Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

chcialem w swojej x5 e70 lci z 2012r zamontowac progi aluminiowe od m-pakietu i poszerzone nadkola w kolorze lakieru( a nie czarne plastiki)jak w m-pakiecie-bez zmiany zderzaków- ale pytalem w kilku miejscach i mowią,ze nie realne??

czy ktos jest mi jest w stanie wytłumaczyć why???

a może sie da

prosze o wsazówki

Opublikowano
Progi aluminiowe- tylko poszerzenia czarne, m pakiet ma inny ksztalt
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Da się progi jak i nadkola, tylko nie od m-pakiet bo są inne np. w M listwa na nadkolu jest krutsza bo zderzak jest inny
Opublikowano

Czyli aby założyc progi od M-ki,

trzeba zmieniać nadkola ?

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam serdecznie. Mam takie pytanko mogę kupić X5 przed lift w sport pakiecie (uszkodzone) autko wygląda świetnie ale chciałbym dołożyć zderzaki i listwy na natkola z m pakietu ale progi zostawić te aluminiowe czy jest to w ogóle realne. Dziękuję za każda podpowiedz.

pozdrawiam :D

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Hej Koledzy. Z tego co się dowiedziałem i wyczytałem nie można mieć progów i m pakietu, ale mam jeszcze pytanko czy przerabiał ktoś przed lifta na po lifta m pakiet wiem że inne błotniki zderzaki lampy, czy coś jeszcze i czy to w ogóle warte zachodu najbardziej mi zależy na lampach fl a m pakiet dla mnie obojętne czy przed czy po lifcie. Dzięki za każdą podpowiedz :wink:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Lampy pasują. Trzeba o ile pamiętam przerobić wtyczki i przekonywać.

Do m paka to zderzak nakładki blotnika, progi. Nadkola o ile wiem pasują. Płyta po silnik pasuje.

Pamiętaj o felgach bo na zwykłych to jak kolej wąskotorowa.

Opublikowano

Dzięki Kolego felgi będą 20 chyba że będzie bardzo twardo to 19. Lampy na pewno polift ale nie wiem jak z resztą przerabiać na wersję polift czy zostawić w orginale przed lift (żeby się nie gryzło lampy po reszta przed) może coś jeszcze doradzicie Koledzy.

Dziękuje i pozdrawiam :D

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam Koledzy, przeglądając aukcje natknąłem się na takie ogłoszenie http://allegro.pl/bmw-x5-e70-2008r-i7087446980.html i widzę ze da się zamontować progi alu i zderzaki m-pakiet. Nie wiem tylko czy to są listwy na błotnikach sport pakiet czy m-pakiet. Z góry dziękuje za każdą podpowiedź. Pozdrawiam Rafał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam Koledzy, przeglądając aukcje natknąłem się na takie ogłoszenie http://allegro.pl/bmw-x5-e70-2008r-i7087446980.html i widzę ze da się zamontować progi alu i zderzaki m-pakiet. Nie wiem tylko czy to są listwy na błotnikach sport pakiet czy m-pakiet. Z góry dziękuje za każdą podpowiedź. Pozdrawiam Rafał.

Jeżeli mnie oczy nie mylą, to są poszerzenia błotników, tylko pomalowane pod kolor samochodu.

Z M pakietu tylko zderzaki.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Dziękuje Kolego Bart za odpowiedz też tak myślę z tymi listwami. Wiec z tego co widzę na tych zdjęciach da się połączyć sport pakiet z m-pakietem, jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi (będę bardzo wdzięczny) gdyż w swoim X-sie chciałbym zrobić tak samo. Pozdrawiam wszystkich :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam koledzy.

Odkopię trochę temat.

Chcę dołożyć w mojej E70 LCI m-pakiet - jest bez.

Czy ktoś się orientuje, czy wszystko pasuje P&P?

Z tego co wiem to potrzebuje:

Zderzaki (P i T),

Progi, z plastikami pod nimi,

Listwy błotników,

Obudowy tył(te pod lampami).

Potrzeba coś jeszcze? Jakieś tunele powietrza?

Pozdro

bmw.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie doposażyłem moją E70 w m-pakiet, wszystko pasowało P&P jednak mam pewien problem.

Mianowicie przy otwieraniu tylnej dolnej klapy, w momencie, gdy jest uchylona widać dużą szparę odsłaniającą zatrzaski itp. Nie wygląda to dobrze.

Stary zderzak jest w tym miejscu dłuższy i zasłania "dziurę", ten m-pakietowy nie. Jestem pewien, że powinna iść tam jakaś listwa maskująca lub coś. Jednak na RO nie mogę nic takiego znaleźć.

Może ktoś ma m-pakiet i może sprawdzić u siebie?

Albo jakiś pomysł, co to może być?

Zdjęcia:

XwYiwVo.jpg

GGpwHcd.jpg

1fINO24.jpg

bmw.jpg
Opublikowano
Nie mam zdjęć przed - tak jak pisałem wcześniej, zwykły zderzak jest w tym miejscu grubszy i wchodzi głębiej zasłaniając dziurę.
bmw.jpg