Skocz do zawartości

E46-przed lift Wymiana Radia business na poliftowe z AUX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie tak jak w temacie posiadam http://i7.photobucket.com/albums/y264/BMWg84/bmw23.jpg?t=1193010175

takie oto radio. Samochód mam przedliftowy z 2000r i chciałbym zamontować radio z opcja MODE po to, żeby słuchać muzyki także z telefonu czy innego ustrojstwa przez AUX (nieorginalne radio nie wchodzi w grę). Sprawa mi się komplikuje, gdyż posiadam kierownicę multifunkcyjną i wzmacniacz orginalny w bagażniku. Czy to wszystko można zgrać do kupy, a żeby działało? Czy ktoś przerabiał temat? :8) Pozdro

330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
coś za różowo mi się to wydaje :8) czy ktoś może potwierdzić :?:
Opublikowano
w takim razie na pewno się różnią. Masz na myśli same kostki czy piny w kostkach? Czy wie ktoś jakie radia można przerobić na AUX bo przekopałem troche forów i nie wszystkie radia z funkcją MODE posiadają funkcję AUX może napiszcie tu jakie macie radia i czy AUX działa czy tez nie.
Opublikowano

czyli ta przejściówka by sprawę załatwiła: http://allegro.pl/przejsciowka-kabel-do-radia-bmw-e38-e39-e46-x5-i4017500417.html

tylko jakie radio kupić żeby AUX obsługiwało :roll:

to na pewno nie posiada funkcji AUX: CD53 radio Alpine i Philips SV 28-03-520

SV uzyskujemy po przytrzymaniu przycisku m przez 10 sekund potem +

Generalnie chyba na Blaupunkcie nie za bardzo mozna uzyskać aux - czy może ktoś potwierdzić?

Te natomiast czyta mp3 http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z307/3076995/big/17.jpg?screen

Opublikowano
wszystko jest p&p tylko musisz sprawdzic jakie masz kostki, bo one roznia sie polift/przedlift

A czym niby sie roznia? Ja zmienialem przed na polift i jedynie antena radia to fakra w polifcie. Reszta pasuje.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Opublikowano
Próbowałeś może AUX uruchomić u siebie?
Opublikowano

Nie probowalem ale za chwilke sprobuje;)

Edit: Nie dziala. Potrzebny jest jakis adapter, nie interesowalem sie tematem, wiec wiem style, ile na szybko znalazlem. Samo radio nic nie daje.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Opublikowano
Gdyby ktoś wiedział jaki model radio na pewno obsługuje AUX to proszę napisać....
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam wszystkich dziś postanowiłem zrobić kabelek AUX i podpiąć do mojego radia CD Philips (SV 28-03-520) i wszystko działa poprawnie, jeżeli ktoś chcę podeślę schemat. Pozdrowionka
Opublikowano
Witam wszystkich dziś postanowiłem zrobić kabelek AUX i podpiąć do mojego radia CD Philips (SV 28-03-520) i wszystko działa poprawnie, jeżeli ktoś chcę podeślę schemat. Pozdrowionka

Witam, czy po wykonaniu kabelka jakość dźwięku jest porównywalna jak na płycie, lub chociażby w radiu?

Ja zakupiłem kabelek na allegro i niestety okazało się to niewypałem, gdyż mp3 gra bardzo cicho i z szumami.

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!