Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie według tej strony ta część jest dostępna tylko w komplecie z lampą. Może ktoś kto ma f34 i dostęp do drukarki 3D chciałby sobie dorobić, powinien być zbyt na ten plastik bo na olx sporo reflektorów i wszystkie bez niego.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Chodziło mi o to, żebyś go zapytał, może znajdzie w jakiejś starej wersji, cokolwiek 😉  bo, że na diagramie nie ma, to widać 😉 
Może ktoś już go o to pytał, skoro takie zapotrzebowanie?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sugeruje obdzwonic firmy ktore regeneruja reflektory lub szukac uszkodzonego.

Ale opcja lepsza to odczytanie numeru z aktualnej czesci - jesli brak, to z prawej - bedzie roznica w numerze - ostatnia cyfra -1 lub +1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BTW: Skad pewnosc ze czesc w ogole istnieje? Miales ja w reku ?

Opublikowano (edytowane)

Istnieje, przeszukałem olx z uszkodzonymi lampami i wreszcie znalazłem sztukę z tym ślizgiem za 500. Ślizg już przełożony do mojej lampy. Okazało się, że jeszcze przez wilgoć po pęknięciu poszedł moduł TMS więc naprawa lampy wyszła mnie ponad 2k. Gdybym wiedział to prościej było kupić używaną lampę.

Edytowane przez MaciekRoman
Opublikowano

To mogłes spisac nr czesci i wrzucić tu, dla potomnych, skoro na żadnych schematach jej nie mozna znaleźć 😉 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ta część nie ma numeru bo nie istnieje jako oddzielny element do zamówienia. Jak zamawiasz lampę to dostajesz ją w komplecie ze ślizgiem. Teraz zostało mi tylko adaptacja TMSa bo wyświetla się błąd skrętnych swiatel.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Podstawa filtru oleju. Padlo i na mnie. Co ciekawe stalo sie to podczas postoju pod blokiem a nie podczas planowanej kilka dni pozniej trasy do Austrii. Nawet nie mysle co by byo gdyby to sie stalo w Austrii.
Rezultat to taki ze auto laweta zostalo zawiezione do serwisu(Kazun). Przy okazji wymieniony felerny przewod od zbiorniczka wyrownawczego. Koszt imprezy 4k.

Opublikowano

Szanowni, 

Auto: F34 320i xdrive, 2020 r. i mam pytanie odnośnie opon letnich. 

Mam na radarze dwa rodzaje:

na felgach 20" 245/35 (5x120, ET38, 8J, 72.6) Ooony Vredestein x4

na felgach 19" 235/35 (5x120, ET35, 8,5J, 72,6) Opony Pirelli PZero x4

Czy jedne i drugie będą pasować? 

Jeździłem już na 19" w X1, także jestem świadom.

Dzięki serdeczne za odpowiedź. 

Opublikowano
W dniu 28.02.2025 o 10:18, kilozet napisał(a):

Podstawa filtru oleju. Padlo i na mnie.

Jaki przebieg? Przewód od zbiorniczka profilaktycznie?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Mi tydzień przed wyjazdem na ferie strzelił króciec od płynu chłodzącego. Też pod domem. Łaskawe auta 😉 
To wg. mojego mechanika typowa usterka, z czasem puszcza w miejscu zgrzewania. Kilka ich ma na stanie cały czas...

Jakiś przewód jeszcze jest do tego typowy?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
3 minuty temu, GR napisał(a):

Jakiś przewód jeszcze jest do tego typowy?

Jeśli B48 to pewnie powrotny do zbiorniczka wyrównawczego 😉

Opublikowano
W dniu 10.03.2025 o 20:58, Pokakulka napisał(a):

Jaki przebieg? Przewód od zbiorniczka profilaktycznie?

104000 km.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

i mnie dopadło. b48 2020 r. 116kk przeibeg.  Padł wąż do głowicy. Cały płyn zszedł.

Orientujecie sie jaka cena wymiany mniej więcej krócca i podstawy filtra oleju? Czy coś jeszcze warto zapobiegawczo zrobić?

• Członkowie klubu
Opublikowano

Raczej nie padło Ci jedno i drugie. W swojej za wymianę króćca zapłaciłem 450zł, ale robili z dnia na dzień, bo wyjeżdżałem na ferie.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj również mi rozpadł się przewód od zbiorniczka do głowicy (78.000 km). Na szczęście przed samym domem. Przewód miałem bo zamierzałem na dniach profilaktycznie wymienić 🙂 Wymiana ok. 40 minut na spokojnie + procedura odpowietrzania. 

Edytowane przez Pokakulka