Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chętnie poczytam jak ten detektywistyczny wątek się zakończy , ale czy kolega zdaje sobie sprawę że również pochwala złodziejstwo (nazywa się to paserstwo) i czy chciałbyś kupić do swoich aut taką benzynę z kwasem, opryskami itp. bo może na początku tego łańcucha też jest ktoś już na tyle bystry że się zgapował że też go ktoś okrada.

A mówią że złodzieje nie kradną wśród swoich (mit obalony)

Witam mam taki problem często udaje mi się kupić benzynę w lepszej cenie niż na stacji jest złodziejem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jestem chemikiem-żadnych kwasów i związków nierozpuszczalnych w wodzie.

Trójchloroetylen jest wycofany z produkcji,gdyż jest bardzo szkodliwy i rakotwórczy.

Proponuję aceton,gdyż jest w benzynie bardzo dobrze rozpuszczalny i ''suchy''-może "zatrzeć silnik" oraz tani-w markecie 0,5L kosztuje ok.7-8zł a 5L ok. 40zł.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej dosyp cukru albo soli, nie duże ilości, aby się rozpuściło. Silnik zatarty w mgnieniu oka. Na 10l wsyp ze 100 g

:duh: Przecież sól i cukier nie rozpuszcza się w benzynie :duh:

Opublikowano
wiem tylko ze do diesla jest taki dodatek z fuchsa który barwi paliwo na niebiesko (prawie jak atrament) :D dodatkowo długo utrzymuje się efekt "niebieskości" coś ala barwnik jak w Oleju opałowym :cool2: swojego czasu stosowałem ten specyfik u siebie i głośno o tym mówiłem :8)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
I jak tam z tematem ? wymyśliłeś coś ? wyjaśniło się kto kradnie ?
Opublikowano

Jak koledzy pisali cukier. Ale nie wsypuj bezpośrednio do benzyny tylko rozpuść np w denaturacie i dolej do karnisterka. Pod wpływem ciepła skrystalizuje się i zapcha co nieco być może nawet zatrze silnik. Nie myślałeś nad mini kamerą ? :

http://allegro.pl/mini-aparat-kamera-szpiegowska-hd-5mpx-1280x960-pl-i4053064881.html

np taką. :)

EDIT: I jak tam sprawa wyszła ?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
:twisted: jestes evil master, do zacierania silnikow na zlomach leja szklo wodne, normalnie do kupienia w hurtowni chemicznej