te cęgi wypadły, więc to byłby dziwny zbieg okoliczności :) 7.Ewentualnie jaką baterię trzeba kupić do kluczyka żeby była dobra ?

Wiem, dożo pytań, ale jak się uda to rozwiązać to komuś też się to przyda i zaoszczędzi się trochę grosza :D

Opublikowano

Miałem to samo 2 tygodnie temu.

Nagle przestały działać guziki na pilocie w kluczyku - tak bez ostrzeżenia.

Co ciekawe - można było otworzyć jedynie tylną klapę ( sedan ), inne funkcje nie działały.

I co się okazało ? - bateria w pilocie :D

Mam '99, więc jeszcze bez akumulatorów w pilocie które się samoczynnie ładują podczas jazdy.

Więc wymieniłem baterie w obydwu pilotach ( robota lekka, łatwa i przyjemna ) i wszystko jest OK.

Od tego zacznij - pewnie to jest przyczyna.

Opublikowano
Jak kupowałem samochód to w drugim kluczyku nie działały klawisze, tylko w jednym głównym działały, do wczoraj... Dzisiaj jak będę w domu to wezmę ten drugi kluczyk i sprawdzę, może nagle magicznie zaczęły działać :)

to daj znać czy działają, bo mnie to ciekawi :)

Opublikowano

spoko jutro sprawdzę, bo dopiero jutro będę w domu.

Jak nie to zamówię akumulatorki z batimexu i spróbuje od nowa zakodować kluczyk :)

P.S. Rozkręciłem dzisiaj znowu boczek od drzwi i wszystkie kable są ok.

Opublikowano

Co ja zaobserwowałem, i jest tez napisane w ksiazce pojazdu ( tej ogolnej o e46 )

pilot jest na tyle inteligentny ze jesli podczas gdy chcemy zamknac auto na alarm z pilota to w momencie jak mamy slaba baterie/akumulator w pilocie, nie zamknie nam samochodu/nie uruchomi czuwania alarmu.

u mnie np jest taka sytuacja jak wyzej i gdy pojde do domu, pilot polezy w cieplym, to z okna pozniej moge uruchomic alarm. jesli bedziecie mieli dalej zbyt slabe aku, to jak auto jest zamkniete to probujac wlaczyc alarm z pilota srodkowym guzikiem, zapali wam tylko swiatla w kabinie

Opublikowano
witam na tej stronie batimex znalazlem tylko baterie do bmw,jak to jest w tych kluczykach nierozkrecalnych,tam sa akumulatorki? jezeli tak to ma ktos namiar na strone gdzie mozna kupic?
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano

matthew drugi kluczyk też nie działał, ale co ciekawe udało mi się zaprogramować główny klucz :DDDDDD

Kluczyk mi się rozprogramować, ale za 10 razem udało mi się zaprogramować i drugi to samo było :DDDD i od razu mi się banana na twarzy pokazał :)

Jak ktoś miał taki problem to wpierw kodujcie kluczyk tak z 20 razy spróbować , a jak się nie uda to wymiana akumulatorków :) Powodzenia :)