Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Przy plastikowych główkach są takie blaszki przy pomocy niewielkiego śrubokręta je podważysz i wyciągniesz teleskop. Wejść czymś podeprzyj klapę bo może opaść.
Opublikowano
haha, ten pan jeszcze niedawno sprzedawal je po 3zl za sztuke, sam wzialem 4 sztuki, ale widac jest popyt jest podaz :D

Sa tez za 3 ale to bez wyrzutnika:) z wyrzutnikiem właśnie sa po 10 zł.Ja na początku sie pomyliłem i kupiłem te za 3 zł bez wyrzutnika ale szybko zadz i mi zamieni(chyba) :D

_s0.zmniejszacz.pl_DSC_0024_zmniejszacz-pl_878220.jpghttp://www77.zippyshare.com/thumb/56466293/file.html
Opublikowano
haha, ten pan jeszcze niedawno sprzedawal je po 3zl za sztuke, sam wzialem 4 sztuki, ale widac jest popyt jest podaz :D

Sa tez za 3 ale to bez wyrzutnika:) z wyrzutnikiem właśnie sa po 10 zł.Ja na początku sie pomyliłem i kupiłem te za 3 zł bez wyrzutnika ale szybko zadz i mi zamieni(chyba) :D

Wczesniej i te i te za 3zl opychal. Sam u niego kupilem z wyrzutnikiem za 3zl.

bmw.jpg
Opublikowano
10 zł za używkę, kiedy nowy w ASO kosztuje niecałe 20? Żaden interes, lepiej wziąć nowe IMO.

No nie wiem czy kupisz za niecałe 20zł w aso. Lepiej wziąć dwa odbojniki i oszczędzić 20zł niż kupować w aso, gdzie zdzierają z ludzi niesamowicie. Chociaż znam w sumie ludzi, którzy zapewne kupiliby w aso taki wyrzutnik i chcieliby go zamontować od razu w autoryzowanym serwisie za kolejne 20zł i byliby przeszczęśliwi, że mają profesjonalnie zamontowany odbojnik :D

Opublikowano
W jaki sposób zdjąć plastikową główkę z teleskopu żeby nałożyć sprężynkę? Odkręca się ją czy trzeba ciągnąć? Wiem jak zdemontować cały teleskop z klapy, nie wiem tylko jak później nałożyć na niego sprężynkę.
Opublikowano

Kupiłem sprężynki V20x32, ale niestety u mnie ten patent nie działa, nie wiem czy są różne rodzaje teleskopów, ale u mnie po założeniu sprężynek klapa nie jest w stanie się zamknąć. Na teleskopie po prostu brakuje miejsca. Jakie macie teleskopy (nr części)? Jak widać sprężynka jest już całkiem ściśnięta, a do zamknięcia klapy jeszcze sporo brakuje:

2014-02-28%2016.59.07.jpg

Opublikowano
Kupiłem sprężynki V20x32, ale niestety u mnie ten patent nie działa, nie wiem czy są różne rodzaje teleskopów, ale u mnie po założeniu sprężynek klapa nie jest w stanie się zamknąć. Na teleskopie po prostu brakuje miejsca. Jakie macie teleskopy (nr części)? Jak widać sprężynka jest już całkiem ściśnięta, a do zamknięcia klapy jeszcze sporo brakuje:

Moja rada:

Masz tak samo jak kazdy, musisz p*znac klapa. Bo jak zamykasz to sie rozpreza troche.

bmw.jpg
Opublikowano

Moja rada:

Masz tak samo jak kazdy, musisz p*znac klapa. Bo jak zamykasz to sie rozpreza troche.

Ja dzisiaj pi*gnalem i przy teleskopie na dole pękł gwint co się wkreca go w ten plastikowy łebek :D:D:D raz udało mi sie zamknąć i otwarłem z kluczyka i klapa tylko do połowy się otwarła;/ Ja daje sobie z tym spokój :) Sprzedam cały zestaw jak ktoś chce :D

_s0.zmniejszacz.pl_DSC_0024_zmniejszacz-pl_878220.jpghttp://www77.zippyshare.com/thumb/56466293/file.html
Opublikowano

Moja rada:

Ja dzisiaj pi*gnalem i przy teleskopie na dole pękł gwint co się wkreca go w ten plastikowy łebek :D:D:D raz udało mi sie zamknąć i otwarłem z kluczyka i klapa tylko do połowy się otwarła;/ Ja daje sobie z tym spokój :) Sprzedam cały zestaw jak ktoś chce :D

No tak trochę to teraz średnio widzę. Czy nie trzeba do tego wymieniać jeszcze siłowników? Albo dawać jakichś podkładek itp?

Opublikowano

Dzisiaj doszły mi odbojniki i muszę powiedzieć, że byłem bardzo ciekawy efektu. Po zmontowaniu zestawu pierwsze zamknięcie bardzo spokojne, kilka razy podociskałem klapę przed zamknięciem i w końcu zatrzasnąłem. Po naciśnięciu na pilocie klapa się podnosi! Niestety moje siłowniki są już chyba lekko padnięte, bo przy normalnym podnoszeniu klapy też trzeba było ją ręką do końca dociągnąć. W efekcie klapa podnosi się o jakieś 45 stopni co i tak jest już fajną sprawą bo wystarczy lekko ją szturchnąć i mamy otwarte. Super sprawa, będę polował teraz na nowe siłowniki coby to działało tak jak na filmikach w pierwszym poście. Ja przesyłam ze swojej strony podziękowania autorowi tematu i jutro wrzucę krótki filmik jak to u mnie wygląda.

Uszkodzone siłowniki u kolegów może są następstwem użycia zbyt twardych sprężyn? Albo zbyt gwałtownym strzeleniem klapą. Nie wiem jak ją zamykaliście ale ja starałem się docisnąć klapę do znacznego oporu i w ostatniej fazie dopiero zatrzasnąć.

Pozdrawiam

Swoją drogą - bania88 - masz oryginalne siłowniki zamontowane? Na allegro widzę, że są siłowniki 320/350N ale też 450N.

Opublikowano
Ja w końcu założyłem też u siebie i mam to samo - klapa podnosi się tylko częściowo, zatem teleskopy mam do wymiany, zresztą widać że jeden jest lekko wylany...
Opublikowano

Witam.

Założyłem zielone sprężynki , do tego dwa odbojniki z wyrzutnikiem i klapa otwiera się do połowy.

Albo ten patent nie działa hehhe albo mamy wszyscy teleskopy do wymiany :)

Opublikowano
dostałem odpowiedź, że kolega zakupił siłowniki 320N i efekt był taki sam. Fajnie jakby kolega bania88 wypowiedział się jakie ma siłowniki.