Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Bardzo prosze o pomoc w zakupie. Konkretnie na co uwazac.

Podaje link odnosnie auta, po ktore chce sie przejechac:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=234052118&fuels=PETROL&scopeId=C&isSearchRequest=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&maxMileage=60000&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=22&pageNumber=1

Mialem e60 530i (231ps) tu juz jest nowsza wersja silnika. Auto jesli chodzi o wyglad, to prawie ideal, brak mi tylko kierownicy z lopatkami, ale niestety 30tys to max a nic innego nie moge znalezc. Chetnie wyslucham Waszych opinii.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki Pemek;)

Swoja droga Twoj silnik jest mega wypas i taki bym chcial, ale niestety nie stac mnie na wyzsze spalanie niz te w 3.0 i do tego pewnie drozszy serwis, czesci itd.

Jeszcze pare pytanek:

Skrzynia biegow: ta niby nie jest sportowa, pytanie czy to tylko program inny trzeba wgrac, czy cala skrzynia jest inna? (EDIT ZLE DOCZYTALEM TA JEST SPORTOWA)

Kierownica: jest jeszcze jedna kierownica taka z M Performance bodajze, z lopatkami, czy nie ma jakiegos wielkiego problemu z przekladka i ile to moze mniej wiecej kosztowac?

Funkcja Start/Stop: w tym aucie nie ma tego drugiego guzika, zeby wylaczyc ta funkcje, czy mozna to zrobic w jakis inny sposob? Jesli tak moze ktos wie ile to kosztuje? Podobno "nie robi to dobrze" dla silnika (start-stop).

Pozdrawiam

Opublikowano
Imam pytanie odnośnie opon. Czy kupujecie opony plus felgi plus czujnik czy same opony i wymieniacie? Jednak przyjmując 4 lata użytkowania auta to chyba wyjdzie na plus przekładka ...
Opublikowano

Zalezy gdzie przekladasz;)

Ja w DE musialem jednorazowo placic za wymiane opon ROF 17" 75€, 2x w roku juz masz 150. Poza tym i tak musisz wywazyc kola co sezon. Sam sobie przemysl temat. Zalezy tez jakie felgi bys chcial kupic.

Opublikowano

Hej,

Niestey auto sprzedane:/

W piatek wystawili od razu ktos zadzwonil i zarezerwowal i dzis poszedl.

Pytanie mam nastepujace, jak sie sprawuje 535i? Jest ich wiele wiecej i szybciej znajde cos co mi podpasuje. Raczej zawsze omijam auta z turbinami, a tu sa az 2. Podobno w utrzymaniu jest drozej ( nie mowie o spalaniu ). Tarcze i klocki wieksze i drozsze itp... nie wiem ile w tym prawdy, dlatego prosze Was o pomoc. Musze kupic samochod, a nie moge nic znalezc. Moj budzet to 30.000€ i kupie auto tylko w DE.

Pozdrawiam

Opublikowano
brak mi tylko kierownicy z lopatkam

Kiedyś tak chciałem mieć te łopatki, a jak już mam to ... nie wiem kiedy używać :D

Do końca nie wydaje mi się, że warto to brać - na pewno jest więcej przydatnych elementów, za które warto zapłacić :cool2:

Opublikowano
brak mi tylko kierownicy z lopatkam

Kiedyś tak chciałem mieć te łopatki, a jak już mam to ... nie wiem kiedy używać :D

Do końca nie wydaje mi się, że warto to brać - na pewno jest więcej przydatnych elementów, za które warto zapłacić :cool2:

Przy silniku jaki masz pod maską to się nie dziwię :cool2: . Przy słabszych jednostkach mam wrażenie , że dzięki łopatkom sprawniej wykorzystuję możliwości silnika .

Opublikowano

O tak?

A ja na autostradzie potrafie uzywac.

Wielokrotnie. :idea:

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
warto szukac 6-cylindrowego wolnossacego benzyniaka?? przy malych przebiegach bedzie lepszy niz 520d??
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
W sumie to jaki chcesz... Pytanie, czy chcesz młode auto z małym przebiegiem czy duży motor ale już trochę bardziej polatany... Zalezy ile jeździsz itd. To Twoja decyzja.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Każdy z nich jest dobry.

...a czy w nowych silnikach nadal pojawia się problem z klapami układu dolotowego?

nie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czy wiecie - ale usłyszałem dziś że BMW z gwarancja ma zrobić porządek:P

i od nowego roku będzie można przedłużyć tylko dla nowych aut. tzn. przy kupnie. jak si.e tego nie zrobi to...koniec.

słyszeliście coś takiego ?

Opublikowano
... słyszeliście coś takiego ?

Auta kupione do 25 listopada br na starych zasadach, od tej daty dłuższa gwarancja tylko przy kupnie.

Info od Dex w Lubinie.

jest moc, będzie szmoc ;)