Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przesyłam wam zrzut ekranu kosztorysu wymiany turbiny do M47TU2 przesłany mi poprzez email z ASO

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/850/jjby.jpg

Koszt 6 800, grubo :mrgreen: A jak wyglądałaby cena w warsztacie, który nie jest serwisem BMW?? Wie ktos? :norty:

Przesyłam zrzut kosztorysu wymiany termostatów, dla ciekawskich :8)

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/36/wumu.jpg

Oczywiście ceny juz sa obnizone rabatami :norty: Pozdrawiam

Opublikowano
Regeneracje - tylko tak naprawdę jedna firma w PL zrobi ją dobrze i z gwarancją 2 letnią - od 1000 do 2000 netto, robią na tyle dobrze, że przewyższają nieraz te nowe parametrami :norty: . Poza ASO wymiana turbiny na nową to ok. 5 tyś
Opublikowano
Regeneracje - tylko tak naprawdę jedna firma w PL zrobi ją dobrze i z gwarancją 2 letnią - od 1000 do 2000 netto, robią na tyle dobrze, że przewyższają nieraz te nowe parametrami :norty: . Poza ASO wymiana turbiny na nową to ok. 5 tyś

hmm tak na przyszłość to jaka to firma zrobi to dobrze i skąd?

Obym nie zapeszył :D

Opublikowano

hmm tak na przyszłość to jaka to firma zrobi to dobrze i skąd?

Obym nie zapeszył :D

PW

Opublikowano

Zalecam ASO i nowe turbo . Koszt wyliczony nie jest taki straszny a gwarancja na wszystko .

Mi wyszło ok. 5000 w ASO tylko ,że turbo kupiłem sam nowe z gwarancją od firmy , która zaopatruje serwisy BMW za ceną 3690 zł. ( 2.000 zł . do przodu ) a wymiana całości w ASO.

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Też chciałbym wiedzieć co to za specjaliści ;)

Sprzedam:
Opublikowano

Odnośnie serwisu o którym mówiłem - linka podrzucam na PW. Nie chcę tu robić reklamy :norty:

Zalecam ASO i nowe turbo . Koszt wyliczony nie jest taki straszny a gwarancja na wszystko .

Mi wyszło ok. 5000 w ASO tylko ,że turbo kupiłem sam nowe z gwarancją od firmy , która zaopatruje serwisy BMW za ceną 3690 zł. ( 2.000 zł . do przodu ) a wymiana całości w ASO.

Wiadomo co nowe to nowe, aczkolwiek parametrami tak jak wspomniałem ta zregenerowana w tej firmie nie różni się niczym od całkiem nowej w ASO, a czasem zdarza się, że ma nawet lepsze parametry. A tak czy siak w najgorszym wypadku zostaje ok 1,5 w kieszenie i też 2 lata GW.

Opublikowano

Panowie pytanie:

czy przy zakupie "nowej" turbiny oddajecie starą/zepsutą???

w 99,99% TAK

więc jak myślicie gdzie one idą?????

DO REGENERACJI!!!!!!

a następnie do sprzedaży PROSTE!!!!

Opublikowano
Odnośnie serwisu o którym mówiłem - linka podrzucam na PW. Nie chcę tu robić reklamy

w takim razie podrzuć linka na PW. Z góry dzięki :)

Opublikowano
Panowie pytanie:

czy przy zakupie "nowej" turbiny oddajecie starą/zepsutą???

w 99,99% TAK

więc jak myślicie gdzie one idą?????

DO REGENERACJI!!!!!!

a następnie do sprzedaży PROSTE!!!!

Komu Ty to tłumaczysz dzieciom w przedszolu :mad2: :mad2:

Ja swojej nie oddałem nikomu i nie oddam gdyż ma niewielką wadę i w razie czego sam oddam ją do regeneracji gdy obecna padnie bez możliwości naprawy .

Jest to normalny sposób pozyskiwania przez warsztaty regeneracyjne korpusów i sterowników , które żadko sie psują . Montują z różnym szczęściem gotowe zetawy naprawcze , wyważają też z różnym szcześciem a o ustawieniach cięgła od sterowania łopatkami to już nie wspomnę bo to kompletna beznadzieja w regenerowanych turbinach . Było tego typu wątków masa na tym forum .....

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Masz rację amsat

Ty nie oddałeś - to dobrze.

ale wielu wielu oddało w tym i ja gdy wymieniałem w E91 z 2006 roku 177KM.

Po regeneracji też bardzo dobrze się sprawuje zrobiła już około 130 kkm.

cena z wymianą 1900 netto - najważniejsze jest to co sami wybierzemy!!!! a czas zweryfikuje naszą decyzję :cool2: :cry2:

Opublikowano
A co to był za silnik 177 KM z 2006 roku?

130KW dokładnie się nie zagłębiałem, gdyż to nie było moje auto, niestety nie mam też jego VIN-u.

Było kupione przez obywatela Białorusi w Belgii w styczniu 2011 roku.

Pamiętam że filtr powietrza był zamontowany w silniku i zawsze był czasochłonny przy wymianie.

Sam teraz mam 120KW i jest inaczej umieszczony - poza silnikiem.

jak ostatnio nim jeździłem w październiku 2013 to miał już 390kkm