Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba uwalony jest interfejs ze polowy modułów nie widzi i jak na zlosc wzialem tylko jeden interfejs

Niemniej jednak emulator się sprawdza

Takie pytanie jeszcze

Posiada ktoś klucz do rheingold 3,41 który nie konczy sie w styczniu 2017?

przestawianie daty troche kłopotliwe a koledze obiecalem ze poszukam

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To na tym samym interfejsie

Sprawdzalem dzisiaj ista 3.41 i 4.02

w 4.02 tylko polowa modulow i na czerwono niektore

czyli nie problem interfejsu

Wiem. Ale sprobuj escze raz na 4

U mnie Dcan też tak robił . Spróbuj odłączyć zacisk minus na 10 min - i sprobuj po tym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też maiłem kiedyś taki przypadek z e60 K-line

podłączyłem K-dcan i było tylko 3 moduły wszystkie ustawienia interfejsu ok,

podłączyłem drugi interfejs K-KL i wszystko ok

oczywiście interfejs K-dcan ok , w tym dniu nie mogłem się połączyć z E60 K-dcan a na zwykłym K-line poszło bez problemów

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czasami tak jest jak się ma więcej niż 1 interfejs i się przekłada, jeden traci kontakt ze sterowniami i programem i nic nie pomaga nawet restart,

odinstaluj sterowniki i interfejs , restart komputera i ponownie zainstaluj

spróbuj na innym porcie COM zainstalować

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Baza SQLiteDBs nie ma znaczenia , wpływ na to ma tylko sam rheingold program bez bazy danych

oczywiście sam rheingold miał duże zmiany więc nie wiem jak bedzie działąć

np live data w 4.02 tłumaczenie jest z rheingold, a w 3.41 pochodzi z bazy danych więc nie wiem

podobnie ABL to to najważniejsze, błędy ecu będą ok

EDit: Poprawka , w ISTA 4 nie wolno zamieniać bazy sqliteDBs ponieważ będzie błąd bazy musi być z tej samej wersji ista 4.01.22

(np od 4.01.14 do 4.01.30 wszystko inne będzie jako błąd )

Opublikowano

https://yadi.sk/d/FyGO1dKc3HGbB2

Sprobuj

Mi ten klucz nie działa. Usuwałem całkowicie program, przed wpisaniem uruchamiałem rcleaner i nic. Wrzuciłem ten plik też do Rheingold/TesterGUI/bin/Realase choć to i tak chyba niepotrzebne ?

Po otwarciu programu wklejam ten klucz:

go+nm0Szpk9xoT9IyKtdn4IS2xeXOC+VDdzxVS0WrUyizRc2RwrvU6h/dN4fsBak88ht/QFfg0+OFU+Ziiq+4bbHX5XmdTEEzTbbcWQR9ulm59sXR00eZDC2Bb2eF/rRUHEfrFMurMzD1DGy7hWJaR0OYcAX1h+WMPLhdfWCQn8=

Gdzie robię błąd ?

Opublikowano

Teoretycznie rcleaner pasowało by chyba przed ponowną instalacja

Ponowne uruchomienie instalacja klucz i działa

Przynajmniej u mnie tak było

Din76

Odinstalowalem sterownik Zainstalowałem najnowszy i poszło

Teraz są widoczne wszystkie moduły

Co do rheingold to ja zrobiłem tak że cały rheingold miałem 4.01 a rejestr i sqlite mam z 4.02

Jak wejdę w wersje baz danych to dzięki rejestrowi z 4.02 mam wszystko 4.02 mimo że rheingold jest 4.01 ale niema po tym sladu

I tak po podłączeniu robię test zczytuje błędy kasuje i jest ok

Nie prosi o zapłon itp ale jak sprawdzałem czy pójdą na niej jakieś czynności serwisowe to np kalibracja kata skrętu kierownicy poszła ale reset adaptacji przepływomierza już nie i obrazu błąd wywala

I to chyba ma w nazwie to co pisałeś ABL i dalej ciąg jakichś znaków więc numer nie do końca przeszedł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

https://yadi.sk/d/FyGO1dKc3HGbB2

Sprobuj

Mi ten klucz nie działa. Usuwałem całkowicie program, przed wpisaniem uruchamiałem rcleaner i nic. Wrzuciłem ten plik też do Rheingold/TesterGUI/bin/Realase choć to i tak chyba niepotrzebne ?

Po otwarciu programu wklejam ten klucz:

go+nm0Szpk9xoT9IyKtdn4IS2xeXOC+VDdzxVS0WrUyizRc2RwrvU6h/dN4fsBak88ht/QFfg0+OFU+Ziiq+4bbHX5XmdTEEzTbbcWQR9ulm59sXR00eZDC2Bb2eF/rRUHEfrFMurMzD1DGy7hWJaR0OYcAX1h+WMPLhdfWCQn8=

Gdzie robię błąd ?

Usuń antywirus

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, takie pytanie - jaki prostownik podpinacie do programowania / kodowania z ISTA-P + iCOM A2? podłączyłem impulsowy, ładuje 12,5V ale pisze że wymaga minimum 13V.

Nie ma po co pisać dużymi literami wszyscy umieją czytać i ślepi też nie są , podkreślamy tylko najważniejsze elementy. Moderator

Opublikowano
To ma być zasilacz a nie prostownik.Nawet dobrej jakości duży prostownik nie utrzymuje stabilnie napięcia ( raz jest za małe a raz za duże). Trzeba wtedy cały czas tego pilnować. Ładowarka impulsowa nie nadaje się do tego. Już lepiej jest podpiąć drugie auto na porządne kable i będzie ładować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Siemka, takie pytanie - jaki prostownik podpinacie do programowania / kodowania z ISTA-P + iCOM A2? podłączyłem impulsowy, ładuje 12,5V ale pisze że wymaga minimum 13V.

Tu masz temat na który znajdziesz odpowiedz viewtopic.php?f=48&t=319166

Opublikowano

Witam!

Chciałbym prosić o pomoc w uruchomieniu ISTA D.

Ściągnąłem program, ogólnie sama ISTA D się uruchamia bez problemu, natomiast nie mogę się połączyć z autem - komunikat o braku połączenia. (BMW e38). Zainstalowałem standardtools 2.12 jak rowniez osobno ediabas 7.3 ( w standardtools odznaczyłem instalacje samego ediabasa, ustawione wszędzie com9).

Do połączenia używam kabla od viakena:

https://viaken.pl/pl/polski-interfejs-diagnostyczny-bmw-usb-1996-2006-inpa-pl-najlepszy.html

Również używam przejściówki ads na obdii. Również nie wyświetlają się dostepne moduły po ręcznym wybraniu parametrów samochodu. Czy przy użyciu tego kabla powinienem mimo uzywania jedynie ISTY D skonfigurować emulator ICOM? Czy może wina leży w kablu i należało by kupić jakąś inną wersje?

Opublikowano

interfejs bez znaczenia, najwazniejsze zeby w obd.ini bylo com 9 i w menedrzer urzadzen tez com 9

rozumiem ze ista d uruchamia sie bez błędów?

w ista, u góry ikona klucza, ustawiles w vci ediabase? to podstawa..

sprzedam iCom Next Ori