Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie, dzis w nocy temperatura chyba spadla najbardziej od poczatku tej zimy. Jak wam odpalily dzis auta ? Pytanie glownie do dieseli.

Wroclaw -14 st 7.30 rano M47 99r sekunda krecenia i odpalilo a po odpaleniu glosna praca silnika delikatne stuki pare sekund lekkie wibracje i wszystko bylo juz ok. A u was ?

Opublikowano

U mnie przy -19 m47 po jednym podgrzaniu świec, pali praktycznie od razu (sekunda),

z tym że , zawsze odpalałem po zgaśnięciu lampki świec, a teraz czekam około 4 sekund

i jest duża poprawa...

Opublikowano
Koszalin, -13, około 5 sekund na zgaśnięcie kontrolki świec i odpaliła jak Chuck Norris - z pół obrotu.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie przy -14 z uszkodzoną jedną świecą mój 150 konny diselek odpalił bez problemu, ale na początku głośno chodził jakby brakowało mu tego jednego gara. Trwało to sekundę i potem już ok. Na nic nie czekałem wsiadłem i zakręciłem:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój po tygodniu stania na mrozie miał opory..-13 dzisiaj, kręcił normalnie, ale odpalić nie chciał, przy drugiej próbie odpalił, ale zgasł od razu, trzecia próba i to samo, dopiero przy czwartej próbie odpalił i pracował od razu równo, tylko na podwyższonych obrotach, chyba czas wziąć się za sterownik świec :x jeździ ktoś na nowym zamienniku BERU? Są już poprawione czy tak samo sypią się jak ori?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja swoj o Roger-Nysa naprawialem dwie zimy temu :mrgreen: . Koszt kolo 120 zl z przesylkami. Taniej niz nowy i dozywotnia gwarancja rogera;-)
Opublikowano
-22 rano, odpalił jakby był gaszony kilka godzin wcześniej

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

M47N -13, odpalił za trzecim razem, sterownik zregenerowany przez Rogera w tamtą zimę + nowe świece... Paliwo ON gold - Statoil.

Nie wiem, może aku już nie domaga, muszę go sprawdzić.

Temat wraca jak bumerang co roku :D

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
-15 stopni, odpalił bez problemu, po odpaleniu był dosyć głośny ale pochodził minute jak mu szyby skrobałem i zrobił sie bardziej kulturalny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mole coś ma zepsiute:( Mój aku też nie zabija, ale po prostu dłużej trzeba pokręcić i odpala od pierwszego kręcenia. Paliwo mam zwykłe z Shella.
Opublikowano

Po podpięciu pod inpe przed chwilą, okazało się że na pierwszym i trzecim cylindrze ''glow plug" - czyli świeca :mad2: .

Czy jest możliwość żeby dwie świece uwaliły się po nie całym roku czasu ? - świece NGK

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe, nie ma reguły.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak z gwarancją. Ale moje poprzedni właściciel wymieniał na BERU chwile przed moim zakupem auta, pózniej była zima i nie działał sterownik, po naprawie na poczatku zimy wszystkie działały aż do jej końca. Latem po podłączeniu kompa okazało się ze jedna nie działa. Więc trzy wytrzymału już trzy zimy a jedna dała radę tylko jedną. Chyba nie ma reguły jak padają. Trzeba mieć szczęście. Tą jedną boję się wymieniać:)
Opublikowano

Witam. Podłącze się pod temat. (e46 320d 150km CR 2005r)

25.01.2014r. Godzina około 3 nad ranem. Na dworze -17, do tego przeszywający wiatr. Autko stało pod chmurką około 8-9 godzin. Niestety nie odpaliłem :( :( !!!

Autko zachowywało się tak jak na tym filmiku po odłączeniu sterownika :

Dodam że do -14 -15 stopni palił bez problemu.

Czy diagnoza poprzez INPE wykryje uszkodzenie/błąd sterownika czy też świec żarowych?