Skocz do zawartości

E61 Brak możliwości sprawdzenia temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak jak w temacie, mam problem z wejściem ze sprawdzeniem temperatury w ukrytym menu:

-wchodzę 19 pozycję wpisuję sumę 7 ostatnich cyfr (próbowałem sumę też pięciu i z całego nr vin) i powracam znów do głównego menu. Jak daję na 7 pozycję znów wracam do głównego menu i tak cały czas. Ktoś ma pomysł co to może być? dodam tylko że w porzednim aucie e91 działało to bez problemu... :mad2:

Opublikowano

Witam.

Mam to samo w moim e60. A w poprzedniej e90 działało bez problemu

Opublikowano
Jak cię wywala do menu jak chcesz wejść w 7 świadczy o tym ze wcale nie odblokawales ukrytych fukcji na pozycji 19, coś źle musisz robić albo licznik masz z innego auta :p
Opublikowano
u mnie jest tak,suma z 7 ostatnich liczb wynosi 22 ale w ukrytym menu muszę dać 21 bo inaczej się nie odblokuje.Spróbujcie od sumy liczb odjąć jeden może się uda:)
Opublikowano
Bardzo dziwne. U mnie suma wynosi 15 i tyle wpisuje i jest ok, nic nie odejmuję.
Opublikowano
  • Autor
Jak cię wywala do menu jak chcesz wejść w 7 świadczy o tym ze wcale nie odblokawales ukrytych fukcji na pozycji 19, coś źle musisz robić albo licznik masz z innego auta :p

Wiem. Licznik jest z tego auta, ale nawet jakby nie był to i tak inny jest programowany pod to auto więc na to samo wychodzi.

Opublikowano
Dokładnie trzeba przypisać vin auta pod niego, być może nie do końca coś zrobione jak należy.
Opublikowano
  • Autor
Licznik jest z tego auta na pewno. Widzę, że nie tylko ja mam problemy z wejściem do ukrytego menu :mad2:
Opublikowano

Też nie mogłem wejść bo źle liczyłem kod Poszło tylko z samą 5 ostatnich cyfr!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
no bo suma ma byc z pieciu ostatnich cyfr a nie z 7!!!
Opublikowano
  • Autor
no bo suma ma byc z pieciu ostatnich cyfr a nie z 7!!!

Przecież napisałem, że próbowałem z 5 ostatnich cyfr - czytaj najpierw :norty:

Opublikowano
Dziękuję za cenną uwagę. Sumowalem ostatnie 6 cyfr i to był błąd. Po zsumowaniu 5 wszystko działa. :D
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

to cos zle robisz chyba. sprobuj jeszcze odjac lub dodac do tej sumy "1"

sprawdz jeszcze Inpa VIN tych zegarow?

Opublikowano
Koledzy, jest tylko 45 mozliwosci (bo liczone z 5 cyfr). Jesli jestescie zdesperowani, to max. godzina sprawdzania, a jak zaczniecie od 45 to jakies 20 minut :)
Opublikowano
Mówiłem, że niepoprawnie coś robicie :p
Opublikowano
  • Autor
Robiłem poprawnie wg. instrukcji nie działało, ale teraz jak odjąłem od sumy '1' to poszło :D dzięki za rady :norty: