Skocz do zawartości

Kontrolka Airbag przy odpalaniu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moze ktos sprawdzic u siebie w e36 z poducha czy zapala mu sie na moment kontrolka airbagu przy odpalaniu tak jak te od hamulca, klockow i recznego ?

Opublikowano
Niestety nie zawsze. U mnie jest kontrolka w samej kierownicy i to ona sie zapala przy przekrecenieu kluczyka. Ta na desce nigdy sie nie świeci. Jak kupiłem auto to nie było tam żarówki. Teraz włożyłem ale niestety nie pali się. Tylko że ja mam auto z początku produkcji 12/1991
Opublikowano
Niestety nie zawsze. U mnie jest kontrolka w samej kierownicy i to ona sie zapala przy przekrecenieu kluczyka. Ta na desce nigdy sie nie świeci. Jak kupiłem auto to nie było tam żarówki. Teraz włożyłem ale niestety nie pali się. Tylko że ja mam auto z początku produkcji 12/1991

to radze ci sprawdzic czy wogole masz poduszke,bo powinna sie na desce tez zapalac kontrolka no i nie zastanawia cie czemu tam nie było zarowki,nawet przepalonej?pozdro

Opublikowano

zastanawialo mnie i dlatego wyjąłem zegary. Miejsce na żarówke wyglądało jakby żarówki tam nigdy nikt nie wkładał. Po prostu powierzchnia do której przylega nie miała rys takich jak po wkręcaniu (ale ze mnie detektyw :D )

Może kiedyś rozkrece kierownice to się przekonam czy jest poducha

Moja kiera jest opisana w katalogu jako "...kierownica sportowa II przeznaczona do montazu w pojazdach nie posiadających wcześniej poduszki powietrznej" :shock:

• Członkowie klubu
Opublikowano

to radze ci sprawdzic czy wogole masz poduszke,bo powinna sie na desce tez zapalac kontrolka no i nie zastanawia cie czemu tam nie było zarowki,nawet przepalonej?pozdro

mecik - nie pisz jak nie wiesz :nienie: :wink: :D - nie będzie tej kontrolki w desce bo jest w kierownicy :idea:

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

po pierwsze w tym roczniku poduszka to byla opcja wiec nic dziwnego ze nie miales poduchy, dopiero od 1993 1 poducha to byl standard i powinno kogos dziwic jesli nie ma... a po drugie poczatek produkcji do 12/1989 ;]

Opublikowano

mecik - nie pisz jak nie wiesz :nienie: :wink: :D - nie będzie tej kontrolki w desce bo jest w kierownicy :idea:

Krzysiek.

a to bardzo ciekawa zagwozdka,bracki ma E36 92rok i pali sie w kierownicy i na desce-poduszka na pewno jest i jest to sprawdzone,wiec ki diabeł :shock: ,aha nie pisze nie sprawdzonych rzeczy i jesli nie wiem czegos to sie nie wypowiadam na tym forum :D pozdro

Opublikowano
po pierwsze w tym roczniku poduszka to byla opcja wiec nic dziwnego ze nie miales poduchy...

tak, wiem że wtedy to była opcja

U mnie to jeszcze jest taki myk że do poduszki powietrznej mam taką oddzielną instrukcję obsługi w kilku językach, ale najlepsze jest to że ona ma datę wydania marzec 1993 mój samochód ma pierwszę rej. 12-12-1991 czuli wychodzi na to ze niemiec sobie dołożył.

Kiedyś na forum ktoś miał możliwość srrwadzić po VINie opcje wyposazenia ale nie pamietam kto to był bo chetnie bym się dowiedział

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
u mnie w e36 kontrolka od poduszki lekko sie swieci (żarzy), o wiele lzej od innych kontrolek, wie ktos czemu tak jest??
Opublikowano
niestety kolego masz wykręconą żarówkę a pali sie lekko druga zaróweczka od poduszki która jest w zegarach. Musisz chyba jechac na kompa i zobaczyć co masz z poduszka.Napewno ktoś chciał coś kombinowac i ukryć wykręcająć jedna z zarówek od kontrolki poduszek
  • Członkowie klubu
Opublikowano

aha nie pisze nie sprawdzonych rzeczy i jesli nie wiem czegos to sie nie wypowiadam na tym forum :D pozdro

ale w tym przypadku nie masz racji - po co miałyby być 2 kontrolki od poduszek, coś było grzebane skoro są dwie.

Pozdro - Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

aha nie pisze nie sprawdzonych rzeczy i jesli nie wiem czegos to sie nie wypowiadam na tym forum :D pozdro

ale w tym przypadku nie masz racji - po co miałyby być 2 kontrolki od poduszek, coś było grzebane skoro są dwie.

Pozdro - Krzysiek.

Tu się zgadzam. Jeżeli jest kontrolka w kierownicy, to na wskaźnikach nie ma. mecik, bez urazy, ale poczytaj instrukcję...

Druga sprawa, żarząca się lampka od poduchy. Równolegle do żarówki jest dioda świecąca, jeżeli żarówka się przepali, to świeci się jeszcze dioda. Rozwiązanie jest o tyle dobre, że nie łapie wtedy błędu (jak po odłączeniu wskaźników). Po odpięciu akumulatora (dla bezpieczeństwa, żeby nie złapać niepotrzebnie błędu) można spokojnie żarówkę wymienić.

Kai