Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak. Powinno być ET:32 ale różnica będzie minimalna więc ok. Oczywiście na tył tylko.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mieściłby się w nadkolu. Zawadzałby albo o błotnik albo zawieszenie. Na przód 8 albo 8,5 cala ET około 20tu.
Opublikowano

Mnie natomiast interesuje zmiana felg z 17 na 18 cali.

Irytuje mnie również to jak moje 17-stki są schowane w nadkolach.

Jaki sensowny rozmiar, ET wejdzie i ładnie wypełni nadkole w E61?

Niestety M są drogie.

Z góry dzięki za info dot. wymiarów felgi i opony.

Opublikowano
Ja mam kupione mowe alusy ale 16 5x120 szerokosc 7et 20 otwor centr 74,1 wiec mam nadzieje ze beda pasowaly i na przod i tyl bo leze kupione ale nie mierzylem ich czy pasuja :|
Opublikowano
Witam, szybkie pytanie, może ktoś juz próbował wsadzic felgi 19stki do E60 z ET 30-35 ??? Mam swoje oryginalne 16stki, ET20 i 18stki ET14, jest OK, chce kupić coś wiekszego z tym że 19stki które znalazlem maja ET30-35 (nie wiem dokladnie jakie ale coś w tych granicach) Boje sie ze mogą obcierać o amortyzator, bo wkońcu w 3-er wychodziło ET34...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam wszystkich miłośników BMW jestem nowy więc wypada sie przedstawić :handshake: Ateraz przejde do meritum: Posiadam e60-tke 530i na felgach 18" przod 245 40 18; tył 275 35 18 fabrycznie ,chciałbym zmienić na 19-ki z M5 model 166 i załozyc opony przod 245 40 19 tył 275 35 19 gdzie orginalnie w M5 były 255 40 19 ; 285 35 19 . Moje pytanie to : czy profil 40 z przodu i 35 z tyłu nie bedzie za wysoki,nie będzie ocierał,czy bedzie to miało wpływ na czujniki ABS DTC . wiem ze do e60tek dedykowane są rozmiary 245 35 19 i 275 30 19. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Opublikowano
Moje pytanie to : czy profil 40 z przodu i 35 z tyłu nie bedzie za wysoki,nie będzie ocierał,czy bedzie to miało wpływ na czujniki ABS DTC . wiem ze do e60tek dedykowane są rozmiary 245 35 19 i 275 30 19. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Musisz zmienic opony na 245/35R19 i 275/30R19, poza tym, felgi beda pasowac.

Opublikowano
DZIĘKI za podpowiedz. A nawiasem mowiąc gdzie tkwi problem z tamtym rozmiarem ,elektronika cczy mogą obcierać o nadkola?. Pytam poniewaz kupilem te fele z dobrymi oponami i troche szkoda sie ich pozbywac i inwestowac w nowe ,rozmiar ich to 255.40.19 i tył 285.35.19 pochodza z M5ki z 2007 roku. Sorki ze mieszam ale bardzo inreresuje mnie powód. Dzieki i pozdrawiam
Opublikowano
DZIĘKI za podpowiedz. A nawiasem mowiąc gdzie tkwi problem z tamtym rozmiarem ,elektronika cczy mogą obcierać o nadkola?. Pytam poniewaz kupilem te fele z dobrymi oponami i troche szkoda sie ich pozbywac i inwestowac w nowe ,rozmiar ich to 255.40.19 i tył 285.35.19 pochodza z M5ki z 2007 roku. Sorki ze mieszam ale bardzo inreresuje mnie powód. Dzieki i pozdrawiam

Elektronika - zwykle E60 ma inna srednice kol, wiec ABS, DSC i predkosciomierz beda mialy problemy.

Poza tym przednie blotniki w M5 maja troche inny ksztalt i sporo wiecej miejsca w srodku, takze mozesz spodziewac sie jakis przycierek.

Sprzedaj poprostu te opony, zamiast kombinowac i narazac sie na problemy.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam

Od niedawna jestem posiadaczem BMW E60 i mam pytanie o felgi. Czy felgi 8,5 x 19 i et 12 będą dobre zarówno na przód i tył oraz jakie powinienem zastosować opony, aby nie było kłopotu ;)