Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś kiedyś było na temat części zawieszenia i odświeżam kotleta bo się nie doszukałem. Po wielu debatach co warto a czego nie warto zakładać do auta, 2 lata temu wsadziłem do mojej 5tki drążek środkowy firmy DENCKERMANN :) oczywiście odradzane. Zrobiłem na nim lekko ponad 70 tys raczej po dziurach niż autostradach, jak za zakup rzędu 100zł wydaje mi się że całkiem sporo.

Testowałem też końcówki drązka ale gumki nie wytrzymały roku(ze względu na większą ruchomość niż w środkowym) w przeciwieństwie do sworzni. Wracając do tematu, z racji, że poddaje auto testom jakości różnych firm mam zamiar założyć drązek firmy RUVILLE. Z tego co wiem to robią nawet dobre łożyska, mam z tej firmy pompe wody od ponad roku i jestem zadowlony.

Macie jakieś doświadczenia co do części zawieszenia tej firmy?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Ja mam takie, że właśnie drążek środkowy mam tej firmy, niestety na temat trwałości nie mogę się wypowiedzieć bo dopiero siedzi kilka miesięcy w aucie.
Opublikowano
ja poszedłem po taniości i wsadziłem Maxgear za 100 zł. Po 5 tyś km i pół roku wymieniłem na Delphi za 150 zł. Ciekaw jestem ile pojeżdzę. Dodam, że mam sprężyny obniżające 60/40 i alufelgi 17" z oponami o niskim profilu, także po tej stronie może leżeć problem krótkowieczności :D

http://s10.postimg.org/3yu3kileh/Edytowane_zdj_cia.jpg

Lamere - 525tdsA

Opublikowano
Miałem max geara ale jak kupowałem były 2 opcje 120zł i 150 wziąłem ten drugi wytrzymał około 13 tyś zdziwieniem było że poza wybitym sworzniem drążek prawie się rozleciał na pół w miejscu w którym jest zagniatany i zgrzewany środkowa cześć drążka ta rura się rozbiła i końcówka ze sworzniem latała luzem przez co wycięło mi jedną oponę :mad2: Drugi raz wziąłem lemfordera dałem 210 i po 20 tyś nie ma znaków zużycia.Co do max geara razem z drążkiem kupiłem też dolne wahacze po 15 tysiącach jeden był jak nowy a drugi szkoda gadać zdecydowane polecam omijać szerokim łukiem.Chytry 2 razy traci BMW jest droga marką i jak się inwestuje w tanie zamienniki to uzyskujemy forda fiestę lepiej zainwestować i mieć spokój na lata.
Opublikowano
Dlatego ja jestem mega zadowolony z tego całego Denckermanna. Kwestia że teraz cena to ok 130zł mniej wiecej wiec wole dołożyć i spróbować tego Ruvilla bo jest tylko kapkę droższy

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
Ja teraz mam jakies badziwie Dachstein. Nie polecam. Nawet 20tys km nie zrobilem. Juz w lato wszystko dzwonilo. Teraz zmieniam srodkowy na Meyle 216zł i koncowki na Febi 25zł/szt.
Opublikowano
odradzam drążek środkowy Meyle, kierując się opiniami kilku kolegów, a też planowałem go wsadzić...

http://s10.postimg.org/3yu3kileh/Edytowane_zdj_cia.jpg

Lamere - 525tdsA

Opublikowano
Dlatego pewnie wsadzę tego Ruvilla bo firma jakościowo dobra a cena sporo poniżej 200 w zasadzie w cenie kiepskiej jakości produktów.

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
Delphi jest dobre i w bardzo dobrej cenie, ok 160zł. Bo za lemfordera trzeba dać ok 230+ zależy skąd kupować

No to ja mam w podobnej cenie Ruvilla. Firmy Delphi mam wahacz dolny alu i jestem bardzo zadowolony, jeździ ze mną z 2,5 roku i bardzo ładnie jak narazie.

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
Co do Ruville,to jest tylko pakowacz czesci.Lozyska sa bardzo dobre,bo to fag,ina najczesciej.Pompy wody to juz nie wiadomo co to.Zawieszenia i uklad kierowniczy to nie wiem za bardzo jak sie spisuje.(malo tego w warsztacie montujemy,byl tylko zalozony sworzen gorny do accord)glownie zakladamy moog,delpi, a tam gdzie tylko oryginaly sie sprawdzaja to lemforder,trw.
Opublikowano
Delphi jest dobre i w bardzo dobrej cenie, ok 160zł. Bo za lemfordera trzeba dać ok 230+ zależy skąd kupować

Ja za lemfordera dałem 210 ale to po niezłych zniżkach normalnie w detalu w hurtowni kosztuje 235 w zwykłym sklepie 270 wiec różnica jest.Delphi jest dobre Moog też ceny przystępne i jakoś tych części wystarczająca.Co do drążka środkowego lepiej pakować coś lepszego bo jednak on pracuje pod dużym obciążeniem i szybko się zużywa.

Opublikowano
Ja za lemfordera dałem 210 ale to po niezłych zniżkach normalnie w detalu w hurtowni kosztuje 235 w zwykłym sklepie 270 wiec różnica jest.Delphi jest dobre Moog też ceny przystępne i jakoś tych części wystarczająca.Co do drążka środkowego lepiej pakować coś lepszego bo jednak on pracuje pod dużym obciążeniem i szybko się zużywa.

Boczne końcówki mam MOOGa i łączniki stabilizatora też, lubię tą firme ogólnie. Wiesz kwestia jest taka że taki denckermann za 100zł zrobił ponad 70tys i prawdę mówiąc jak patrzę na opakowanie lemfordera gdzie pisze made in china to sory ale ta jakość na pewno troche na tym ucierpiała i jakoś wątpie że doczeka powiedzmy tych 150;)

(OO=[][]=OO)