Skocz do zawartości

520i amortyzatory jakie do m zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że tematy już były ale pojawiła się mała nieścisłość mianowicie - po nr vin wychodzi mi s704a m podwozie sportowe a real oem podaje mi nr amora do zawiechy standardowej. Różnica rozumiem jest przede wszystkim w cenie i długości amora ? Jakie będą ew. konsekwencje założenia zwykłego amora ?

Mój vin gy57112 jakby ktoś doradził to byłbym wdzięczny

Opublikowano

Co do zawieszenia sportowego to były 2 oznaczenia:

0704 - M-Sport Suspension

0705 - M-Sport Suspension II

Nie wiem czy w tym pierwszym wypadku właśnie nie było tak, że amortyzatory były standardowe a tylko reszta była trochę twardsza/krótsza. Natomiast w M-Sport II były już inne amortyzatory (trochę twardsze) bo i II-ka była minimalnie twardsza.

Niech jeszcze ktoś się wypowie czy mam rację czy jednak źle kombinuję.

Generalnie - numer części jaki wychodzi z VINu / strony RealOEM będzie poprawny i takiej części bym szukał.

U mnie jest zawiecha 0705 M-Sport II i do niej zakupiłem amortyzatory Monroe ReFLEX, które są właśnie dedykowane do tego zawieszenia - mają też w miarę rozsądną cenę. U mnie na przodzie jeżdżą już 3 rok i - odpukać - wszystko jest ok. Jak chcesz większe siano pakować to pozostaje Ci Sachs lub Bilstein.

Pzdr.

Opublikowano
Co do zawieszenia sportowego to były 2 oznaczenia:

0704 - M-Sport Suspension

0705 - M-Sport Suspension II

Nie wiem czy w tym pierwszym wypadku właśnie nie było tak, że amortyzatory były standardowe a tylko reszta była trochę twardsza/krótsza. Natomiast w M-Sport II były już inne amortyzatory (trochę twardsze) bo i II-ka była minimalnie twardsza.

Niech jeszcze ktoś się wypowie czy mam rację czy jednak źle kombinuję.

Generalnie - numer części jaki wychodzi z VINu / strony RealOEM będzie poprawny i takiej części bym szukał.

U mnie jest zawiecha 0705 M-Sport II i do niej zakupiłem amortyzatory Monroe ReFLEX, które są właśnie dedykowane do tego zawieszenia - mają też w miarę rozsądną cenę. U mnie na przodzie jeżdżą już 3 rok i - odpukać - wszystko jest ok. Jak chcesz większe siano pakować to pozostaje Ci Sachs lub Bilstein.

Pzdr.

I o to się pytałem :cool2:

Ogólnie podobnie kombinuje ale nie mam pewności - stąd ten temat. Jeżeli jest ktoś kto już to wymieniał bądż może poprostu wie co i jak z tym zawieszeniem to proszę o wypowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja u siebie mam S704A M SPORTFAHRWERK
Opublikowano
po nr vin wychodzi mi s704a m podwozie sportowe

Masz zawieszenie 0704a - M-Sport Suspension,obnizone o 20mm,amortyzator przód nr.31311096857,tył nr.33521091922.Masz tylko trzech producentów zamienników przód MONROE E4624,tył MONROE E2041.Z droższych SACHS ADVANTAGE 556 834 na przód i 170 857 na tył,lub BILSTEIN - B8 SPRINT.Ogólnie czy zawias 0704a M czy 0705a MII idą te same amory w zamienniku(choć w oryginale sie różnią)

Ja mam 0704a, SACHS ADVANTAGE i jest bajka.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam KYB 335811-12 - 3 lata i jest ok.
Opublikowano
Ja mam KYB 335811-12 - 3 lata i jest ok.

tylko, że "Numer KAYABA 335812 Lewy i 335811 Prawy.Osłony z Odbojami w odróżnieniu od innych sprzedawców nie są uniwersalne...tylko typowe do BMW!!!POLECAM TO NAJLEPSZA OFERTA DO TWOJEGO POJAZDU!!! Wszystkie wymienione poniżej oprócz zawieszenia sportowego

SEDAN :520d,520i,523i,528i,530i,525td,525d,525i,530d-wszystkie oprócz zawieszenia sportowego,oraz oprócz M-Technik "

• 1 rok później...
Opublikowano
Odgrzeje, u siebie mam

S226ASportliche Fahrwerksabstimmung Sports suspension settings.

Co w związku z tym? Jakich amortyzatorów szukać?

Pytasz o e60,a to dzial e39.

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg