Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W mojej 523 mam niedrozne dysze od spryskiwaczy co o tej porze roku totalnie utrudnia zycie> Czy mozna je jakos udroznic czy trzeba kupic nowe? ogarnial ktos juz ten problem u siebie? bede wdzieczny za jakąs rade-porade
Opublikowano
Jeśli moje czasem były zapchane to najzwyczajniej czyściłem małą igiełką,zazwyczaj pomagało. Pewnie też zależy czym ta niedrożność jest spowodowana
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
wiec chyba zaraz wezme igielke i pujde dlubne i zobacze,a czym to jest spowodowane to niewie chyba nikt bo jest u mnie nowa od kilku tygodni.Ide podłubac:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz kompresor, to otwórz maskę, odchyl wygłuszenie, zdejmij wężyk od spryskiwacza, i dmuchnij do niego, u mnie pomaga na bardzo długo.

Tylko nie dmuchaj od strony dysz, bo spryski mają w sobie zaworki zwrotne, i nie dość że nie puszczą, to jeszcze możesz je uszkodzić.

Opublikowano
dzieki Bonzo jednak igiełka pomogla i jest juz git a ja cały miesiac jezdziłem z pomazaną szybą bo myslalem ze to jakas grubsza sprawa z tymi dyszami.Dzieki za pomoc
Opublikowano
Jak masz kompresor, to otwórz maskę, odchyl wygłuszenie, zdejmij wężyk od spryskiwacza, i dmuchnij do niego, u mnie pomaga na bardzo długo.

Tylko nie dmuchaj od strony dysz, bo spryski mają w sobie zaworki zwrotne, i nie dość że nie puszczą, to jeszcze możesz je uszkodzić.

bede u braciaka w serwisie to i profilaktycznie dmuchne je ale juz teraz jest dobrze:) dzieki
Opublikowano
Najlepiej w dysze wchodzi pojedyńczy włos wyrwany ze szczotki drucianej.Działa jak mały wycior.Igiełką można przestawić dysze.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
tak abstarhujac pododbno dysze sa podgrzewane wraz z lusterkami automatycznie, da sie jakos sprawdzic czy dzialaja?
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano

Spryskiwacze są rozbieralne i idzie je całe wyczyścić wewnątrz, nieraz bywa że siedzi coś większego przed dyszą i nic nie da wciskanie drucika, nieraz to działa.

Jakby ktoś rozbierał niech uważa na zaworki ze sprężynkami są drobne i aby nie uszkodzić czerwonej uszczelki spryskiwacza tej uszczelniającej.