Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Namowilem tate na youngtimera jakim jest juz e28. tata mial juz tych modeli baardzo duzo ale zaczol jezdzic nowszymi modelami.

oczywiscie ja jestem zakochany w e28 i w koncu po dlugich poszukiwanich znalazlem odpowiedni samochodzik jakim jest 535i

tata go zakupil a o to on: (zdjecia jeszcze na podworku u wlasciciela i sa kiepskeij jakosci)

http://img125.imageshack.us/img125/4623/9454328849sy.th.jpg

http://img307.imageshack.us/img307/3561/945432888ie.th.jpg

http://img339.imageshack.us/img339/7040/9454328822wh.th.jpg

teraz ogolnie o niej

jest od 1991 w polsce ma nie cale 180 tys przebiegu rok produkcji to 1987 a wiec koncowka. ma 4 elektryczne szyby i szyberdach i lusterka i grzane lusterka centralny zamek sprawny abs wspomaganie stan jest bardzo dobry mimo wgniecenia na blotniku i paru innych ale najwazniejsze ze nie ma rdzy

z przodu sa orginalne amortyzatory!!! ktore sie zatarly...

odrazu mowie ze zderzaki i tapicerka sa na sprzedaz jak cos to [email protected] lub 4638814

a teraz co znia zrobimy tzn tata:D

-szpere

-zalozenie pelnego m-pakietu pd 535M

-zalozenie calej tapicerki od 535M

-zalozenie szklanego szyberdachu

-zalozenie galki zmiany biegow podswietlanej z modelu 535i e34

-zalozenie zawieszenia blisztajna (nie wiem jak to sie pisze ale wiadomo o co chodzi) od 535M

i duzo inncyh dupereli jakby chociaz poprawki blacharsko lakiernicze itd

ogolnie nie chcialem pokazywac autka na forum ale robie to bo mzoe ktos chce zderzaki lub tapicerke zakupic (zdjecia na poczte)

chce tez zakupic kawalek plastiku dzieki ktoremu bedzie mozna usunac standardowy zegarek i zalozyc komputer pokladowy...

wtajemniczeni wiedza o jaki kawalek plastiku mi chodzi a ci co nie wiedz o co mi chodzi to proszeni sa wejscie na ten link:

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=24150&sid=e8b4dc5e62a946aa5efa5476030f201a

oczywicie teraz tej nie sprzedamy jak pare lat temu orginalna 535M ktora po wypadku trafila spowrotem do nas...

ten samochod udawadnia ze w polsce auta tez moga byc w dobrym stanie pod warunkiem ze kazdy wlasciciel byl marynarzem i nie bylo go stac na paliwko:D

co o niej wy sadzicie??

Edytowane przez Dixi
moje modele
Opublikowano

Fajna , konkretny silnik :cool2:

Plany nie glupie poza wycinaniem nie fabrycznego szyberku , wg. mnie szajsko to wyglada :mrgreen:

Jakby do pakietu M doszly jeszcze felgi Alpiny to bylby kosmos.

Zycze wytrwalosci , bo jednak autko jest juz pelnoletnie i moze wymagac pracy i trochu kasy (sam pakiecik szarpnie Was (Tate) pare zlotych :wink: )

Opublikowano

hehehe

wcale nie szajsko dlatego ze mamy orginalny szklany szyberdach z 535M jest takiej samej wielkosci i nic nie trzeba wycinac wymienia sie poprostu metalowy orginalny na szklany orginalny:D

malo osob wie ze byly montowane szkolane szyberdach w e28

a my mamy szklany fabryczny szyberdach i dlatego wsadzimy go w miejsce metalowego ktory jest aktualnie:]

ogolnie mielsimy kiedys 535M dlatego ammy wszystkie czesci szukalismy orginalnej 535M ale ze nie ma to chyba nic zlego zrobiz z 535i 535M prawda??

a w razie co mozna wrocic zawsze do orginalnego stanu tu nie ma problemow bo to przeciez tylko zmiana tapicerki zderzakow i takich tam malych szczegolow a co do kol to alpin nie bedzie za to beda TRX czyli takie jakie byly montowane w 535M albo 15 szprychy

a auto nigdy nie bedzie mialo gazu i nie bedzie jezdzone na codzien bo od tego jest 735iA albo mamy 316i automat

a co do czeci ktore sa wymagane do przerobki to mamy pod dostatkiem nawet bartek ktrory jedzi 524td i 528 jest tu na klubie zalapal sie i wzila od nas tapicerke od 535M

a co do ilosci roboty to tata jest znawco beemek i to jednym z lepszych na pomorzu wiec se poradzi gorzej z czasem bo klienci nie lubia czekac na naprawe auta zbyt dlugo jak to sie mowi szewc w podziurowanych butach chodzi...

moje modele
Opublikowano

jakies dziwne mysli masz wycinanie dziur w dachu nie ladne mysli hehe

wszystkie te przerobki powinny byc juz skonczone i bejca pojawi sie w lipcu w toruniu bo na majowke to sie zbyt duzo rzecy nie uda zrobic jesli wogole cos sie zrobi

moje modele
Opublikowano

Witaj

gratuluję zakupu, hmm mocowanie BC2 najlepiej kupić w salonie(koszt ok. 60 zł), jeśli macie zamiar kupić ospojlerowanie M w stanie nadającym się do przełożenia, sportowego wnętrza i twardszego zawiasu(polecam z własnego jeżdżącego doświadczenia komplet H&R plus Bilstein lub Eibach z Bilsteinem, cała reszta to pomyłka;-) zacznijcie obserwować niemiecki Ebay, niestety w Polsce trudno dostać takie rzeczy nie naznaczone czasem lub ręką "rodzimych tunerów".

Pozdrawiam

Greg

P.S. Wiem, że były szklane szyberdachy :twisted2: ostatnio był taki na Ebay'u za jedyne ....450 Euro :jawdrop:

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano

hehe problem w tym ze przerobka z 535i na 535M odbedzie sie zgodnie z fabryka i mamy wszystkie czesci oprocz malego plastiku bez ktorego nie da sie zalozyc komputera pokladowego;/ a tak mamy wszytsko i m pakiet i tapicerke wszystko i szyber wszystko hehe

a zawiesznie bedzie z 535M ktore tez mamy tylko nie mamy mocowania pod bc2 trezba sie wybrac do salonu hehe

moje modele
Opublikowano
jestem za a nawet.. jeszcze bardziej za :) tym bardziej jesli macie wszystko, ciekawe czy macie BBS RS? :mrgreen: bo wtedy macie pełny wypas

Pozdrawiam

GregM

E28 528 iA '84

Opublikowano (edytowane)

no niestety nie mamy ale mamy TRX takie dziwne to sa kola i z wygladu nie ciekawe wiec chyba beda szprychy 15 takie jakie sa w wiekszej ilosci e34 i e32

no mamy wszystko ale do dzis zalujemy ze nasz 535M sprzedalismy ale nie zalujemy ze zakupilsmy ja spowrotem ale juz rozbita....

tej raczej nie sprzedamy jak ja zrobimy w koncu 535i zdarza sie rzdzko a o 535M przestalismy myslec se zrobimy wlasna :twisted:

Edytowane przez Dixi
moje modele
Opublikowano
a tak wogole (tylko dlatych korzy przeczytali wszystko) co sadzicie o przerobkach na 535M miejac wszsytkie czesci??

idziecie na łatwiznę :mrgreen:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
a tak wogole (tylko dlatych korzy przeczytali wszystko) co sadzicie o przerobkach na 535M miejac wszsytkie czesci??

idziecie na łatwiznę :mrgreen:

juz mamy dosyc poszukiwan 535M wiec musmy sie zadowolic podroba...

ale 535 to 535 nie wazne czy ma na koncu "i" czy "M" :D

moje modele
Opublikowano

....a my mamy szklany fabryczny szyberdach i dlatego wsadzimy go w miejsce metalowego ktory jest aktualnie:]...

żebym ja wcześniej o tym wiedział :mad2: :wink:

a co do czeci ktore sa wymagane do przerobki to mamy pod dostatkiem nawet bartek ktrory jedzi 524td i 528 jest tu na klubie zalapal sie i wzila od nas tapicerke od 535M...

Zgadza się :8) Ta tapicerka będzie w 2,8i :dance:

a co do ilosci roboty to tata jest znawco beemek i to jednym z lepszych na pomorzu wiec se poradzi gorzej z czasem bo klienci nie lubia czekac na naprawe auta zbyt dlugo jak to sie mowi szewc w podziurowanych butach chodzi...

Z pewnością sobie poradzi :cool2: Niedługo podjade ją zobaczyć zwłaszcza że wyprzedziliście mnie o jeden dzień.Już byłem z gościem umówiony na weekendowe oglądanie i miała pójść do Poznania dla Diesla.... ja zdziwiony że gość sie nie odzywa....a tu proszę :!: ale dobrze że została w dobrych rękach :cool2:

Tylko odpuście ten paskudny Toruń :nienie:

Opublikowano

-szpere

:cool2: Tylko jedną zaklepałem dla siebie :8) nie zapomnijcie :8) :wink:

-zalozenie pelnego m-pakietu pd 535M

:cool2:

-zalozenie calej tapicerki od 535M

-zalozenie szklanego szyberdachu

:cool2: :cool2: :cool2:

-zalozenie galki zmiany biegow podswietlanej z modelu 535i e34

:nienie: :hand:

-zalozenie zawieszenia blisztajna (nie wiem jak to sie pisze ale wiadomo o co chodzi) od 535M

i duzo inncyh dupereli jakby chociaz poprawki blacharsko lakiernicze itd

Opublikowano

spoko szpera dla ciebie jest a co do dupereli typu szklany szyber czy tapicerka(ze znaczkami ktorych ty nie masz) w bdb stanie do 535M mielismy od zawsze ale nie na sprzedaz bo szukalismy wlasnie e28 ale w wresji M ale taka tez sie zadowolimy

nie wiem czy pamietasz ale mysmy mieli juz 535M czarna

a co do galki zmiany biegow to jeszcez nie wiemy czy zalozymy...

moje modele
Opublikowano

nie wiem czy pamietasz ale mysmy mieli juz 535M czarna

Pamiętam pamiętam :wink: Przeglądałem album ze zdjęciami :8) jedno zdjęcie mi utkwiło w pamięci jak przed warsztatem stoi kilka rekinów :cool2: :modlitwa:

a tu zeby nie bylo watpliwosci ze byly montowane szklane szyberdachy w fabryce za doplata

Były były na 100% :8) Niemcy potrafią się zabić jak ktoś wystawi na aukcję w ebay'u :mrgreen:

Opublikowano

taaa tata ma duzo fotek szczegolnie z e28

kiedy wpadniesz zobaczyc furke??

i zapomnialem napisac o czyms jeszcze kazda 535M miala pasek wokol samochodu nnaklejony dolna czesc paska zawsze byla czarna a gorna zawsze pod kolor samochodu tez zostanie nalozony bo ma to byc 535M i ma wygladac jak z fabryki:D

moje modele
Opublikowano

szukam i chetnie kupie:

-komputer pokladowy do e28/e30

-mocowanie pod komputer pokladowy

-lusterko wewnetrezne z lampkami

-ramiona wycieraczek do e28

i wtedy 535 bedzie naprawde cool :8)

a tak wogole to chce sprzedac tapicerke welurowa grafitowa i zderzaki shadown line i pakiet aerodynamiczny do e28 bez przedniego tzn mam tylko tylni pod zderzak i progi boczne z zaslepkami w stanie idealnym

na przod mam orginalnego BBS

sprzedam tez komplet felg bez opon TRX TANIO

i jak ktos wie gdzie mzona zakupic biale kierunki na przod do e28 to przosze o napisanie :D

moje modele
Opublikowano

Niech mi wolno bedzie dołączyć się do grona gratulujących!! :clap:

Niecierpliwie czekam na efekty pracy. Ale ten szklany szyberdach to szok!! :jawdrop:

w oczekiwaniu na zerodwójkę

Pzdr

Justyna

Opublikowano
Niech mi wolno bedzie dołączyć się do grona gratulujących!! :clap:

Niecierpliwie czekam na efekty pracy. Ale ten szklany szyberdach to szok!! :jawdrop:

dzieki za gratulacje

no szklany szyberdach to rarytas

mysle ze tata zrobi to wszystko w ciagu 6 miesiecy ale widze ze jestes z naszego miasta to mzoe ja ujrzysz keidys??

moje modele
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

prace nad E28 narazeie z powodu braku czasu sie jescze nie zaczyly w sumie sa tylko nowe kola oraz zawieszenie...

A o to fotka z nowymi kolami :D

http://img184.imageshack.us/img184/6317/hpim0837eg3.jpg

moje modele
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przeróbka na M535i :cool2:

Prawdopodobnie za tydzień moje M528i ;) ujrzy światło dzienne

Brakuje mi tylko zaślepek do progów i zderzaka, no i spoilera na klapę. Nie ma ktoś :?: :?: :?:

Dixi te felgi to TRX-y 415mm :?:

Pozdrawiam

OO==ll==OO

www.bmwauto.pl