Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiedział, że lakier w 100% oryginalny, że mogę wziąć na serwis i jeśli w serwisie będzie coś nie tak to on pokryje koszty takiego przeglądu... Kurde tak trudno znaleźć coś fajnego :(
Opublikowano

To że powiedział nie znaczy że tak zrobi...powie że też nie wiedział i co zrobić. Ale od samego oglądania nikt jeszcze auta nie kupił, weź ze sobą kogoś ogarniętego i dopiero jak wstępnie będzie ok jedz na serwis

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
No to już wiesz, ze błotniki przednie były lakierowane i wzmocnienie prawego błotnika również - więc lekko nie było.

Po czym to poznałeś ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie po zdjęciach spod maski, Tysia pamiętaj kupując od handlarza trzeba szykować na pakiet startowy 5-6tysi i to na podstawowe czynności, raczej szukaj od osób prywatnych autka...
Opublikowano
No wiem, wiem dlatego tak długo szukam auta. Ale w tym akurat wszedzie szpary są idealne, kolor sie zgadza w 100% i na ostatnich zdjeciach gdzie silnik widać że nawet sruby nie były ruszane.... No ale to tylko zdj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja myślę, że albo długo się naprawiał, albo ma pod 200 tys km, bo tyle wychodziłoby patrząc na wpisy w ASO. Auto widać, że było przez 2 lata gwarancji serwisowane w ASO i potem ślad się urywa, więc dalsze trzepanie km odbywało się poza ASO dlatego nie ma śladów.
Opublikowano
No to już wiesz, ze błotniki przednie były lakierowane i wzmocnienie prawego błotnika również - więc lekko nie było.

Po czym to poznałeś ?

Patrzę teraz na te zdjęcia na normalnym monitorze, i powiem że nie do końca jestem pewien tego co napisałem, bo może to tylko kwestia obrabianych zdjęć. Chodziło mi o to, że BMW oryginalnie pod maską lakierowane jest w macie - zarówno, podłużnice, kielichy, fartuchy i rynienki błotników - a tutaj ewidentnie wszystko się "błyszczy" szczególnie prawa strona.

Ale na tych zdjęcia wszystko jest "wybłyszczone" wiec może to być kwestia obróbki.

Trzeba obejrzeć na żywo.

Generalnie tak jak pisałem - auto w tej cenie z tego rocznika powinno się sprzedać w jeden dzień - a jednak wisi już trochę czasu.

Opublikowano
To jak jestem w stanie sprawdzić oryginalność przebiegu ? Będzie to widniało w komputerze, albo jest jakaś plomba na liczniku, którą trzeba zerwać przy jego przesuwaniu?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jest fachowo cofnięty to nie sprawdzisz. Tylko możesz potwierdzić autentycznymi dokumentami, historią w bazie BMW itd.
Opublikowano

Moim zdaniem nie jest fachowo cofnięty choćby z uwagi na tę "kropkę". Tysiu najprościej będzie zweryfikować przebieg w ASO i wydaje mi się, że potwierdzi to iż przebieg jest kombinowany...

Jeśli chcesz kupić to auto powiedz wprost sprzedającemu o tej "kropce" koło przebiegu ciekaw jestem jego reakcji...

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W tym przypadku oczywiście, że jest kiepsko cofnięty. Pewnie tylko w zegarach przestawili stąd kropka. Pisałem ogólnie, że jak ktoś to robi dobrze to tylko innymi metodami da się dojść co i jak.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Handlarze to jednak imbecyle, ustawił by na 170000 i wygladalo by to wiarygodnie i juz by ją sprzedal pewnie... :mad2:
Opublikowano
A więc wybrał się tam mój wujek, bo ma niedaleko i zrobił kilka fotek (te co są powyżej, mam nadzieję,że się otwierają). Jak umiecie coś poznać po tych fotkach to proszę o pomoc :)) Autko podobno prezentuje się fajnie, miernik lakieru nie wykazał, żeby coś było nie tak no ale to przy tym przebiegu ta kropka i wykrzyknik :cry:
Opublikowano

Dla mnie te podłużnice ewidentnie są lakierowane.

Śruba na pasie obrobiona - czyli była odkręcana

Opublikowano

A masz więcej zdjęć pod maską? Jak wygląda druga podłużnica, pod obudowa filtra powietrza?

Jakie wartości na tym mierniku?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dajcie spokój z tym autem. Nie dość, że podłużnica wygląda jakby ją w stodole naprawiali to jeszcze przebieg cofnięty. Nie rozumiem po co w ogóle jeszcze sobie tym szrotem głowę zawracać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

za tą kasę to tylko podobną promocje kupisz:

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=244294722&asrc=st|sr

ale nie każdemu banan odpowiada.

nie męcz już wujka i nie rysuj lakieru miernikiem :mrgreen:

weź fachowca i skończ tą farsę jak się nie znasz.

albo do cyganki idź żeby wywróżyła :norty:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Wartość na mierniku od 170 do 220

No to masz drugą warstwę lakieru.

• 1 miesiąc temu...