Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlatego , że wtedy mechanizm jest domykany na siłę bez sprawdzania jak duże siły na niego działają.

Usterkę trzeba naprawić.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • 1 rok później...
Opublikowano

Wybaczcie Panowie za kolejne odkopanie tematu ale już któraś noc nie śpię z powodu Panoramy w E91, liczę na to że będzie ciut podobnie jak w E61, napisałem do @mariuszpalik póki co bez odpowiedzi, ale liczę że odezwie się do mnie na tel - zostawiłem go na PW, chyba że ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc, historia zaczęła się od kupienia "kota w worku" od bardzo dobrego znajomego który "strasznie dbał o auta" niestety po zakupie (wiedziałem o Pano coś rzekomo nie ciekła itp...) włożyłem w silnik + zawieszenie ok 6tys... Miałem w planie zrobić tą Pano ale jednak silnik był ważniejszy w końcu to serducho. Podsufitka cały czas otwarta, nie mogę/nie umiem jej zamknąć (wiem jedynie że silniczek jest z tyłu pod podsufitką i wydaje mi się też że jeszcze pod samą "zasłoną" Pano, same szkła zamknąłem manualnie silniczkiem spod przedniej centrali z lampką, chciałbym się dowiedzieć czy w E91 jest też możliwość podpięcia silniczka od "firany" pod guzik, po odłączeniu przedniego cały czas pomarańczowy błąd o uchylonym dachu, do tego wszystkiego dziś zobaczyłem że szkła nad głową całe mokre - skropliny, świece w stronę maski między podsufitkę, a same szkła - wilgotno, póki co idzie zima myślę o wymianie uszczelki + uszczelnieniu ich w jakiś magiczny sposób (wiem wiem, kawał druciarstwa) - tylko nie mam pojęcia jaki, nie mam już zamiaru tykać tego dachu tym bardziej że z tego co wyczytałem, chyba każdy ma z nimi problem. Proszę o jakieś rady, wiem że temat o E61 natomiast przy E91 podobnego nie znalazłem...

Ps. Nigdzie w aucie nie rzuciła mi się w oczy stricte woda, słupki, wycieraczki, nie wiem gdzie jeszcze ewentualnie mógłbym jej szukać. Mam kryzys psychiczny jak chodzi o ten samochód, mimo że bardzo mi się podoba...